Misovoi koukuttaa – se on varma! Miso on fermentoiduista pavuista valmistettua paksua tahnaa ja tässä reseptissä se yhdistetään voin sekä tuoreiden papujen kanssa. Miso tuo annoksiin täyteläistyyttä, suloista suolaisuutta sekä upeaa umamia! Paistetut pavut misovoilla ja Satokausi Rosé ovat täydellinen kumppani toisilleen. Satokausi Rosé on suunniteltu nimenomaa värikkäiden salaattien kanssa ja se kantaa koko sesongin ajan.

Kokeile myös maissi-mansikkasalaattia tai hunajamelonisalaattia.

Paistetut pavut ja misovoi

  • 200 g erilaisia papuja (esim. vahapapu)
  • 75 g voita
  • 1 rkl vaaleaa misoa
  • 2 rkl seesaminsiemeniä
  • suolaa ja pippuria maustamiseen
  • öljyä paistamiseen
  • ½ lime

Valitse salaattia varten nuoria papuja tai sellaisia papulajikkeita, jotka voit syödä palkoineen. Anna voin lämmetä huoneenlämpöiseksi ja sekoita vaalea miso voin kanssa tasaiseksi tahnaksi. Huuhtele pavut ja paista ne öljytyllä pannulla kauniin ruskeiksi. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla.

Levitä misovoita lautasen pohjalle ja asettele paistetut pavut voin päälle. Ripottele päälle seesaminsiemeniä. Purista päälle lisäksi limemehua. Jos et halua käyttää voita kastikkeeseen, voit korvata sen esimerkiksi kaurajogurttia.

Satokausi Rosé -viini on tehty yhteistyössä Winestate:n kanssa.