Vinkit arkeen

Terveelliset välipalat koululaisille – reseptit x6

Kaupallinen yhteistyö: Atria ja 4H

 

Välipalalla on väliä. Se auttaa pitämään verensokerit tasaisena ja jaksamaan arjen askareissa. Kehitimme lapsille ja nuorille inspiroivat välipalaohjeet sesongin kasviksista tammikuusta kesäkuulle asti.  Reseptit on toteutettu yhteistyössä Atrian ja 4H:n kanssa lasten ja nuorten terveellistä ruokavaliota ja tukemaan.

Parhaiten lapsi oppii, kun pääsee itse tekemään. Nämä ohjeet on suunniteltu niin, että ne onnistuvat hyvin kouluikäiseltä tai nuoremmaltakin. Aikuisen voi pyytää apuun tarvittaessa. Tutuista Atrian tuotteista ja sesongin kasviksista syntyvät niin nauravat lettuemojit, pizzatötteröt kuin piirakkanatkin. Välipalalla saa olla hauskaa!

Atrian ja 4H:n kanssa parempien välipalojen asialla

4H-kerhotoiminta tarjoaa lapsille ja nuorille mahdollisuuden oppia erilaisia hyödyllisiä taitoja itse tekemällä, saada kavereita ja harrastaa.. 4H-kerhotoimintaa järjestää yli 200 yhdistystä eri puolilla Suomea. Tekemällä oppimiseen pohjautuvaa ruokakasvatusta tapahtuu yli 3 000 kerhossa sekä päiväleireillä. 4H on merkittävä tekijä lasten ja nuorten ruokakasvatuksessa Suomessa, sillä yli 10 000 lasta on kerhojen ruokakasvatuksen parissa joka viikko.

Atria haluaa olla mukana tukemassa lapsia ja nuoria terveellisten ruokailutottumusten pariin tarjoamalla välipalareseptiikkaa kaikkiin Suomen 4H-yhdistyksiin. Me saimme kunnian kehittää kuusi kasvispitoista, lasten itsensä käsissä valmistuvaa välipalaa yhdessä Atrian kanssa. 

Ruokailutottumukset ja vastuullisuus opitaan lapsena

On tärkeää, että lapset saavat tietää erilaisten ruokailu- ja kulutustottumusten vaikutuksista niin terveyteen kuin maapalloonkin.  4H-kerhoissa käydään läpi vastuullista ruokakuluttajuutta ja opitaan esimerkiksi ruoan hiilijalanjäljestä sekä ruokahävikin pienentämisestä. 

Kasvisten kulutuksen lisääminen ruokavaliossa ja sesonkien suosiminen ovat merkittäviä aiheita joiden toivomme nousevan yhä useammin esiin ruokakeskustelussa. Lapsia ei tarvitse jättää ruokakeskustelun ulkopuolelle, vaan heidän kanssa voi yhdessä pohtia ongelmia ja ratkaisuja ikäluokalle sopivalla tavalla. 

Pieniä arjen vinkkejä lapsen ja nuoren ruokailuun:

 • Aina voi ottaa lisää. Ota ensin lautaselle sen verran kuin varmasti jaksat syödä, syö se ja hae sitten vasta lisää jos vielä on tilaa. Näin vältytään turhalta ruokahävikiltä.
 • Opettele säilyttämään ruokia oikein ja katsomaan päiväykset. Jääkaapista kannattaa vaikkapa maitotölkkiä valitessa ottaa ensin se,  jonka päiväys on lähimpänä.
 • Pakastin on kaveri. Tosi monia ruokia voi pakastaa vaikka annoskoossa. Samoin leipää tai hedelmiä voi pakastaa ja ottaa sitten käyttöön tarpeen mukaan.
 • Kasvisten sesonkeihin tutustuminen auttaa ymmärtämään enemmän ruoantuotannosta. Apuna voit käyttää vaikka meidän Sesongissa nyt -sivua tai Satokausikalenteria. Ota selvää myös luonnon antimista: villiyrteistä, sienistä ja marjoista!
 • Kaikkia ruokia kannattaa maistaa ainakin muutaman kerran. Meillä jokaisella on erilaiset mieltymykset ruoan suhteen, ja ne kehittyvät osin sen mukaan mitä uskallamme maistaa. 

