Nypotatis-säsongen är äntligen här och ger dig möjlighet till mångsidighet i köket. De oslagabara inhemska nypotatisarna passar utmärkt som tilltugg med rabarber. Rabarbern avger en syrlighet som lämpar sig otroligt bra ihop med potatis.

Nypotatissnittar med rabarber

Ca 18–22 bitar / 1,5 h

  • 6 st Annabelle nypotatis
  • 3–4 st Inhemska rabarberstjälkar
  • Olivolja
  • Salt och peppar
  • En skvätt flytande honung
  • 150 g havre fraiche eller vanlig creme fraiche
  • 2 msk Tångcaviar röd
  • 2 msk hackad gräslök 

Dekoration: Koriander och rosépeppar

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Tvätta potatisen och skär i skivor. En potatis ger dig ca 4 skivor. Bred ut potatisen på bakplåtspapper och blanda dem med olja, salt och peppar. Se till att oljan breds ut på alla potatisskivor. 
  3. Skär rabarbern i mindre bitar. En rabarber-bit per potatisskiva.
  4. Sätt rabarbern i ugnssäker form, tillsätt lite olja, salt, peppar och en skvätt honung. Sätt i ugn ca 15 minuter tills rabarbern mjuknat. Samtidigt sätter du potatisen på en plåt och låter den vara i ugn samtidigt som rabarbern. Låt potatisen stå i ugn ca 40 min tills ytan fått en fin gyllenbrun färg.
  5. Låt svalna.
  6. Blanda havrefraiche, tångcaviar och den hackade gräslöken. Smaksätt med salt och peppar. 
  7. Garnera potatisskivorna med en klick av den kalla såsen. Dekorera varje skiva med rabarber, korianderblad och sist rosépeppar. Servera!