Nektariini-marenkikakku / Kaupallinen yhteistyö: Dr. Oetker

 

Kevät on jo pitkällä ja mielessä on kevään sekä alkukesän juhlat. Tänä kesänä juhlia vietetään pienemmällä porukalla, mutta on silti monia syitä leipoa kakku ja juhlia, ihan vaikka vain oman perheen parissa! Nektariini-marenkikakku on oodi kevään ensimmäisille mehukkaille nektariineille!

nektariini

Nektariini maistuu kesältä

Nektariini on monien suosikki! Hedelmä on persikan mutaatio ja parhaiten sen erottaa persikasta siitä, ettei nektariinin sileässä pinnassa ole persikasta tuttua haituvaa. Nektariinin hedelmäliha on persikkaa kiinteämpää ja happamampaa, mutta kypsänä todella mehukasta ja makeaa. Hieman raa’at nektariinit kypsyvät huoneenlämmössä parissa päivässä, kypsän hedelmän tunnistaa makeasta tuoksusta ja pehmeästä pinnasta. Älä kuitenkaan painele hedelmää liian rajusti, sillä se kolhiintuu herkästi.

nektariini-marenkikakku

 

Me teimme nektariineista suloisen värisen ja makusen moussen kakun väliin, jonne lisäksi tuli hasselpähkinämarenkeja. Nektariineista saa myös kauniita koristeita kakkuun, kun leikkaa sen ensin lohkoiksi ja sitten ohuiksi siivuiksi, jotka voi asetella kakun päälle viuhkamaiseen muotoon.

Voit valmistaa upean nektariini-marenkikakkumme myös persikoista tai aprikooseista!

Takuuvarma marenki valmistuu Dr. Oetker marenkijauheesta

Dr. Oetker tarjoaa loistavia ratkaisuja jokaiselle kotileipurille. Ihanan kiiltävät marengit onnistuvat takuuvarmasti Dr. Oetkerin Marenkijauheella, jonka joukkoon sekoitetaan vettä ja seos vatkataan kovaksi vaahdoksi. Sen jälkeen vaahdosta voi pursottaa pieniä marenkeja tai tehdä marenkikakkupohjia. Marengit voi värjätä Dr. Oetker geeliväreillä tai maustaa vaikkapa rouhitulla hasselpähkinällä, kuten tässä meidän kakussamme.

Kesähelteillä kermavaahdon kestävyyden varmistaa Dr. Oetker Cream Fix kerman stabilointiaine. Jauheen avulla kermavaahdosta tulee kestävämpää ja tasaisempaa, eivätkä näyttävätkään pursotukset pääse lässähtämään.

Dr. Oetkerin valikoimasta löydät myös kaiken tarvitsemasi kakun koristeluun aina ripoteltavista koristeista suihkauteltavaan glitteriin. 

nektariini-marenkikakku

Muista juhlaherkkuja miettiessäsi myös herkulliset banaani-suklaakuppikakkumme!

nektariini-marenkikakku

Nektariini-marenkikakku

noin kymmenelle 

 

Vaniljakakkupohja:

  • 4 munaa
  • sokeria
  • vehnäjauhoja
  • 2 rkl perunajauhoja
  • 1 tl Taylor & Colledge Vanilla Pastea
  • 1 tl Dr. Oetker leivinjauhetta
  • voita ja korppujauhoja
  • kostutukseen ½ limen mehu ja ½ dl vettä

 

Nektariinimousse:

 

Marengit:

 

Kermavaahto:

 

Koristeeksi:

 

Vaniljakakkupohja:

Ota esille kolme samanlaista juomalasia. Riko munat yhteen lasiin ja mittaa toiseen saman verran sokeria, kuin munia on. Kolmanteen laita perunajauhot sekä sen verran vehnäjauhoja, että määrä on sama, kuin munilla ja sokerilla. 

Vatkaa munat, sokeri ja Vanilla Paste kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe jauhojen joukkoon ja lisää jauhot muna-sokerivaahtoon muutamassa erässä. Paras lopputulos syntyy, kun lisäät jauhot siivilän läpi ja kääntelet jauhot vaahdon joukkoon. 

Voitele ja korppujauhota halkaisijaltaan n. 22 cm kakkuvuoka. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 45 minuuttia, kunnes kypsä. Kokeile kypsyyttä hammastikulla: tökkää tikku kakkupohjaan ja nosta ylös. Jos tikkuun ei ole tarttunut taikinaa, on kakku kypsä.

Anna kakkupohjan jäähtyä hetki vuuassa ja kippaa se sitten lautaselle. Anna jäähtyä kunnolla ennen täyttämistä. Halkaise jäähtynyt kakkupohja ja kostuta molemmat puolet limen mehun ja veden seoksella.

 

Nektariinimousse:

Poista nektariineista kivet ja soseuta hedelmät tehosekoittimessa.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Vatkaa vispikerma kovaksi vaahdoksi. Sekoita tuorejuusto, sokeri ja Vanilla Paste keskenään. Ota nektariinisoseesta pari lusikallista ja kuumenna se kattilassa, liota kuuman soseen joukkoon liivatelehdet. Sekoita loppu sose tuorejuustoseokseen ja kääntele sitten joukkoon kermavaahto. Kaada liivateseos vaahdon joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. 

Laita toinen kakkupohjan puolikas kelmulla vuoratun kakkuvuuan pohjalle. Kaada nektariinimousse päälle. Laita jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi.

marengit

Marengit:

Valmista marengit pussin ohjeen mukaan: lisää marenkijauheeseen vesi ja vatkaa kovaksi vaahdoksi käsivatkaimella. Pursota vaahdosta pieniä marenkeja leivinpaperille pellille. Rouhi hasselpähkinät roskisti ja ripottele rouhe puolelle marengeista. Paista marenkeja 100 asteessa tunti. Anna jäähtyä.

 

Kakun kokoaminen:

Levitä hasselpähkinämarengit nektariinimoussen päälle ja laita toinen kakkupohjan puolikas marenkien päälle. Siirrä jääkaappiin toviksi. 

Kumoa kakku tarjoiluvadille. Valmista kermavaahto vatkaamalla kerma pehmeäksi vaahdoksi, lisää sitten joukkoon sokeri ja Cream Fix ja vatkaa kovaksi vaahdoksi. Levitä kermavaahto kakun päälle ja reunoille. 

Koristele kakku haluamallasi tavalla. Me käytimme koristeluun ohueksi siivutettua nektariinia, marenkeja, Golden and shiny pearls -koristehelmiä, rouhittuja hasselpähkinöitä ja syötäviä kukkia. Viimeisen silauksen antaa Gold Glitter Spray kimallesuihke.

nektariini-marenkikakku

Tutustu Dr. Oetkerin tuotteisiin heidän kotisivuillaan. Ota seurantaan myös inspiroivat somekanavat (FB: @leivojakoristele ja IG: @leivojakoristele)!

Pysy linjoilla myös Satokausikalenterin kanavissa @satokausikalenteri, jaamme jatkossa reseptejä ja tietoa Satokausi-kasviksista.