Kaupallinen yhteistyö: Snellman

Haukkaa herkullista hot dogia! Kesän parhaat kuumat koirat täytetään raikkaalla chimichurri-varhaiskaalisalaatilla. Kotimainen varhaiskaali on sesongissa vain muutaman viikon, joten nyt kannattaa rouskuttaa menemään tätä mehevää herkkua eri muodoissaan. Varhaiskaali-hodareiden ohje kutkuttelee erityisesti valkosipulin ystäviä: varhaiskaalin kaveriksi grillataan Snellmanin uutta All Natural Roasted Garlic -makkaraa, ja lopuksi hodari kruunataan valkosipulisella pika-aiolilla.

Oodi varhaiskaalille

Mehevä, kotimainen varhaiskaali on sesongissa vain muutamia viikkoja kesäkuun alkupuoliskolta noin heinäkuun puoleen väliin. Rapeat kerät saavat kasvaa noin kaksi viikkoa, jonka jälkeen ne kerätään ajallaan pois, sillä liian isoina kaalit halkeavat. Hyvän varhaiskaalin tunnistaa siitä, että se on rapea ja kokoonsa nähden kevyt, maultaan makea ja mehukas.

Varhaiskaali on kerä- eli valkokaalia, mutta varhaiskaaliksi viljelijät valitsevat aivan oman, eri lajikkeensa kuin esimerkiksi varastoitavaan syys- tai talvikaaliin. Maku on miedompi kuin talvikaalilla, koska kasvuaika on paljon lyhyempi. Muiden kaalien tavoin varhaiskaali on monipuolinen ravinnonlähde. Se sisältää muun muassa kaliumia, kalsiumia ja magnesiumia, C- ja K-vitamiinia, karotenoideja, folaattia ja muita B-ryhmän vitamiineja sekä kuitua. Varhaiskaalista syntyy helposti mitä mainiointa apetta: valmista herkullista coleslawta, paahda kaalinlohkoja grillissä, paista kaalinsuikaleita seesamiöljyssä lisukkeeksi tai keittele varhaiskaalipataa.

Toivottu uutuus

Kaali ja makkara ovat klassikkopari vailla vertaa. Mehevän varhaiskaalisalaatin kylkeen sopii Snellmanin täysin lisäaineeton All Natural Roasted Garlic. Erityisesti valkosipulinystävät ilahtuvat uutuudesta, sillä makkara sisältää pehmeäksi ja makeaksi paahdettua valkosipulia. Valkosipulin lisäksi tässä karkearakenteisessa porsaanlihamakkarassa on vain lihaa, merisuolaa ja aitoja mausteit –, ei muuta.  Snellmanin lisäaineettomat All Natural -tuotteet ovat syntyneet usean vuoden tuotekehityksen tuloksena ja niistä on poistettu lisätty fosfaatti, natriumglutamaatti ja nitriitti. 

Piirun verran paremmat hodarit syntyvät All Natural Roasted Garlic -makkaroista, yrttisellä chimichurrilla mausteusta varhaiskaalista, pika-aiolista ja laadukkaista hodarileivistä. Kokeile myös muita All Natural -tuotteita, kesän toinen tulokas on yhdistelmäpakkaus, jossa espanjalainen chorizo ja italialainen salsiccia kohtaavat toisensa.

Hodarit 2.0

30 min 

4 hodaria 

 

 

Chimichurri-varhaiskaali 

  • 500 g varhaiskaalia 
  • 0,5 nippu korianteria 
  • 0,5 nippu persiljaa 
  • 1 jalapeno 
  • 1 valkosipulinkynsi 
  • 2 limen mehu 
  • 2 rkl punaviinietikkaa
  • 0,5 dl oliiviöljyä 
  • 0,5 tl suolaa 
  • 0,5 tl sokeria 

 

Nopea valkosipuliaioli

  • 1 dl majoneesia  
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 rkl sitruunamehua 
  • mustapippuria 

 

  • Lisäksi: korianteria, jalapenoviipaleita

 

Valmista chimichurri-varhaiskaali. Poista varhaiskaalista kova kanta ja leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi, siirrä isoon kulhoon. Valmista chimichurri-kastike. Kuori ja hienonna valkosipuli. Halkaise jalapeno ja poista siemenet sekä kanta, leikkaa muutamaan osaan. Siirrä valkosipuli ja jalapeno mortteliin ja murskaa. Lisää korianteri sekä persilja. Jatka murskaamista morttelissa. Lisää oliiviöljy, punaviinietikka, limen mehu sekä mausteet. Sekoita, chimichurrissa saa olla hieman sattumia. Halutessasi voit myös valmistaa chimichurrin sauvasekoittimella tai blenderissä. 

Kaada chimichurri kaalin päälle ja hiero se sekaan ronskin ottein. Nosta jääkaappiin tekeytymään. 

Valmista valkosipuliaioli. Mittaa majoneesi kulhoon. Raasta mukaan valkosipulinkynsi ja lisää sitruunamehu. Rouhi mukaan mustapippuria ja sekoita tasaiseksi. Nosta jääkaappiin tekeytymään. 

Paista makkaroita pannulla tai grillissä 2–3 minuuttia per puoli.  Lämmitä hot dog -leivät paketin ohjeiden mukaisesti.  Täytä hodarit ja koristele korianterilla ja jalapenosiivuilla. 

 

Lisää inspiraatiota löydät Snellmanin sivuilta. Ota Snellman seurantaan myös Instagramin puolella @herrasnellman.

Seuraa Satokausikalenteria Instagramissa sekä Facebookissa ja saat runsaasti tietoa satokauden kasviksista sekä herkullisista resepteistä!