Kaupallinen yhteistyö Bimi®

Edellisessä artikkelissa päivitimme makumuistot 2020-luvulle suomalaisen uutuskasvis Bimi®-parsakaalin avulla. Ennen tämän artikkelin lukemista kannattaa sukeltaa mukaan reissulle Pohjois-Savoon Kotalahdelle, jossa tutustuimme Bimi®-parsakaalin kasvattamiseen. Tässä artikkelissa meille jo tutut Tuoreverkkoon kuuluvat viljelijät Pekka ja Ari Torvinen kertovat kuluneen kasvukauden kuulumiset ja katseet siirtyvät myös jo seuraavaan vuoteen. Tuttuun tapaan jutun lopusta löydät syksyn lumoavimman reseptin, jossa yhdistyy turvallinen peruna, trendikäs Bimi®-parsakaali sekä lohdullinen lohi.

Kaalit vietiin käsistä, kiitos kuluttajille!

Viljelijä Ari Torvinen kuvailee kulunutta kesää varsin onnistuneeksi. Kevään epävarmasta ilmapiiristä huolimatta kaikki kasvatetut Bimi®-parsakaalit päätyivät kuluttajien lautasille. Satoennusteet ja arviot pitivät paikkaansa ja tuotetta riitti juuri sopivasti kauppoihin. Ruokahävikkiä ei päässyt syntymään, vaan sadonkorjuu sekä tuotteiden pakkaaminen onnistuttiin sopeuttamaan sopivasti kysyntään.

“Kannustan kaikkia suomalaisia tuottajia kokeilemaan uusien kasvisten kasvattamista. Bimi®-parsakaali oli nyt meillä ensimmäistä kertaa kaupallisessa kasvatuksessa ja yhteistyö brändin kanssa oli oikein sujuvaa ja mikä tärkeintä kuluttajat tykkäsivät tuotteesta! Tällainen tekeminen ja palaute kannustaa kyllä jatkamaan Bimi®-parsakaalin viljelyä myös seuraavalla kasvukaudella”, viljelijä Ari Torvinen myhäilee.

Kotimaista sesonkia jäljellä syyskuun loppuun saakka

Torvisen tilalla tehdään tällä hetkellä vielä sadonkorjuuta syyskuun loppuun saakka. Yksi Bimi®-parsakaali tuottaa kasvukauden aikana 9-10 kukintoa ja nyt korjataan viimeisiä. Sen jälkeen ruokakaupoista ei ole enää saatavilla suomalaista Bimi®-parsakaalia vasta kuin kesällä 2021. 

Pitkää talvea ei tarvitse selvitä ilman Bimi®-parsakaalia

Kesän aikana Bimi®-parsakaali hurmasi monen uuden kasvisten ystävän sydämet ja ikävä kerkeää tulla varmasti ennen seuraavan kasvukauden alkamista. Onneksi kenenkään vanhan tai uuden fani ei tarvitse olla talvea ilman Bimi®-parsakaalia. 

Nimittäin Bimi®-parsakaalilla on oma patentoitu siemen sekä tarkasti valvottu tuotantomenetelmä. Tämä takaa sen, että kaalit ovat aina parasta laatua ja alkuperämaasta riippumatta kaupasta ostettu Bimi®-parsakaali on loistavaa syötävää. 

Tuontikasvisten menekki talven aikana tuottaa tärkeää tietoa suomalaisille viljelijöille. Mitä enemmän talven aikana syömme Bimi®-parsakaalia, niin sitä suurempi on seuraavan kasvukauden tuotanto Suomessa! Kaikki voittavat.

Loppusyksyyn syvempiä makuja

Artikkelisarjan viimeinen resepti on ruokaisa lohipelti, jossa Bimi®-parsakaali yhdistyy suomalaisten perunoiden kanssa upeaksi uuniruoaksi. Tämä ruokalaji maistuu arjen aherruksen keskellä, mutta näyttävänä ja herkullisena annoksena sopii vaikka sunnuntain illalliselle. Reseptiä on helppo varioida uusilla mauilla lisäämällä perunan kaveriksi kotimaisia juureksia.

 

Lohipelti Bimi®-parsakaalilla ja perunoilla

Neljälle

1 kg perunoita

2 rkl öljyä

suolaa

150 g Bimi®-parsakaalia

750 g lohifileetä

2 rkl Dijon-sinappia

2 rkl hunajaa

suolaa ja mustapippuria

 

korianteri-limekastike:

2 dl majoneesia

1 limen raastettu kuori ja mehu

½ dl tuoretta korianteria hienonnettuna

suolaa

 

Pese perunat ja kuori ne halutessasi. Leikkaa reiluiksi suupaloiksi. Levitä perunat isoon uunivuokaan tai pellille ja sekoita joukkoon öljy. Mausta suolalla. Paahda perunoita 200 asteessa 20 minuuttia, tai kunnes ovat lähes kypsiä.

Lisää uunivuokaan Bimi®-parsakaalit ja neljään osaan leikattu lohifilee. Sekoita Dijon-sinappi ja hunaja keskenään ja levitä lohipaloille. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Laita vuoka takaisin uuniin, nosta lämpötila 225 asteeseen ja jatka paistamista 10-15 minuuttia, kunnes kaikki raaka-aineet ovat kypsiä. Tarjoile lohipelti korianteri-limekastikkeen kanssa.

 

Korianteri-limekastike:

Sekoita majoneesin joukkoon limen raastettu kuori ja mehu sekä hienonnettu korianteri. Mausta suolalla. Laita jääkaappiin maustumaan hetkeksi ennen tarjoilua.