Nyt saavat karppaajatkin nauttia ranskalaisista, kun ne valmistaa avokadoista! Nämä ranskikset ovat oikeaoppisesti pehmeitä sisältä, rapeita pinnalta sekä todella täyttäviä, sillä ne sisältävät runsaasti terveellistä rasvaa.
4 annosta
valmistusaika: 15 min
Paistoaika: 25 min
Ainekset
- 2 syöntikypsää isohkoa avokadoa
- sitruunan mehua
- 1 luomumuna
- 3 rkl riisi- tai perunajauhoja
- 0,25 tl laadukasta suolaa
- mustapippuria
- chilijauhetta maun mukaan
- 4 rkl manteli- tai korppujauhoja
- 2 rkl raastettua parmesan-juustoa
- oliiviöljyä
Valmistus
- Laita uuni lämpeämään 200°C
- Ota esiin kolme lautasta. Sekoita ensimmäiseen peruna- tai riisijauho sekä mausteet. Riko toiselle lautaselle muna ja vispaa sen rakenne rikki. Kolmannelle lautaselle sekoita manteli- tai korppujauho sekä parmesan-raaste.
- Halkaise avokadot ja poista kivet. Purista leikkuupinnoille sitruunanmehua, jotta hedelmänliha ei tummu.
- Leikkaa avokado pitkittäin noin reilun sentin paksuisiksi siivuiksi. Yhdestä puolikkaasta tulee 4 siivua. Irrota siivut varovasti ison lusikan avulla kuoresta. Purista päälle lisää sitruunan mehua.
- Pyörittele avokado ensin peruna/riisijauhoissa, sitten kastele kauttaaltaan kanamunassa (valuta ylimääräinen pois) ja pyörittele lopuksi manteli/korppujauhoissa.
- Nostele leivitetyt siivut leivinpaperoidulle pellille ja pirskottele pinnalle vielä hieman oliiviöljyä. Paista uunissa 15-25 min (riippuen siitä käytitkö korppu- vai mantelijauhoja, mantelijauhot ruskistuvat hitaammin) tai kunnes ranskikset ovat kauniin kullanruskeita. Ranskalaiset kannattaa kääntää paistamisen puolivälissä.
- Anna jäähtyä hetki ja syö lämpimänä lempidippisi kanssa.