Nimihirviö tai ei, tämä jäätävän raikas sohjojuoma viilentää kuumanakin kesäpäivänä. Vesimeloni, limetti ja minttu muodostavat loistavan makutriplan.

4 annosta

Jäätymisaika: min. 4 h, mielellään yön yli

valmistusaika: 15 min

Ainekset

  • 750g vesimelonia
  • 2-3 limettiä tai yksi pieni sitruuna
  • 1 banaani
  • 3 mintunlatvaa (n. 4-5 lehteä per latva)

Valmistus

  1. Kuutioi vesimeloni ja viipaloi banaani. Pakasta molemmat kovaksi mielellään yön yli.
  2. Siirrä jäiset vesimelonikuutiot ja banaaniviipaleet tehosekoittimeen ja anna sulaa ja hiukan pehmetä, n. 15 min. Aja sitten kasvikset tasaiseksi massaksi. Voit puristaa limetin mehun jo tässä vaiheessa notkistamaan massaa ja helpottamaan soseutumista.
  3. Kun massa on tasaista, purista joukkoon limetin mehu, jos et sitä vielä tehnyt, ja lisää mintun latvat. Aja tasaiseksi.
  4. Kaada laseihin ja nauti heti.