Kaupallinen yhteistyö: Kikkoman

Koko perheen uusi lemppari on täällä! Bataatti-jauhelihavuoka on yksinkertaisuudessan nerokas ateria, johon mahtuu reilusti kasviksia. Kun ruoka maustetaan soijakastikkeella, vähentyy suolan käyttökin kätevästi.

Neljälle

Bataattisose:

Jauhelihakastike:

  • 2 rkl öljyä
  • 400 g naudan jauhelihaa
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 450 g erilaisia juureksia, esim. juuriselleriä, juuripersiljaa ja porkkanaa
  • 2 tl kuivattua oreganoa
  • ¼ tl mustapippuria
  • 3 rkl Kikkoman soijakastiketta
  • 3 dl kermaista ruskeaa kastiketta (tai 2 dl valmista ruskeaa kastiketta ja 1 dl kermaa)
  • 2 dl vettä tai lihalientä

Lisäksi:

  • 100 g juustoraastetta (esim. Cheddar)
  • tuoretta persiljaa

Valmista ensin bataattisose. Kuori bataatit ja leikkaa ne paloiksi. Laita palat kattilaan ja peitä vedellä. Keitä bataatit kypsiksi ja soseuta sauvasekoittimella. Sekoita joukkoon voi ja soijakastike.

Jauhelihakastiketta varten ruskista ensin jauheliha öljyssä kasarissa. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori juurekset ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Lisää sipuli kasariin ja paista muutama minuutti. Lisää valkosipuli ja juurekset ja jatka paistamista viitisen minuuttia. Mausta oreganolla, mustapippurilla ja soijakastikkeella. Lisää kasariin kermainen ruskeakastike ja vesi, anna kastikkeen poreilla viitisen minuuttia. Tarkista maku.

Levitä jauhelihakastike uunivuoan pohjalle ja bataattisose jauhelihakastikkeen päälle. Ripottele juustoraaste pinnalle ja paista vuokaa 200 asteessa noin puoli tuntia, kunnes juusto on sulanut ja saanut kauniin paistuneen värin. Anna ruuan vetäytyä folion alla 10 minuuttia ennen tarjoilua. Ripottele bataatti-jauhelihavuoan päälle runsaasti hienonnettua tuoretta persiljaa ennen tarjoilua.


Lue lisää maustekastikkeista ja katso mainiot reseptivinkit osoitteesta kikkoman.fi. Muista myös seurata Kikkomania Facebookissa.

Pysy linjoilla myös Satokausikalenterin kanavissa @satokausikalenteri, jaamme jatkossa reseptejä ja tietoa Satokauden kasviksista.