Kaupallinen yhteistyö Lejos

 

Pizza on parasta kesäruokaa, joka maistuu lämpimässä hämärtyvässä viilenevässä illassa tai jopa kylmänä retkieväänä. Kohta on taas se aika, kun autot pakataan täyteen ja suunnataan kohti lomaa ja kesämökkiä. Se ei kuitenkaan tarkoita etteikö pizzasta pitäisi nauttia myös kesällä. Hungry Chefin tuotteilla valmistat herkulliset kasviksilla ladatut pizzat myös mökillä ja muissa kesäkeittiöissä. Maistuvan pohjan ja täyteläisen pizzakastikkeen lisäksi täytteenä pääsevät loistamaan sesongin parhaat maut! 

Parhaan pizzapohjan salaisuus

Pizzapohjan salaisuus piilee raaka-aineissa. Oli pizza sitten tyyliltään napolilainen, hapanjuureen valmistettu tai kylmäkohotettu, piilee sen taika oikeanlaisissa pizzajauhoissa. Italialaiset 00-jauhot ovat erittäin hienoksi jauhettu ja ne takaavat pizzalle täydellisen rakenteen, maun ja sitkon. Hungry Chefin pizzajauhot on valmistettu tästä samaisesta 00-jauhosta ja ne on pakattu näppärällä annostelukorkilla varustettuun muoviseen pakkaukseen. Pakkaus suojaa herkkiä jauhoja kosteudelta ja makuhaitoilta. Näin jauhot eivät kostu tai ime itseensä makuja mökkikaapissa kesän aikana. Kätevää!

Oikeat jauhot eivät yksistään riitä pizzan onnistumiseen, sillä oivallinen pizzapohja vaatii syntyäkseen myös aikaa. Yön yli kohotus viileässä herättää taikinan eloon ja kohotuksen ansiosta taikinaan muodostuu rutkasti enemmän makua sekä sitkoa.

Viimeisen silauksen pizzalle antaa kuuma pizzauuni. Harva omistaa aitoa napolilaista pizzauunia, mutta lähemmäksi riittävää paistolämpötilaa jo päästään, kun mökkipihasta löytyy grilli –  mitä kuumempi, sitä parempi. Jotta pohjasta tulee rapea ja pizza kypsyy grillissä tasaisesti, on pizzakivi tarpeellinen apuväline. Lukaise Hungry Chefin sivuilta lisää vinkkejä siihen kuinka onnistut pizzan grillauksessa ja miten voit korvata pizzakiven. Grillin tai pizzakiven puuttumisen ei tarvitse olla este pizzan paistamiselle, vaan se onnistuu ihan tavallisessakin uunissa.

Pizza voi olla terveellistä perusruokaa

Pizzaa pidetään rasvaisena ja epäterveellisenä ruokana, mutta voiko pizza olla astetta terveellisempi, makuaan menettämättä? Kyllä voi ja helposti! 

Yksi pizzan tärkeimmistä elementeistä on maukas pizzakastike. Se on yleensä valmistettu tomaateista ja kasviksista kokoon keittämällä. Yhteen pizzakastikkeeseen uppoaa jo aimo annos tomaatteja ja Hungry Chefin kastikkeissa mukana on sisilialaisten kirsikkatomaattien lisäksi muut täydellisen pizzakastikeen klassiset mausteet: porkkana, sipuli, basilika ja selleri. Tulisempi Diavola on saanut lisäksi makua chilistä ja valkosipulista. Aika reilu setti kasviksia jo ihan pelkästään kastikkeessa!

Kesä on meillä Suomessa parasta aikaa myös kasvisten osalta ja siksi niitä kannattaa laittaa pizzaankin. Sesonkipizzat piristävät ruokailun monipuolisuutta ja kesän aikana ei tarvitse syödä kahta samanlaista pizzaa. Me teimme kesän parhaista Satokausi-kasviksista kaksi mehevää pizzaa. Pizza voi olla muutakin kuin rasvainen juustolätty kebablihalla. 

Kesäiset Satokausi-pizzat koko perheelle

Valveutuneempaan makuun pyöräytimme perunapizzan keitetyistä varhaisperunoista, nippusipulista ja chilistä. Vahvoja makuja pyöristämään lisäsimme ricottajuustoa, joka on kevyt herasta valmistettu aito italialainen tuorejuusto. 

