Kaupallinen yhteistyö: Apetit

 

Syksyllä maistuu mausteinen ruoka, eikä mausteiden käyttöä kannata pelätä lapsiperheissäkään. Valmistimme sesongin ihanasta mangosta ja Apetitin uusista wokkivihanneksista lempeän mausteisen curryn, jossa maistuu myös maukas halloumi. Lue artikkelista lisää ensimmäisistä täysin kotimaisista wok-sekoituksista sekä vinkkimme uusiin makuihin totuttamiselle.

Täysin kotimaiset wokkivihannekset helpottavat arjen ruuanlaittoa

Apetit on tuonut markkinoille ensimmäiset kokonaan kotimaisista kasviksista tehdyt wok-vihannessekoitukset. Apetit Kotimainen Wok-vihannekset ja Apetit Kotimainen Wok Lehtikaali-kasvis ovat tervetullut lisä pakastevihannesten joukkoon, sillä valmiiden wokkisekoitusten käyttö on ollut suomalaisten keskuudessa kasvussa. Tuotteet sisältävät muun muassa valkokaalia, punasipulia, lehtikaalia sekä Apetit Vastuuviljely -menetelmällä viljeltyä kotimaista porkkanaa, palsternakkaa ja lanttua. Ne ovat paitsi täysin kotimaisia, myös hyvän makuisia ja helpottavat ruuanlaittoa.

Kotimaiset wok-vihannekset sopivat monenlaiseen ruuanlaittoon. Niistä saa näppärän ja nopean kasvislisukkeen vain pannulla paistaen tai höyryttämällä. Niistä syntyy maukkaat wokkiruuat riisin tai nuudelien kanssa tarjottavaksi ja lisäksi niitä voi käyttää keitoissa ja salaateissa. Täysin kotimaisten wok-vihannesten lisäksi sarjasta löytyy Apetit Maustettu Wok Yrttinen, joka on valmiiksi aidoilla mausteilla maustettu perinteinen isokomponenttinen wok-vihannessekoitus.

Varsinkin lapsiperheissä on välillä kovat aikataulupaineet saada ravitsevaa ruokaa ajoissa pöytään. Kasvisten kuorimiseen, pilkkomiseen ja kypsentämiseen kuluu helposti paljonkin aikaa, mutta vihannesten syönnissä ei saisi säästää. Siksi pakastevihannekset ovat oivallinen vaihtoehto. Ne pakastetaan tuoreina parhaimpaan sesonkiaikaan, joten niiden ravintoarvot ovat hyvin lähellä tuoreita vihanneksia. Ne myös säästävät huomattavasti aikaa ja vähentävät kotitalouksissa syntyvää ruokahävikkiä.

Uusiin makuihin tottuu vain maistelemalla

Monet pienten lasten vanhemmat tietävät, miten turhauttavaa uusien ruokien tarjoaminen lapsille voi olla. Vaikka lapset ovat luonnostaan uteliaita, voi uusien makujen maistaminen olla heille hankalaa. Paras vinkki, jonka voimme antaa, on ottaa lapsi mukaan ruuanlaittoon ja maistattaa erilaisia makuja sitkeästi. On myös hyvä itse olla hyvänä esimerkkinä: puhua ruuasta aina kauniisti ja osoittaa itse tykkäävänsä erilaisista kasviksista ja ruuista.

Vihanneksia kannattaa tarjota monessa eri muodossa ja kaikilla päivän aterioilla. Tuoreena, kypsänä, paistettuna, raastettuna, keitettynä.. Vielä viidennenkään kerran jälkeen ei pidä luovuttaa, sillä uusiin makuihin tottuminen voi tutkitusti vaatia jopa kaksikymmentä maistelukertaa! Kun tarjoilet kasviksia joka aterialla ja syöt niitä itsekin, oppivat lapset syömään vihanneksia pienestä pitäen. Ja kun lapsi saa ikätasonsa mukaan osallistua ruuanlaittoon ja samalla maistella eri raaka-aineita, maistuu valmis ruokakin ihan eri tavalla.

Mango-halloumicurry on miedon mausteinen ruoka, joka maistuu koko perheelle. Makeaa makua tuoreesta mangosta saavan ruuan juju on suolaisessa halloumissa ja kauniin keltaisessa värissä. Lehtikaali-kasvis wok-sekoitus takaa päivän vihannestarpeen täyttämisen. Lasten annokset voi tarjota ilman tuoretta chiliä.

Mango-halloumicurry

Neljälle

  • 1 pkt halloumia (200 g)
  • 1 + 1 rkl Apetit Rypsiöljyä
  • 1 sipuli (tai ½ pss Apetit Kotimainen Sipulikuutioita á 200 g)
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
  • 1 rkl keltaista currytahnaa
  • ½ tl kurkumajauhetta
  • 4 dl kookosmaitoa
  • ½ pss Apetit Kotimainen Wok Lehtikaali-kasvista (á 450 g)
  • 1 mango
  • ½ limen mehu + limelohkoja
  • suolaa ja mustapippuria
  • tuoretta chiliä
  • tuoretta korianteria
  • tarjoiluun keitettyä riisiä

 

Kuutioi halloumi ja ruskista kuutiot 1 rkl öljyssä. Siirrä sivuun.

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta inkivääri. Kuumenna wokkipannussa 1 rkl öljyä ja kuullota sipulia muutama minuutti. Lisää valkosipuli, inkivääri, currytahna ja kurkuma, kuullota vielä pari minuuttia. 

Kaada kookosmaito pannuun ja anna kiehahtaa. Sekoita joukkoon Lehtikaali-kasvis Wok ja kypsennä viitisen minuuttia. Sillä aikaa kuori ja kuutioi mango. Lisää se pannulle halloumien kera. Mausta curry limen mehulla, suolalla ja mustapippurilla. 

Tarjoile curryn kanssa limelohkoja, tuoretta chiliä ja korianteria. Lisukkeeksi sopii esimerkiksi  keitetty riisi.

Apetitin verkkosivuilta löydät runsaasti herkullisia reseptejä ja vinkkejä kasvisten lisäämiseen ruokavaliossasi. Seuraa Apetitia myös Facebookissa ja Instagramissa!

Pysy linjoilla myös Satokausikalenterin kanavissa @satokausikalenteri, jaamme jatkossa reseptejä ja tietoa Satokauden kasviksista.