Kala-kasviscurry – Kaupallinen yhteistyö: Sinebrychoff

 

Joko luit edellisen artikkelimme ruoan ja juoman yhdistämisestä? Ruoka ja kauden kasvikset nousevat uudelle tasolle, kun niihin paritetaan makumaailmaan täydellisesti sopiva raikas juoma. Alkoholittomuus on ollut pinnalla yhtenä juomatrendeistä etenkin viime vuosina ja tätä nykyä ruokakauppojen laajoilta juomaosastoilta löytyykin esimerkiksi oluen ystävien runsaasti maukkaita, alkoholittomia vaihtoehtoja. 

Tällä kertaa sopiva juomapari löydetään alkuvuoden teemaan täydellisesti sopiville sitruksille eksoottisilla vivahteilla. Mausteinen kala-kasviscurry on yhdistelmä sitrusten raikkautta, chilin lämpöä ja kookoskerman täyteläisyyttä. Laitoimme pataan runsaasti alkuvuoden Satokausi-kasviksia, kuten bataattia, mustajuurta ja kiinankaalia, lisäsimme tuoreet mausteet, kookoskerman, tomaattimurskan sekä tietysti kalan. Tuloksena on herkullinen ateria, jolle täydellinen makupari löytyy raikkaasta, alkoholittomasta Crisp Lager -oluesta.  

Alkoholittomat Crisp-oluet

Crisp-tuotesarjaan kuuluu kolme alkoholitonta olutta. Tämän aterian kanssa nautitaan  Crisp Vaalea Lager -olutta, joka sopii erilaisten mietojen ruokien, mutta myös aasialaistyyppisten annosten kaveriksi. Crisp Tumma Lager maistuu puolestaan erilaisten liharuokien tai pitkään haudutettujen, voimakasaromisten patojen kanssa. Paahdetut juurekset ja Tumma Lager ovat kokeilemisen arvoinen yhdistelmä. Tällä hetkellä kannattaa kokeilla kotimaisia varastojuureksia, joita löytyy aina punajuuresta, kelta- ja raitajuurikkaisiin värikkäitä porkkanoita ja maukasta mukulaselleriä unohtamatta.

Keveän pirteä Crisp Vehnä sopii vähärasvaisen kalan kanssa tarjottavaksi ja on omiaan eksoottisempien ruokalajien, kuten tacojen, bowlien ja sushin kanssa. Kevyiden ruokien makupari sopii myös kala-kasviscurryn seuraksi.

Keveä juoma jättää tilaa ruoan aromeille

Raikas Lager jättää tilaa kala-kasviscurryn aromeille ja tukee tasapainoisesti annoksen tuoreita makuja. Juomaa valitessa onkin tärkeää kiinnittää huomiota kokonaisuuteen. Parhaassa tapauksessa ruoan ja juoman maut nostavat toisiaan ja näin kummastakin saadaan parhaat puolet esille. Mausteistaan huolimatta miedohko kala-kasviscurry ja vienon aromimaailman omaava Crisp Vaalea Lager ovat täydellinen duo. 

kala-kasviscurryCrisp Vaalea Lager tarjoillaan hyvin viilennettynä 7-10-asteisena. Huoneenlämpöinen juoma viilenee jääkaapissa muutamassa tunnissa. Juoma maistuu parhaalta ohutreunaisesta olutlasista nautittuna. Rentoon tunnelmaan tai vaikka piknikillä kevyt ja kierrätettävä tölkki on oiva kumppani, kokeile pusertaa suoraan juoman sekaan vaikkapa tujaus sitruunaa.

kala-kasviscurryKala-kasviscurry

  • 1 sipuli
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1 pieni bataatti (150 g)
  • 150 g mustajuuria
  • 2 rkl öljyä
  • 2 rkl keltaista currytahnaa
  • 400 g tomaattimurskaa
  • 2 ½ dl kookosmaitoa
  • 2 dl kasvislientä
  • 300 g vaaleaa kalafilettä, esim. ahventa
  • suolaa
  • 100 g kiinankaalia
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 1 limen mehu
  • tuoretta korianteria
  • chiliä hienonnettuna

 

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja kuutioi bataatti. Huuhtele mustajuuret, kuori ne ja leikkaa suupaloiksi. Siirrä mustajuuret veteen, jotta ne eivät tummu. 

Kuumenna öljy kasarissa ja kuullota sipulia muutama minuutti. Lisää valkosipuli ja currytahna, jatka hetki kuullottamista. Lisää bataatti ja mustajuuret, jatka hetki paistamista.

Lisää pannulle tomaattimurska, kookosmaito ja kasvisliemi. Anna kiehahtaa ja hauduta currya noin 20 minuuttia, kunnes vihannekset ovat napakan kypsiä.

Käsittele kalafileet tarvittaessa ruodottomiksi. Leikkaa kalat suupaloiksi ja suolaa ne kevyesti. Leikkaa kiinankaali isoiksi suupaloiksi.

Lisää kalapalat ja kiinankaali curryn joukkoon ja anna kypsyä viitisen minuuttia. Mausta curry soijakastikkeella ja limen mehulla. Viimeistele curry tuoreella korianterilla ja chilillä. Tarjoile esimerkiksi riisin kanssa.

Juoma: Crisp Vaalea Lager

 

Lisää tietoa ruoan ja juoman yhdistämisestä:

Juurikas-vuohenjuustosalaatti appelsiinivinegretillä 


Lisää tietoa löydät Crisp-sometileiltä FB-tililtä sekä Instagramista @crispalkoholiton.

Pysy linjoilla myös Satokausikalenterin kanavissa @satokausikalenteri, jaamme jatkossa reseptejä ja tietoa Satokausi-kasviksista.