Kaupallinen yhteistyö: Atria

 

Grilliruokien sesonki on juuri nyt kuumimmillaan! Grillikausi on suomalaisille rakas, grillien äärelle on kokoonnuttu vuosikausien ajan loimuavien liekkien ja nenää kutkuttavien tuoksujen pariin. Atria kannustaa tänä kesänä grillaamaan trendikkäästi avotulella ja niinpä mekin nappasimme lihat ja vihannekset kainaloon ja siirryimme vanhan kunnon nuotion äärelle ruoanlaittoon.

Grillistä makua lihaan ja vihanneksiin

Kesällä kaikki maistuu paremmalta grillattuna! Perinteisten lihojen ja makkaroiden lisäksi myös kasvikset sopivat hyvin grillattaviksi. Valmistimme mehevien porsaan tomahawkien kanssa grillissä alkukesän ihania vihanneksia: varhaiskaalia, naattiporkkanoita, retiisejä ja kirsikkatomaatteja. Maukkaille kasviksille riittää mausteeksi pieni tilkka omenaviinietikkaa ja ripaus suolaa.

Varhaisvihannekset sopivat hyvin grilliin, sillä niitä ei tarvitse kypsentää läpeensä kypsiksi. Päinvastoin ne maistuvat parhailta vain kevyesti grillattuina. Kypsennetyt retiisit yleensä myös käännyttävät raaoista retiiseistä piittaamattomat, joten kokeile retiisien grillaamista rohkeasti!

 

pork tomahawk

Atria Pork Tomahawk on kaivattu uutuus: supermehevä ja reilunkokoinen porsaan fileepala johon makua antaa rasvareuna ja luu. Tomahawk valmistuu näppärästi grillissä parissa kymmenessä minuutissa, se kannattaa kypsentää 70 asteeseen ja sitten kääriä toviksi folioon vetäytymään.

Tomahawkin ja grillattujen varhaisvihannesten kaveriksi sopivat raikkaat maut. Limen mehulla ja chilillä maustettu kirsikkasalsa on hyvä lisuke rasvaisemmille grillilihoille. Aterian kruunaa helppo valkosipulimajoneesi, joka on erityisen herkullista grillattujen kasvisten kanssa syötynä.

 

Nappaa siis liha sekä esivalmistellut vihannekset koriin ja suuntaa herkulliselle grilliretkelle luonnon helmaan!

Pork Tomahawk kirsikkasalsan ja grillattujen varhaisvihannesten kanssa

 

Neljälle

 

kirsikkasalsa:

  • 400 g kirsikoita
  • 1 punainen chili
  • 1 kesäsipuli varsineen
  • 1 limen mehu
  • ½ dl tuoretta korianteria hienonnettuna
  • suolaa ja mustapippuria

grillatut varhaisvihannekset:

  • 1 varhaiskaali
  • 1 nippu porkkanoita
  • 1 nippu retiisejä
  • 250 g terttukirsikkatomaatteja
  • öljyä
  • omenaviinietikkaa
  • suolaa

valkosipulimajoneesi:

  • 2 dl majoneesia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • ½ sitruunan mehu
  • suolaa

 

Ota Pork Tomahawkit huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistusta. Grillaa Tomahawkeja yhteensä noin 20 minuuttia välillä käännellen, kunnes ovat kypsiä (sisälämpötila 70 astetta). Kääri folioon vetäytymään noin vartiksi ennen tarjoilua.

Tarjoile Pork Tomahawkit kirsikkasalsan, grillattujen varhaisvihannesten ja valkosipulimajoneesin kanssa.

kirsikkasalsa:

Halkaise kirsikat ja poista kivet. Leikkaa kirsikan puolikkaat vielä puoliksi. Hienonna chili ja kesäsipuli. Sekoita kaikki ainekset keskenään, mausta suolalla ja mustapippurilla ja laita jääkaappiin hetkeksi maustumaan.

grillatut varhaisvihannekset:

Leikkaa varhaiskaali 4-6 lohkoksi niin, että kanta pitää lohkot kasassa. Leikkaa porkkanoiden ja retiisien naatit lyhyiksi. Leikkaa porkkanat pitkittäin puoliksi ja halkaise retiisit. Sudi kaikkiin vihanneksiin öljyä ja ripsi pintaan hieman omenaviinietikkaa. Grillaa vihannekset välillä käännellen, kunnes ovat kauniin värisiä ja hieman kypsyneitä. Vihannekset saavat jäädä mukavan napakoiksi. Mausta suolalla ja tarjoile.

valkosipulimajoneesi:

Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja laita hetkeksi jääkaappiin maustumaan.

pork tomahawk ja kirsikkasalsa

Seuraa Atriaa myös Facebookissa ja Instagramissa @atriasuomi. Hyvä ruoka, parempi mieli.

Pysy linjoilla myös Satokausikalenterin kanavissa @satokausikalenteri, jaamme jatkossa reseptejä ja tietoa Satokauden kasviksista.