Miksi välipalalla on väliä?

Jos ateriavälit venyvät liian pitkiksi, verensokerit laskevat eikä keskittymistä ja jaksamista riitä koko päiväksi. Koko keho tarvitsee energiaa tasaisesti ja uuden oppiminen tai urheilu nälkäisenä on turhankin haastavaa. Jotta jaksaa koko päivän, pitää tankata säännöllisesti.

Suomalaisten lasten energiansaannista jopa 40 % koostuu välipaloista, ei siis ole ihan sama mitä välipalat sisältävät. Kuten jokaiseen päivän ateriaan, myös välipaloihin kannattaa sisällyttää kasviksia. Lisäksi välipalojen tulee olla sopivan helppoja ja nopeita, jotta niitä ehtii valmistaa ja haukata kiireisenkin päivän keskellä.  Helpot ja hauskat ohjeet kannustavat itsenäiseen toteuttamiseen ja sesongin vihannekset maistuvat kekseliäissä annoksissa taatusti.

Tärkeää on, että välipaloja suunnitellessa suositaan sellaisia reseptejä, jotka lapsi voi itse osaamistasonsa mukaan toteuttaa. Luovuuden käyttämiseen kannustava reseptiikka innostaa kasvisten pariin ja maistamaan uusia makuja.

TAMMIKUU – PORKKANAPIILO

Porkkana on Suomen suosituin juures ja se maistuu mainiolta nakin kaverina. Porkkanaa on mukana myös Rehti Porkkananakeissa, ja koska nakit ovat täysin lisäaineettomia, voi niitä popsia hyvillä mielin. 

Raaka-aineet:

Viimeistelyyn:

 • Porkkanaraastetta koristeeksi
 • Cocktailtikkuja rullien kiinnittämisen

Näin se hoituu:

 1. Kuori porkkana ja raasta se. Ota erilleen hieman raastetta koristelua varten. Sekoita lopun raasteen joukkoon tuorejuusto.
 2. Voitele rieskat tuorejuustolla. Lämmitä nakit halutessasi mikrossa.
 3. Rullaa rieska nakin ympärille ja kiinnitä cocktailtikulla.

Vinkki:

Käyttämällä erimakuisia tuorejuustoja saat porkkanapiilosta aina uuden makuisen.

Pohdittavaksi:

Erilaiset juuresraasteet ovat talvella hyvä vaihtoehto salaatille. Mitä muita juureksia kuin porkkanaa voi käyttää raasteena?

HELMIKUU – LETTUEMOJIT

Kukapa ei rakastaisi pinaattilettuja? Kotiruokaklassikosta saat luotua naurettavan hyvän välipalan. Ilo ja hauskuus kuuluvat ruokailuun.

Raaka-aineet:

 • 4-6 Atria pinaattiohukaista
 • 1 rkl kasvirasvalevitettä tai voita
 • 4-6 kirsikkatomaattia
 • 1 suippo- tai tavallinen paprika

Koristeluun:

 • Salaattia tai ituja

Näin se hoituu:

 1. Asettele pinaattiletut lautaselle ja laita jokaiselle pieni nokare rasvaa. Lämmitä mikrossa.
 2. Huuhtele vihannekset. Leikkaa tomaatit viipaleiksi, halkaise paprika, poista siemenet ja leikkaa suikaleiksi.
 3. Tee letulle silmät tomaatista ja suu paprikasta sekä tukka revitystä salaatista. 

Vinkki:

Myös puolukkahillo sopii koristeluun. Yli jääneet vihannekset kannattaa popsia sellaisenaan.

Pohdittavaksi:

Alkuvuodesta sitrushedelmät ovat sesongissa. Voisiko niitä käyttää perinteisten lettujen tuunaamiseen?

MAALISKUU – MUNAKAS HAVAIJI

Kinkku-ananaspizza on Suomen suosituimpia pizzoja. Tässä välipalassa tuttu makupari hyppääkin munakkaaseen. 

Raaka-aineet:

Koristeluun:

 • Tuoretta oreganoa

Näin se hoituu:

 1. Saksi kinkku suikaleiksi
 2. Riko kananmunat mikron kestävään astiaan, lisää sekaan ananasmurska, kinkkusuikaleet, vesi, kuivattu oregano ja suola. Sekoita huolellisesti.
 3. Kypsennä munakasta mikroaaltouunissa kuvun alla 2-4 minuuttia, kunnes se on hyytynyt. 