Perunat voi keittää valmiiksi pizzan kohotessa, ellei niitä ole sopivasti jo jäänyt edelliseltä ruoalta tähteeksi. Tämän pizzan kastikkeeksi sopii mainiosti Hungry Chef Tulinen Diavola Pizzakastike. Makupommi viimeistellään ja koristellaan tuoreella rucolalla.

Koko perheen makuhermoon kolahtava Kanapizza on lempeämpi ja varmasti lasten mieleen. Raikkautta ja makeutta pizzaan saadaan kesän kauneimmilla kirsikkatomaateilla, joita löytyy myös Hungry Chef pizzakastikeesta. Koristeellisuutta ruokalajiin saadaan käyttämällä eri värisiä ja muotoisia kirsikkatomaatteja. 

Kanapizzan toinen onnistumisen salaisuus on öljyyn säilötyt Lagom kanafileet, jotka ovat todella käteviä mökkikäytössä. Niiden kanssa ei tarvitse huolehtia kylmäketjusta tai siitä, että kana jäisi raa’aksi. Valmiiksi kypsä kana on helppo murentaa sopiviksi annospaloiksi. Juustona pizzassa toimivat söpöt pienet helmimozzarellat, mutta tavallinen lehmänmaidosta valmistettu mozzarella toimii myös. Ja pizza saa päällensä tietysti reilusti tuoretta basilikaa.

Näillä kahdella resepti-idealla sekä Hungry Chefin tuotteilla pärjäät koko pitkän ja kuuman pizzakesän! Molempiin pizzoihin on helppo ladata reilusti yli puolikiloa kasviksia, joten päivän saantisuositusten täyttyminen on maukkaampaa kuin koskaan aikaisemmin. Vaihtele kasviksia sesongin mukaan, esimerkiksi perunan voi korvata kesäkurpitsalla, tomaattien tilalle voi kokeilla eri värisiä paprikoita! 

Satokausi-pizza nro 1: Kesän kuumin perunapizza

4 pyöreää pizzaa

 

Jäikö edelliseltä aterialta yli keitettyjä varhaisperunoita? Niistä saat valmistettua ruokaisan ja maistuvan pizzan! Tässä pizzassa yhdistyy kotimainen varhaisperuna, nippusipuli ja tuore chili. Pizzan kastikkeeksi suosittelemme Hungry Chef Tulinen Diacola Pizzakastiketta! Makupommi viimeistellään ja koristellaan tuoreella rucolalla.

 

Pizzataikina

1/2 ps (à 750 g) Hungry Chef pizzajauhoja

¾ tl (2 g) kuivahiivaa

1 tl suolaa

2 ½ dl kylmää vettä

3 rkl oliiviöljyä

 

Täyte

7 – 8 pientä varhais- tai kesäperunaa

2 rkl oliiviöljyä

1 tl sormisuolaa

1 (luomu)sitruunan kuori raastettuna

½ prk (à 260 g) Hungry Chef Diavola -pizzakastiketta

3 nippusipulia

2 – 3 eri väristä chiliä 

1 prk (250 g) ricottajuustoa

 

Sekoita jauhot, hiiva ja suola keskenään kulhossa. Lisää vesi ja öljy sekoittaen.

Vaivaa taikinaa vähintään 5 minuuttia, kunnes se on sileää, mutta tuntuu vielä käteen hieman tahmealta. Voit myös valmistaa taikinan yleiskoneessa.

Kumoa taikina pöydälle ja leikkaa se neljään palaan. Pyörittele palat palloiksi.

Laita pallot laakeaan vuokaan ja voitele öljyllä. Peitä vuoka muovikelmulla ja nosta jääkaappiin yön yli kohomaan.

Pese ja keitä perunat kypsiksi edellisenä iltana. Anna perunoiden jäähtyä hetki ja viipaloi ne. Mausta öljyllä, suolalla ja sitruunankuoriraastella. Laita jääkaappiin muovikelmulla peitettynä.

Seuraavana päivänä painele pizzataikinapallot jauhojen avulla noin sentin paksuisiksi ja reilun kämmenen kokoisiksi kiekoiksi. Jauhota kiekot kevyesti, peitä kelmulla ja anna levätä 2 tuntia.

Lämmitä grilli tai uuni pizzakiven kanssa niin kuumaksi kuin pystyt (250 astetta), kuitenkin vähintään 45 minuuttia ennen paistamista.

