Kaupallinen yhteistyö: Vaasan

 

Monissa perheissä painitaan saman ongelman kanssa: kalaa pitäisi syödä enemmän. Yleensä kalasta pitävät niin lapset kuin aikuisetkin ja me päätimme yhdistää kaksi suosikkiruokaa: grillatun kalan ja hampurilaisen. Lopputuloksena on mehevä lohiburgeri, joka kätkee sisäänsä trendikästä grillattua purjoa sekä ihanaa marinoitua parsaa.

Lil’ BRGR on koko perheen uusi lempparisämpylä

Suomalaiset rakastavat kauraa ja ovat hyvin perillä sen terveysvaikutuksista. Kaura sisältää sekä liukoista että liukenematonta kuitua, joiden ansiosta ihminen pysyy pidempään kylläisenä. Liukoinen kuitu, beetaglukaani, auttaa kolesterolin hallinnassa ja lisäksi kaura on monipuolinen kasviproteiinien lähde. Vaasanin uuden Lil’ BRGR burgerisämpylän viljasta 30 % on kauraa, jonka ansiosta sämpylä on terveellisempi, pehmeämpi ja herkullisen makuinen.

Marinoitu parsa viimeistelee lohiburgerin

Herkullinen lohiburgeri on simppeli valmistaa ja sen miedosta makumaailmasta pitää koko perhe. Grillatun lohen lisäksi sämpylän väliin laitetaan sitruunalla ja tillillä maustettua kermaviiliä sekä grillattua purjoa ja marinoitua vihreää parsaa. Tuore parsa leikataan pitkiksi ohuiksi siivuiksi ja marinoidaan sitruunan mehulla, jolloin se tuo hampurilaiseen mukavaa raikkautta. Marinoitu parsa sopii myös sellaisenaan grilliruokien lisukkeeksi ja sitruunainen kermaviilikastike kruunaa kaikki kesän kalaruoat.

Lil' BRGR

Hampurilaiskokkien kannattaa kurkata myös edelliset burgerireseptimme: kaikkien aikojen vegeburgeri ja tomaattinen jauhelihaburgeri.

kalaburgeri

Lohiburgeri marinoidulla parsalla

6 kpl

  • 650 g nahallista, ruodotonta lohifileetä
  • öljyä
  • suolaa ja mustapippuria
  • 1 purjo
  • 6 kpl Vaasan Lil’ BRGR burgerisämpylää
  • salaattia
  • marinoitua parsaa (resepti alla)
  • kermaviilikastiketta (resepti alla)

Voitele lohen pinta öljyllä ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Grillaa kypsäksi.

Leikkaa purjo renkaiksi, sudi ne öljyllä ja grillaa pehmeiksi. Mausta suolalla.

Lämmitä burgerisämpylät grillissä ja voitele sekä kansi että pohja reilulla määrällä kermaviilikastiketta. Täytä hampurilaiset salaatilla, lohella, purjolla ja marinoidulla parsalla. Tarjoile lämpiminä.

Marinoitu parsa

  • 500 g vihreää parsaa
  • ½ sitruunan mehu
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • ½ tl suolaa

Leikkaa parsojen puisevat tyvet irti. Leikkaa parsa ohuiksi pitkiksi suikaleiksi esimerkiksi kuorimaveitsen avulla. Pyörittele parsojen joukkoon sitruunan mehu, oliiviöljy ja suola, anna parsan maustua vähintään puoli tuntia ennen tarjoilua.

Kermaviilikastike

  • 1 prk kermaviiliä
  • ½ sitruunan kuori ja mehu
  • 1 tl dijon-sinappia
  • ½ dl tuoretta tilliä hienonnettuna
  • suolaa ja mustapippuria

Sekoita kermaviili joukkoon sitruunan raastettu kuori ja mehu, dijon-sinappi ja tilli. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Anna kastikkeen maustua jääkaapissa noin puoli tuntia ennen tarjoilua.

kalaburgeri

Seuraa myös Vaasania Facebookissa ja Instagramissa @vaasan_leipomot, niin saat ensimmäisten joukossa tiedot tuoteuutuuksista, resepteistä sekä paljon muuta käytännön vinkkejä ruokailuun.

Pysy linjoilla myös Satokausikalenterin kanavissa @satokausikalenteri, jaamme jatkossa reseptejä ja tietoa Satokauden kasviksista.