Vinkki:

Jos saat leikkausapua aikuisilta, voit käyttää munakkaaseen myös tuoretta ananasta. Vaihtelua munakkaaseen saat vaihtamalla ananaksen mangoon tai papaijaan, jotka ovat myös alkukeväästä sesongissa.

Pohdittavaksi:

Osa hedelmistä kestää hyvin kypsentämistä. Keksitkö muita suolaisia ruokalajeja joissa käytetään hedelmiä raaka-aineena?

HUHTIKUU – PIIRAKKANA

Riisipiirakka ei aina kaipaa munavoita, vaan sen päälle kannattaa kokeilla myös maukasta kanatäytettä. 

Raaka-aineet:

Koristeluun:

 • Atria Vuolu Kanafilee Pehmeä Savu -leikkelettä
 • Kurkkua

Näin se hoituu:

 1. Laita kermaviili, sinappi ja pippuri pieneen kulhoon ja sekoita.
 2. Huuhtele kurkku ja leikkaa siitä reilu kourallinen pieniä kuutioita ja juustohöylällä ohuita viipaleita.
 3. Murenna puolet kanafileen määrästä ja lisää se kurkkukuutioiden kanssa täytteeseen.
 4. Lämmitä riisipiirakat mikroaaltouunissa tai leivänpaahtimessa.
 5. Levitä täyte riisipiirakoiden päälle. Asettele päälle Vuolu-leikkeleitä ja kurkkuviipaleita.

Vinkki:

Kanatäyte sopii hyvin myös uuniperunoille.

Pohdittavaksi:

Huhtikuussa tuoreet suomalaiset kasvikset tulevat kasvihuoneista, mutta villiyrttien sesonki alkaa heti kun lumet ovat sulaneet. Oletko maistanut ketunleipää tai nokkosta?

TOUKOKUU – TOMAATTITÖRPPÖ

Tomaatti ja kurkku kilpailevat vuosittain Suomen suosituimman vihanneksen tittelistä. Molemmat ovat erinomaisia kasviksia, mutta tällä reseptillä tuet tomaatin voittoon.

Raaka-aineet:

 • 10-15 eri väristä kirsikkatomaattia
 • 1 rkl juoksevaa hunajaa
 • 0,5 tl kuivattua basilikaa tai tuoretta maun mukaan
 • 0,25 tl suolaa
 • 0,25 tl mustapippuria
 • 4 siivua Atria Perhetilan Ohuen ohut Kanafilee -leikkelettä
 • 3 viipaletta juustoa

Koristeluun:

 • Tuoretta basilikaa

Näin se hoituu:

 1. Huuhtele ja halkaise kirsikkatomaatit.
 2. Laita tomaatit kannelliseen rasiaan, lisää hunaja, basilika, suola sekä pippuri. Sulje kansi ja ravista.
 3. Saksi leikkeleet ja juustoviipaleet silpuksi. Sekoita tomaattien joukkoon.

Vinkki:

Tomaattien maku pehmenee, kun niiden antaa levätä viipaloituina huoneenlämmössä hetken aikaa. Eri juustoilla saat muutettua salaatin makua.

Pohdittavaksi:

Toukokuussa alkaa suomalaisten kasvisten avomaan sesonki. Mitä kasvista sinä odotat eniten? Onko se vaikkapa varhaisperuna, mansikka tai herne?

KESÄKUU – PIZZATÖTTERÖ

Kaikki rakastavat pizzaa, koska siitä ruokalajista löytyy jokaiselle lempparimaku. Tuore paprika ja salaatti tekevät pizzasta rouskuvan rapean välipalan.

Raaka-aineet:

Kastiketta varten:

 • 2 rkl kermaviiliä
 • 1 tl ketsuppia
 • ripaus mustapippuria ja suolaa
 • (myös valmis tomaattinen salaatinkastike sopii hyvin)

Näin se hoituu:

 1. Huuhtele paprika, halkaise ja poista siemenet. Leikkaa ohuiksi suikaleiksi.
 2. Lämmitä pizza mikroaaltouunissa pakkauksen ohjeen mukaan.
 3. Asettele paprikasuikaleet ja salaatinlehdet pizzalle.
 4. Sekoita kastike ja lisää kasvisten päälle.
 5. Kääri pizza rullalle pakkauksen pahvilautaseen tai tee leivinpaperista kääre.

