Kaupallinen yhteistyö: Kikkoman

Lisää jämäjuurekset lasagneen! Suosikkiruoka saa nyt täytteekseen raakamakkaraa ja reilusti juureksia. Maustoimme makkaratäytteen soijakastikkeella, oreganolla ja valkosipulilla. Lasagnen valmistus nopeutuu kun kastikkeena käytetään valmista pastakastiketta.

Kuudelle

Raakamakkaratäyte:

  • 500 g raakamakkaraa
  • 1 iso sipuli
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl öljyä
  • ½ dl tomaattipyrettä
  • 1 rkl kuivattua oreganoa
  • 2 prk valmista pastakastiketta (á 400 g)
  • 2 rkl Kikkoman Soijakastiketta
  • 1 rkl punaviinietikkaa
  • mustapippuria

Ricottatäyte:

  • 1 prk ricotta-juustoa
  • 2 prk ranskankermaa (á 200 g)
  • 2 munaa
  • 1 dl cheddar-juustoa raastettuna

Lisäksi:

  • 800 g juureksia
  • lasagnelevyjä
  • 3 dl cheddar-juustoa raastettuna

Valmista ensin raakamakkaratäyte. Purista raakamakkaramassa pieniksi nokareiksi pannulle ja ruskista ne öljyssä. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Lisää sipulit ruskistuneiden makkaranpalojen joukkoon ja paista muutama minuutti. Lisää sitten valkosipuli, tomaattipyre ja oregano ja jatka paistamista pari minuuttia. Lisää pannulle pastakastikkeet ja anna kastikkeen muhia miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia. Mausta kastike Soijakastikkeella, punaviinietikalla ja mustapippurilla.

Ricottatäytettä varten sekoita ricotta ja ranskankerma keskenään. Riko munat ja sekoita ne ricottaseokseen yhdessä juustoraasteen kanssa.

Kuori ja viipaloi juurekset mahdollisimman ohuiksi siivuiksi veitsellä tai mandoliinilla. 

Levitä lasagnevuoan pohjalle puolet makkaratäytteestä. Levitä sen päälle puolet juureksista, niiden päälle lasagnelevyjä ja niiden päälle puolet ricottaseoksesta. Tee toinen kerros samalla tavalla. Ripottele ricotan päälle juustoraaste. 

Paista lasagnea 180 asteessa noin 45 minuuttia. Anna vetäytyä 15 minuuttia folion alla ennen tarjoilua.


Lue lisää maustekastikkeista ja katso mainiot reseptivinkit osoitteesta kikkoman.fi. Muista myös seurata Kikkomania Facebookissa.

Pysy linjoilla myös Satokausikalenterin kanavissa @satokausikalenteri, jaamme jatkossa reseptejä ja tietoa Satokauden kasviksista.