Kaupallinen yhteistyö: Snellman

 

Ilmassa on syksyn tuntua. Lomien loputtua ja koulujen käynnistyttyä, päivittäisen pyörityksen keskellä tarvitaan nopeasti ja helposti valmistuvaa maukasta arkiruokaa. Tomaattinen possupasta pelastaa päivän kuin päivän, sillä se on valmista alle puolessa tunnissa. Sesongin kasviksilla höystetty pasta tarjoillaan tuoreista yrteistä, valkosipulista ja sitruunasta sekoitetun pekoni-gremolatan kera. Ota talteen reseptit ja nauti sesongin herkuista!

Sesongin tomaatti on pettämätön pohja pastakastikkeille

Kotimaisten tomaattien sesonki päättyy pian, joten nyt jos koskaan kannattaa kerätä ostoskoriin kilokaupalla mehukkaita punaposkia. Maku, koko, ulkonäkö ja käyttötapa vaihtelevat lajikkeiden mukaan: pyöreiden tavistomaattien rinnalle ovat kirineet pienet kirsikkatomaatit, jättiläiskokoiset pihvitomaatit, makeammat luumutomaatit, näyttävät terttutomaatit sekä pitkän malliset, erityisesti ruoanlaittoon sopivat aromaattiset San Marzano -tomaatit. Maista myös keltaisia, pinkkejä, raidallisia ja tummanpuhuvia lajikkeita, jos niitä on lähikaupassasi tarjolla!

Tomaatti on todellinen kasvisten kymmenottelija, sillä se sopii kaikenlaiseen ruoanvalmistukseen. Erityisen edukseen Suomen syödyin vihannes on pastakastikkeissa ja padoissa, joissa tomaatti saa syventää makuaan pitkään. Tomaatin sisältämä, hyvää tekevä lykopeeni muuntuu kasvista kypsennettäessä helpommin imeytyvään muotoon. Kun sekaan lisätään ruokaöljyä tai muita rasvoja imeytyminen vauhdittuu entisestään. Tomaattipohjainen pastakastike on siis paitsi mielettömän maukasta myös todistetusti terveellistä!

Kaupasta kannattaa kerätä kypsiä ja pehmeämpiä punaposkia. Jos tomaattipussiin epähuomiossa eksyy raaempia yksilöitä, ne kypsyvät makean maukkaiksi parissa päivässä. Säilytä tuoreet tomaatit huoneenlämmössä tai viileäkaapissa, jossa mittari ei laske alle 13 asteen, sillä jääkaapissa vihannes vetistyy ja menettää makuaan.

Snellmanin tutut tuotteet ja maukkaat uutuudet saivat upouuden ilmeen

Suomalaisille viime vuosikymmenien aikana tutuksi tullut, Herra Snellmanin kasvoilla koristeltu logo on saanut uuden, modernin ilmeen. Logoon lisätyllä vuosiluvulla on tarina: Suomen arvostetuimman lihatuotemerkin takana oleva perheyritys täyttää tänä vuonna kunnioitettavat 70 vuotta! Uudistunut pakkaus kertoo myös lihan alkuperästä: kaikki Snellmanin tuotteet tehdään Pietarsaaressa suomalaisesta lihasta uusiutuvan energian voimalla. Tuotetiedot ovat entistäkin paremmin esillä, joten ainesosaluettelo on helppo tarkistaa.

Kaupassa pakkaukset tunnistaa edelleen vihreästä väristä, ja mukana on suosikkituotteiden lisäksi upouusia herkkuja. Kotimaisesta maatiaispossun ulkofileestä valmistetut Maatiaispossun nopeat fileesuikaleet sisältävät runsaasti hyvälaatuista proteiinia, vähemmän rasvaa ja maltillisesti suolaa. Syyskuun uutuus on kehitetty helppoa, nopeaa ja vaivatonta arkiruokailua silmällä pitäen, sillä mehukkaan murea liha kypsyy pannulla parissa minuutissa. Mausta oman maun mukaan ja lisää wokkiruoan sekaan, sekoita salaattiin, kääräise tortillan väliin tai tee kuten me, kokkaa nopeista fileesuikaleista tomaattinen possupasta!

Tomaattinen possupasta saa lisämakua sesongin sipulista, lehtiselleristä ja kirsikkatomaateista sekä kivettömistä oliiveista. Annoksen päälle ripotellaan tuoreista yrteistä, valkosipulista ja sitruunasta sekoitettua, raikasta pekoni-gremolataa!

Tomaattinen possupasta & pekoni-gremolata

Neljälle

 

Tomaattinen possupasta:

  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 lehtisellerin vartta
  • 4 rkl öljyä
  • 3 rkl tomaattipyrettä
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 3 dl lihalientä (tai 3 dl vettä ja 1 rkl lihaliemijauhetta)
  • 200 g kirsikkatomaatteja
  • ½ dl kivettömiä oliiveja
  • 1 rs Snellman Maatiaispossun nopeita fileesuikaleita (300 g)
  • suolaa ja mustapippuria
  • 350 g fettuccinea tai muuta pastaa

 

Pekoni-gremolata:

  • 1 pkt Snellman Kunnon Pekonia (150 g)
  • 5 valkosipulinkynttä
  • 1 jalapeno
  • ½ dl tuoretta persiljaa hienonnettuna
  • ½ dl tuoretta basilikaa hienonnettuna
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • ½ sitruunan mehu
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • suolaa ja mustapippuria

 

Tomaattinen possupasta:

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Hienonna lehtisellerin varret. Kuumenna 2 rkl öljyä pannussa ja kuullota sipulia muutama minuutti. Lisää valkosipuli ja selleri, jatka kuullottamista hetki. Sekoita joukkoon tomaattipyre ja soijakastike.

Lisää lihaliemi ja anna kiehua noin vartin verran. Sillä aikaa paloittele kirsikkatomaatit ja viipaloi oliivit. 

Kuumenna 2 rkl öljyä erillisellä pannulla ja paista Maatiaispossun nopeat fileesuikaleet ruskistuneiksi ja kypsiksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Keitä pasta kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta.

Sekoita kaikki pastan ainekset eli kastike, kirsikkatomaatit, oliivit, possun suikaleet ja pasta keskenään. Tarkista maku, lisää tarvittaessa suolaa ja mustapippuria. Tarjoile pekoni-gremolatan kanssa.

 

Pekoni-gremolata:

Hienonna pekoni. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Hienonna yrtit valmiiksi.

Ruskista pekoni pannulla rapsakaksi ja lisää valkosipuli joukkoon ihan paistamisen loppuvaiheessa. Anna jäähtyä. Sekoita kaikki gremolatan ainekset keskenään ja mausta suolalla ja mustapippurilla.

 

Lue lisää Snellmanista heidän Instagramista @herrasnellman!

Pysy linjoilla myös Satokausikalenterin kanavissa @satokausikalenteri, jaamme runsaasti reseptejä sekä tietoa Satokauden kasviksista.