Vinkki:

Saat eri makuisen välipalan vaihtamalla pizzaa tai paprikoja. Keltainen paprika sisältää eniten C-vitamiinia.

Pohdittavaksi:

Tuoreet vihannespaprikat ovat yleistyneet Suomessa vasta 2000-luvulla. Huomaatko makueroja eri väristen paprikoiden välillä? 


Tutustu 4H-toimintaan ja etsi paikkakuntasi kerhot 4H.fi -sivulta. Ota 4H seurantaan myös Facebookissa ja Instagramissa. Atrian ruokakuulumisia seuraat helposti Facebookissa tai Instagramissa. Lisää tietoa löydät yrityksen sivuilta atria.fi

Pysy kuulolla myös meidän kanavissa @Satokausikalenteri, jaamme jatkossa vinkkejä ja reseptiikkaa sesonkiruokailuun!

Värikäs juurikas-vuohenjuustosalaatti appelsiinivinegretillä

Juurikas-vuohenjuustosalaatti appelsiinivinegretillä – Kaupallinen yhteistyö: Sinebrychoff

Mitä ruokajuomaksi sesongin kasvisten kanssa?

Ruoan ja juoman yhdistäminen avaa oven lukemattomien upeiden makuyhdistelmien maailmaan, jossa aromit sopuisasti samassa sävyssä tai vastakohtina täydentävät toisiaan. Pyrkimyksenä on aina yhdistää ruoka ja juoma, jotka maistuvat yhdessä paremmilta kuin yksinään. Oluen ja ruoan yhdistämistä voi lähestyä useammalta kantilta, eikä ole vain yhtä oikeaa tapaa. Maistamalla ja kokeilemalla rohkeasti erilaisia yhdistelmiä löytyvät parhaat kombot.

juurikas-vuohenjuustosalaattiAlkoholiton olut sopii moneen

Alkoholittomuus on noussut juomatrendeissä etenkin viime vuosina. Erilaiset mocktailit ja makuvedet ovat tulleet jäädäkseen, näiden lisäksi alkoholittomat oluet ovat löytäneet tiensä ruokapöytiin ja seurustelujuomiksi. Etenkin alkuvuodesta kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin keskittyessä maistuu raikas ja viileä alkoholiton olut, joka tuo ruokailukokemukseen uutta potkua. 

Kansainvälisiä tuulia alkuvuoden ruokapöytään

Talvi ja alkukevät ovat sitrusten aikaa. Tällä kertaa Satokausi-koekeittiössä valmistuu juureva salaatti sesongin juurikkaista, jota täydentää raikas vinegretti. Salaatissa hyödynnetään nyt värikkäitä varastojuurikkaita reilulla kädellä. Rapeutta annokseen tuovat rouhitut saksanpähkinät, ruokaisuutta saadaan täyteläisestä vuohenjuustosta ja koko komeuden kruunaa raikas appelsiinivinegretti.

Voit halutessasi käyttää vinegrettiin veriappelsiinia, jonka sesonki kestää tammikuusta maaliskuulle. Myös puoliveriappelsiini, joka ilmestyy maaliskuussa kauppoihin, toimii vinegretin raaka-aineena loistavasti. 

juurikas-vuohenjuustosalaattiAlkuvuoden maukkain salaatti saa kaverikseen Sinebrychoffin valikoimaan viime vuonna saapuneen kansainvälisen tähden: alkoholittoman Brooklyn Special Effects -oluen. Brooklynista kotoisin oleva olut ja juurikas-vuohenjuustosalaatti sointuvat makujensa puolesta yhteen täydellisesti ja alkoholitonta juomaa sopii nauttia vaikka lounaalla.

Brooklyn Special Effects on on hoppy lager -tyylinen kuivahumaloitu alkoholiton olut. Sen tasapainoisesta mausta voi aistia mäntyisyyttä ja katkeruutta. Harva arvaisi ensimaistamalla autenttisen makuisen oluen alkoholittomaksi. 