Viipaloi nippusipulit ja chilit valmiiksi. Ota perunat jääkaapista. Sekoita ricotan rakenne rikki haarukalla.

Jauhota kätesi kunnolla ja levitä pizzataikinapallo haluamasi kokoiseksi nostelemalla sitä käsiesi päällä niin, että taikina venyy. Varmista että pizzataikinan alla on tarpeeksi jauhoa niin, että se liikkuu.

Levitä pohjien päälle pizzakastiketta. Lisää sitten puolet sipuleista ja perunaviipaleet. Laita ricottanokareita perunoiden väleihin ja ripottele pinnalle loput sipulista ja kaikki chili. Valuta pinnalle vielä hieman oliiviöljyä.

Liu’uta pizza paistokivelle ja paista 5 – 8 minuuttia, kunnes pizza on ruskistunut ja pohja on rapea. Rouhi pinnalle mustapippuria ja tarjoa pizza halutessasi rucolan kanssa.

Vinkki! Jos et löydä ricottajuustoa, kokeile kotijuustoa sen tilalla.

Satokausi-pizza nro 2. Koko perheen kanapizza kirsikkatomaateilla

4 pyöreää pizzaa

 

Koko perheen makuhermoon kolahtava Kanapizza on lempeämpi ja varmasti myös  muksujen mieleen. Raikkautta ja makeutta pizzaan saadaan kesän kauneimmilla kirsikkatomaateilla, joita löytyy myös Hungry Chef pizzakastikeesta. Koristeellisuutta ruokalajiin saadaan käyttämällä eri värisiä ja muotoisia kirsikkatomaatteja. Tämä pizza valmistuu nopeasti, kun apuna käyttää valmiiksi kypsiä öljyyn säilöttyjä Lagom kanafileitä. 

 

Pizzataikina

1/2 ps (à 750 g) Hungry Chef -pizzajauhoja

¾ tl (2 g) kuivahiivaa

1 tl suolaa

2 ½ dl kylmää vettä

3 rkl oliiviöljyä

 

Täyte

½ prk (à 260 g) Hunry Chef -pizzakastiketta

2 rs (à 100 g) Lagom kanafileetä öljyssä

2 rs (à 200 g) kirsikkatomaatteja (keltaisia ja punaisia)

2 ps (à 100 g) Helmimozzarellaa

½ ruukkua basilikaa

muutama rouhaisu mustapippuria myllystä

 

Sekoita jauhot, hiiva ja suola keskenään kulhossa. Lisää vesi ja öljy sekoittaen.

Vaivaa taikinaa vähintään 5 minuuttia, kunnes se on sileää, mutta tuntuu vielä käteen hieman tahmealta. Voit myös valmistaa taikinan yleiskoneessa.

Kumoa taikina pöydälle ja leikkaa se neljään palaan. Pyörittele palat palloiksi.

Laita pallot laakeaan vuokaan ja voitele öljyllä. Peitä vuoka muovikelmulla ja nosta jääkaappiin yön yli kohomaan.

Seuraavana päivänä painele pizzataikinapallot jauhojen avulla noin sentin paksuisiksi ja reilun kämmenen kokoisiksi kiekoiksi. Jauhota kiekot kevyesti, peitä kelmulla ja anna levätä huoneenlämmössä 2 tuntia.

Lämmitä grilli tai uuni pizzakiven kanssa niin kuumaksi kuin pystyt (250 astetta), kuitenkin vähintään 45 minuuttia ennen paistamista.

Valuta kanafileet öljystä ja paloitele ne pienemmiksi haarukalla. Leikkaa kirsikkatomaatit puoliksi.

Jauhota kätesi kunnolla ja levitä pizzataikinapallo haluamasi kokoiseksi nostelemalla sitä käsiesi päällä niin, että taikina venyy. Varmista että pizzataikinan alla on tarpeeksi jauhoa niin, että se liikkuu.

Levitä pohjien päälle pizzakastiketta. Lisää sitten kanat, helmimozzarella ja tomaatit. Mausta mustapippurilla.

Liu’uta pizza paistokivelle ja paista 5 – 8 minuuttia, kunnes pizza on ruskistunut ja pohja on rapea. Revi valmiiden pizzojen pinnalle runsaasti basilikaa.

 

Vinkki! Helmimozzarellan sijaan voit käyttää saman verran lehmänmaitomozzarellaa viipaloituna.