Hallon och fetasallad

(4 pers)

Söta och saftiga trädgårdshallon är en läcker kombo med salt feta ost. Servera hallonen och fetasallad som sådan eller som ett trevligt tillägg med grillat. 

Hallonvinegrätt

  • 175 g  färska inhemska hallon
  • ½ dl olivolja
  • 3 msk äppelvinäger
  • 1 vitlöksklyfta
  • Salt och peppar

 

Sallad

  • 175 g färska inhemska hallon
  • 6 tomater
  • 1 liten låda körsbärstomater
  • 2 persikor
  • ½ citron saft
  • 3 kvistar basilika och för dekoration
  • 200 g feta
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk senapsfrön
  • Salt och peppar

 

  1. Häll alla ingredienser till vinägretten i en mixer och blanda till en jämn sås. Häll över i en skål och låt smakerna mogna en stund i kylskåp.
  2. Sätt 3 msk olivolja och senapsfröna i en kastrull och värm på låg värme tills fröna börjar poppa och få lite färg. Häll över senapsfrö oljan i en stor skål. Tärna tomaterna, körsbärstomaterna och persikorna i generösa bitar och sätt i skålen med senapsfrö oljan. Riv basilikabladen i skålen och pressa i saften från en halv citron. Smaka av med salt och peppar. Blanda försiktigt så att såsen täcker tomaterna och persikorna ordentligt. Sätt över i en serveringsskål.
  3. Häll hallon vinägretten över salladsingredienserna. Använd sked för att få upp all sås. Häll över salladsingredienserna. Du kan spara lite av hallon vinägretten och servera lite i en separat skål.
  4. Smula fetaosten över salladen och dekorera med basilikablad.