Brooklyn Special Effects sopii erityisen hyvin yhteen salaattien, grillatun kanan tai vuohenjuuston kanssa. Myös kauden sitrukset maistuvat raikkaan oluen makuparina. Tällä annoksella ja juomalla on yhteisenä tekijänä raikkaus. Brooklyn Special Effects sisältää vivahduksen sitruksista särmää, joten se sointuu loistavasti appelsiinilla viimeisteltyyn annokseen. 

juurikas-vuohenjuustosalaattiJuurikas-vuohenjuustosalaatti appelsiinivinegretillä

 • yht. 600 g punajuuria, keltajuuria, raitajuuria
 • 1 rkl öljyä
 • 1 rkl hunajaa
 • suolaa & mustapippuria
 • 2 appelsiinia
 • 200 g vuohenjuustoa
 • öljyä paistamiseen
 • saksanpähkinöitä rouhittuna
 • salaattisekoitusta

Marinoitu punasipuli:

 • 1 iso punasipuli
 • 1 rkl valkoviinietikkaa
 • 1 rkl sokeria
 • ½ rkl öljyä

Appelsiinivinegretti:

 • ½ dl appelsiinin mehua
 • 1 appelsiinin kuori raastettuna
 • 1 rkl valkoviinietikkaa
 • 1 rkl hunajaa
 • 1 tl dijon-sinappia
 • ½ tl suolaa
 • ¾ dl oliiviöljyä

Kuori ja lohko juurikkaat. Levitä lohkot leivinpaperille uunipellille ja sekoita joukkoon öljy ja hunaja. Mausta lohkot suolalla ja mustapippurilla. Paahda juurikkaita 200 asteessa uunissa noin 20 minuuttia.

Kuori appelsiinit veitsen avulla ja leikkaa siivuiksi. Leikkaa vuohenjuusto siivuiksi ja paista pannulla tilkassa öljyä molemmin puolin. 

Kokoa salaatti: laita pohjalle runsaasti salaattisekoitusta ja sen päälle joko jäähtyneet tai vielä lämpimät juurikkaat, appelsiinit, marinoidut punasipulit, saksanpähkinät ja vuohenjuustot. Tarjoile salaatti appelsiinivinegretin kanssa.

Marinoitu punasipuli:

Kuori punasipuli, leikkaa se puoliksi ja sitten ohuiksi siivuiksi. Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja kiehauta. Ota kattila pois liedeltä, peitä kelmulla ja anna jäähtyä.

Appelsiinivinegretti:

Mittaa kaikki ainekset sauvasekoittimen kulhoon öljyä lukuunottamatta. Laita sauvasekoitin kulhon pohjalle ja paina päälle. Lisää öljy joukkoon ohuena nauhana. 

Juoma: Brooklyn Special Effects


Lisää tietoa löydät Brooklyn Brewery Suomi FB-tililtä sekä Instagramista @brooklynbreweryfi.

Pysy linjoilla myös Satokausikalenterin kanavissa @satokausikalenteri, jaamme jatkossa reseptejä ja tietoa Satokausi-kasviksista.

Elämää joulun jälkeen

Kaupallinen yhteistyö: Atria

Monissa suomalaisissa kodeissa joulu on runsaiden tarjoilujen juhla. Vastuulliseen jouluun kuuluu vaivalla valmistettujen herkkujen käyttäminen kokonaan. Kehittelimme joulukinkun jämistä uskomattoman herkullisen haastajan tutulle kinkku-ananaspizzalle – alempaa löydät possu-persimonpizzan ohjeen!Ruokahävikki on kaikista turhin tapa kuluttaa ruokaa. Minkä tahansa raaka-aineen tuotanto, säilytys ja kuljetus vaativat sähköä ja luonnonvaroja. Kaiken ruoan ja raaka-aineiden valmistumisen takana on myös työtunteja. Nostetaan siis ateriamme niille kuuluvaan arvoon ja nautitaan ne kokonaisvaltaisesti.

Joulun jälkeen ei kuitenkaan tarvitse syödä mahaa päivästä toiseen pinkeäksi jotta kaikki ruoka saadaan hyötykäyttöön. Näillä vinkeillä voimme yhdessä vähentää ruokahävikkiä:

Suunnittele ateriat, älä ylimitoita

Hävikin välttäminen on aina helpointa etukäteen. Ideaali on, että ruokaa olisi juuri sopivasti jokaista ruokailijaa kohtaan. Tätä voi helpottaa laskemalla konkreettisesti ruokamääriä. Useamman eri ruokalajin tarjoilussa määrät ovat tietysti pienempiä.

