Nypotatis-säsongen är äntligen här och ger dig möjlighet till mångsidighet i köket. De oslagabara inhemska nypotatisarna passar utmärkt som tilltugg med rabarber. Rabarbern avger en syrlighet som lämpar sig otroligt bra ihop med potatis.
Nypotatissnittar med rabarber
Ca 18–22 bitar / 1,5 h
- 6 st Annabelle nypotatis
- 3–4 st Inhemska rabarberstjälkar
- Olivolja
- Salt och peppar
- En skvätt flytande honung
- 150 g havre fraiche eller vanlig creme fraiche
- 2 msk Tångcaviar röd
- 2 msk hackad gräslök
Dekoration: Koriander och rosépeppar
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Tvätta potatisen och skär i skivor. En potatis ger dig ca 4 skivor. Bred ut potatisen på bakplåtspapper och blanda dem med olja, salt och peppar. Se till att oljan breds ut på alla potatisskivor.
- Skär rabarbern i mindre bitar. En rabarber-bit per potatisskiva.
- Sätt rabarbern i ugnssäker form, tillsätt lite olja, salt, peppar och en skvätt honung. Sätt i ugn ca 15 minuter tills rabarbern mjuknat. Samtidigt sätter du potatisen på en plåt och låter den vara i ugn samtidigt som rabarbern. Låt potatisen stå i ugn ca 40 min tills ytan fått en fin gyllenbrun färg.
- Låt svalna.
- Blanda havrefraiche, tångcaviar och den hackade gräslöken. Smaksätt med salt och peppar.
- Garnera potatisskivorna med en klick av den kalla såsen. Dekorera varje skiva med rabarber, korianderblad och sist rosépeppar. Servera!