Kaupallinen yhteistyö: Santa Maria

 

Kevään juhlakausi käynnistyy tuotapikaa! Suuremmat kekkerit saavat vielä odottaa, mutta pienessä piirissä ja perheen kesken on sitäkin enemmän syytä juhlaan. Ylioppilaat painavat päähän valkoisina hohtavat lakkinsa, valmistuvat saavat opintonsa päätökseen ja ekaluokkalaiset kantavat ylpeinä kotiin ensimmäisen todistuksensa. Kun onnittelut on annettu ja juhlajuomat poksautettu auki on aika korkata kakku. Kevään juhlapöytää komistaakin kaikkien sankarien ja sankarittarien toiveiden täyttymys – sesongin kasviksilla täytetty tortillavoileipäkakku!

 

Tortillavoileipäkakku on juhlapöydän yllättäjä

Perinteisillä juhlaherkuilla on paikkansa, mutta kevään karkeloissa on hauska kokeilla jotain uutta ja erilaista. Unohda siis kermakakut tai majoneesilla ja kinkkuviipaleilla kuorrutetut voileipäkakut, sillä tämän kevään kemujen kunkku on ehdottomasti nälkäisimmänkin juhlavieraan vatsan täyttävä tortillavoileipäkakku! Grillatut ja marinoidut kauden kasvikset tekevät kakusta raikkaan ja avokado tuo täytteeseen täyteläisyyttä. Meksikolaisittain maustettu hummus heittää vie jokaisella haarukallisella makumatkalle merten taakse, ja  rehevän runsas koristelu on paitsi näyttävä, myös herkullinen. Melko täydellistä, vai mitä?

Kesäkurpitsa ja munakoiso ovat sesongin monikäyttöisin kaksikko

Satokausi-keittiössä odotellaan jo malttamattomana kotimaisten kasvisten kesäsesonkia. Sitä ennen nautitaan etelämpänä Euroopassa kasvaneista kasvisherkuista kuten kesäkurpitsasta ja munakoisosta. Molemmat ovat nyt kilohinnaltaan erittäin edullisia, joten niitä kannattaa kerätä koriin kahmalokaupalla.

Kesäkurpitsaa moititaan usein mauttomaksi, mutta tuo kasvisten satoisa kuningatar on kaikkea muuta. Kesäkurpitsa taipuu melkein mihin tahansa, se maistuu mahtavalta uunissa paahdettuna tai kesäkeittössä grillattuna. Se sopii sosekeittoon, tuoreraasteeksi tai vaikka vihersmoothieen. Kesäkurpitsasta syntyy ihana tsatsiki ja saapa siitä höylättyä myös pastaa, joka maistuu vilja-allergikoillekin. Miedossa maussa on puolensa, sillä se antaa vapaat kädet maustamiseen. 

Kesäkurpitsa viihtyy myös munakoison seurassa. Molempien maku syvenee pitkään paahdettaessa ja marinointi tekee kummallekin ihmeitä. Kun samalle lautaselle lisätään vielä sesongin suloinen suippopaprika, on kasassa lyömätön kombo. Tämä yhdistelmä toimii loistavasti niin ranskalaisen ratatouillen raaka-aineisna kuin tortillavoileipäkakunkin täytteenä.

Voileipäkakun maku maksimoidaan paistamalla täytteeksi tarkoitetut kasvikset kypsäksi grillissä. Suloista savun makua itseensä imaisseet kypsät kasvikset pyöräytetään sitruunan mehusta ja raastetusta kuoresta, italialaisesta Santa Maria Basil & Garlic -mausteseoksesta ja oliiviöljystä sekoitetussa soosissa ja jätetään marinoitumaan jääkaappiin pariksi tunniksi. 

Tortillavoileipäkakku kootaan täysjyväviljasta valmistetuista Santa Maria Whole Wheat -tortilloista ja täytetään marinoiduilla kasviksilla, ohueksi leikatulla avokadolla sekä hummuksesta, ranskankermasta sekä Santa Maria Paprika Chili Dip Mix -mausteseoksesta sekoitetulla tahnalla.

Koko komeus viimeistellään runsaalla koristelulla, jonka pääosassa ovat tietenkin sesongin maukkaimmat kasvikset, tuoreet yrtit ja meksikolaiseen makumaailmaan solahtavat sitrussiivut, sillä enemmän on juhlahetkinä enemmän. Tämän kevään kekkerit muistetaan vielä pitkään!

Tortillavoileipäkakku

8 annosta

 

Grillatut kasvikset:

  • 1 kesäkurpitsa
  • 1 munakoiso
  • 1 suippopaprika
  • öljyä grillaamiseen
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • ½ sitruunan mehu
  • 2 rkl Santa Maria Basil & Garlic -mausteseosta

 

Valmista ensin grillatut kasvikset. Leikkaa kesäkurpitsa ja munakoiso noin puolen sentin siivuiksi ja suippopaprika reiluiksi paloiksi. Sekoita 1 dl oliiviöljyä, sitruunan kuori ja mehu sekä Basil & Garlic -mausteseos isossa kulhossa ja laita grillin viereen odottamaan. Sudi kasviksiin öljyä ja grillaa ne molemmin puolin, paprikat ja kesäkurpitsat voi jättää napakoiksi, munakoiso kannattaa kypsentää huolellisesti pehmeäksi. Siirrä kasvikset suoraan grillistä marinadiin. Anna marinoitua vähintään pari tuntia.

Sekoita hummus ja ranskankerma keskenään, mausta Paprika Chili Dip Mixillä. Laita jääkaappiin maustumaan vähintään 15 minuutiksi.

Kokoa tortillavoileipäkakku. Valuta marinoiduista kasviksista ylimääräinen öljy pois, voit käyttää sen esimerkiksi salaatin kastikkeena. Laita yksi tortilla tarjoiluvadille ja levitä sille maustettua hummusta sekä salaatinlehtiä, marinoituja kasviksia ja ohuelti viipaloitua avokadoa. Jatka näin, kunnes olet käyttänyt kaikki tortillat ja marinoidut kasvikset. Sivele päällimmäinen tortilla lopulla hummusseoksella ja koristele päällinen avokadolla, kirsikkatomaateilla, tuoreilla yrteillä ja limesiivuilla. 

Vinkki! Kakku kannattaa leikata valmiiksi annospaloiksi tarjolle.

 

Lue lisää Santa Mariasta  ja katso ihanat reseptivinkit!. Muista myös seurata Santa Mariaa Instagramissa @santamariafinland.

Pysy linjoilla myös Satokausikalenterin kanavissa @satokausikalenteri, jaamme runsaasti reseptejä ja tietoa Satokauden kasviksista.