Pakasta, pakasta, pakasta!

Pakastaminen tuntuu olevan hävikin välttämisen klassikko, syystäkin. Tärkeää on kuitenkin myös muistaa käyttää ruoka-aarteet pakkasesta. Jouluruokia voi huoletta pakastaa myöhempää käyttöä varten. Kinkkua voi pakastaa siivuina tai vaikka valmiina pizzasuikaleina.

Oikea säilytys

Kypsennetyt jouluruoat on syytä säilyttää erillään toisista jääkaapissa. Kelmut ja kannet pitävät maut erillään ja estävät ruokien kuivahtamisen. Varsinkin monen ruokalajin aterialla pöytään kannattaa ottaa ruokalajela pienemmissä astioissa, joita voi täydentää tarpeen mukaan.

Kutsu kaverit syömään

Ruoka on parasta jaettuna, varsinkin silloin kun sen määrä on hieman ylimitoitettu. Joulun pyhien aikana on loistava tilaisuus kutsua perhettä ja ystäviä syömään. Voit tuunata jouluruokia uusilla mausteilla, jos tutut maut tulevat jo korvista ulos. Katso vinkit laatikoiden tuunaukseen täältä.

Jämistä ruokaa seuraavalle aterialle

Porkkana-, peruna- tai lanttulaatikon tähteet sopivat loistavasti sosekeiton sekaan. Laatikoita voi hyödyntää myös leivonnassa. Sämpylä- tai rieskataikinaan uppoaa helposti laatikon pohja. Joulukinkkua voi hyödyntää pizzan lisäksi pyttipannussa, munakkaassa tai leivän päällä. Tähteistä ruokaa tehtäessä vain luovuus on rajana, kokeile rohkeasti erilaisia yhdistelmiä!

Possu-persimonpizza

1 pellillinen tai 2 pienempää pyöreää pizzaa

Pizzataikina:

 • 1 ½ dl vettä
 • 15 g tuorehiivaa
 • ½ tl suolaa
 • 2 rkl öljyä
 • n. 4 dl pizzajauhoja

Täytteet:

 • ½ prk ranskankermaa
 • voimakasta juustoraastetta, esim. cheddar tai emmental
 • joulukinkkua suikaleina
 • persimonia
 • granaattiomenan siemeniä
 • rucolan versoja tai rucolaa
 • pistaasipähkinöitä
 • oliiviöljyä, suolaa ja mustapippuria

Mittaa kädenlämpöinen vesi yleiskoneen kulhoon ja murustele hiiva joukkoon. Sekoita joukkoon myös suola ja öljy. Laita kone päälle ja lisää jauhoja vähän kerrallaan. Anna taikinan vaivautua noin kymmenen minuuttia. Taikinan pitää olla mahdollisimman löysää, mutta ei kuitenkaan sormiin tarttuvaa. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa puoli tuntia.

Taputtele taikinasta yksi pellillinen tai kaksi pyöreää ohutta pizzaa jauhotettujen käsien avulla suoraan leivinpaperin päälle. Anna taikinan kohota viitisentoista minuuttia.

Levitä pohjalle ranskankerma ja ripottele sen päälle juustoraastetta. Levitä pizzalle oman maun mukainen määrä suikaloitua joulukinkkua. Kuori ja lohko persimon ja levitä lohkot pizzan päälle.

Paista pizzaa 250 asteisessa uunissa noin 10-12 minuuttia, kunnes pohja on kypsä.

Asettele valmiin pizzan päälle granaattiomenan siemeniä, rucolan versoja ja rouhittuja pistaasipähkinöitä. Viimeistele pizza lorauksella hyvää oliiviöljyä sekä suolalla ja mustapippurilla.

Luitko jo nämä:

Kinkkukoulu – joulukinkkku x4

Joulupöytä 2019 – värikästä ja vastuullista


Seuraa Atriaa myös Facebookissa ja Instagramissa @atriasuomi. Hyvä ruoka, parempi mieli.

Pysy linjoilla myös Satokausikalenterin kanavissa @satokausikalenteri, jaamme jatkossa reseptejä ja tietoa Satokauden kasviksista.