Kiitos, että olet mukana tekemässä muutosta! – #sadonkorjuuhaaste

Kaupallinen yhteistyö: Atria

 

Syyskuussa 2019 me Satokausikalenterilla haastoimme yhdessä Atrian kanssa suomalaiset talkoisiin suomalaisen ruoan puolesta. #Sadonkorjuuhaaste-tempauksen tavoitteena on nostaa suomalaisen ruoan arvostusta ja kannustaa suosimaan sesongin raaka-aineita ja kotimaisia ruokatuotteita. Muutaman kuukauden aikana olemme saaneet huomata, että aihe on tärkeä meille kaikille ja tempaukseen onkin lähdetty mukaan runsain joukoin. Tästä on hyvä jatkaa!     

Muutos on jo tapahtumassa – Nyt voit vaikuttaa!

Viimeisen viiden vuoden aikana ruokakauppoihin on ilmestynyt suomalaista fenkolia, broccoliinia, latva-artisokkaa, myskikurpitsaa, keltajuurikasta, härkäpapua, päärynöitä, suippokaalia, spagettikurpitsaa sekä vesimeloneita.

Vuosina 2014-2017 kotimaisten puutarha-alan yritysten määrä on kasvanut viisi prosenttia (190 uutta yritystä) ja tuotantopinta-ala on kasvanut peräti 20 prosenttia! Kotimaisia kurpitsoja tuottavien yritysten määrä on kasvanut 30 prosenttia ja hedelmätuottajien määrä on lisääntynyt jopa 40 prosentilla! Myös moni jo unohdettu kasvis, kuten palsternakka, mukulaselleri sekä savoijinkaali ovat nousseet uuteen arvostukseen.ruusukaaliYksittäisistä raaka-aineista ruusukaalin kulutus on kasvanut 14 prosenttia, kukkakaalin 19 prosenttia ja punakaalin satomäärä on lisääntynyt yli 50 prosentilla! Meidän kuluttajien valinnoilla on valtava merkitys kotimaisen ruoantuotannon kehittymiseen. Hedelmien ja marjojen puolella tämä myllerrys tullaan näkemään lähitulevaisuudessa. Me äänestämme lompakoillamme millaista ruokaa haluamme lähitulevaisuudessa syödä.

Suomessa halutaan syödä kotimaista ruokaa

Ruoan kotimaisuus on ollut meille suomalaisille vuosi vuodelta tärkeämpää. Taloustutkimuksen mukaan yli neljä viidestä suomalaisesta pitää tärkeänä sitä, että ruoka on suomalaista. Trendi on edelleen kasvava ja tulos on noussut vuodesta 2015 jopa viisi prosenttiyksikköä.

Suomalaisen työn liiton teettämän Sinivalkoinen jalanjälki -tutkimuksen mukaan keskeisimmät syyt suosia kotimaista ruokaa ovat laatu, ruoan turvallisuus sekä vaikuttaminen työllistämiseen.

Työllistämisen vaikutusta ei voi väheksyä, koska pelkästään elintarviketeollisuus tarjoaa työpaikan 38 000 ihmiselle ympäri Suomea. Kun mukaan otetaan koko ruokaketju, niin joka kahdeksas suomalainen saa elantonsa ruoasta. 

#jureke

Suomalaisen ruoan suosiolle on olemassa vankat perusteet – turvallisuus ei ole itsestäänselvyys

Suomessa kulutustottumuksien muutoksia on tutkittu systemaattisesti vuodesta 1966 alkaen. Yli viidenkymmenen vuoden seurantajakson aika suurin muutos on tapahtunut yhtenäiskulttuurin murentumisessa ja valikoiman laajuuden monipuolistumisessa. Myös valmisruokien osuus on kasvanut koko seurantajakson aikana.

Kulutuksen monipuolistuminen on monen tekijän summa. Yhteiset ruokailuhetket perheen kesken ovat vähentyneet, minkä seurauksena perheenjäsenet voivat noudattaa enemmän omia mieltymyksiään. Lisäksi erityisesti nuorempi väestö etsii aktiivisesti tietoa elintarvikkeiden terveysvaikutuksista, ruoantuotannon ympäristövaikutuksista sekä tuotantoeläinten hyvinvoinnista. Nämä kaikki megatrendit tukevat entisestään suomalaisen ruoan haluttavuuden kasvua.

juhlava uunikana kurpitsapedilläSuomalaiset tuottajat sekä elintarviketeollisuus on kyennyt vastaamaan nopeasti muuttuvaan kysyntään. Esimerkiksi kana on vastannut meidän kuluttajien muuttuneisiin tarpeisiin kevyenä, helppona ja nopeana arjen pelastajana. 

Helppouden rinnalla toinen vahvasti kasvava trendi on ollut laadukkaiden makuelämysten nauttiminen raaka-aineita arvostaen sekä vaivannäköä säästämättä. Tästä esimerkkinä on erilaisten ruhonosien sekä luullisen lihan paluu kauppoihin.

#karjulanpaistiMaailmalla viime vuosina tapahtuneet ruokakohut sekä kriisit ovat vaikuttaneet ainakin suomalaisen lihan arvostuksen kasvuun. Suomalaisessa lihantuotannossa moni asia ovat koko maailman mittakaavassa huipputasoa. Antibiootteja ei käytetä ennaltaehkäisevästi lainkaan, possujen häntiä, eikä broilerien nokkia typistetä, salmonellan suhteen on nollatoleranssi, eläinten hyvinvointia parannetaan jatkuvasti ja viimeaikaisten tietojen mukaan tuotanto on paljon luultua ekologisempaa kokonaiskuva huomioiden. Myös raaka-aineiden alkuperä osataan kertoa täsmälleen. Nämä edellä luetellut asiat eivät ole itsestäänselvyyksiä muissa maissa ja niitä käydään suomalaisilla tiloilla ihmettelemässä niin kaukaa kuin lähemmistäkin maista.

Talkoot päättyvät, työ jatkuu

Vaikka #sadonkorjuuhaaste päättyy tähän, niin työ suomalaisen ruoan puolesta jatkuu. Haluamme nostaa hattumme jokaiselle suomalaisen ruoan parissa työskentelevälle ammattilaiselle. Tämän tinkimättömän työn avulla saamme nauttia jatkossakin upeista raaka-aineista ja tuotteista läheltä. 

Kiitos myös sinulle arvon lukija, että olet osallistunut tempaukseen kotimaisen ruoan puolesta. Yhdessä voimme kehittää suomalaista ruokakulttuuria yhä herkullisemmaksi ja ajankohtaisemmaksi.

Katso kaikki #sadonkorjuuhaaste-reseptit, vinkit ja tuotteet Atrian sivuilta.


Seuraa Atriaa myös Facebookissa ja Instagramissa @atriasuomi. Hyvä ruoka, parempi mieli. 

Pysy linjoilla myös Satokausikalenterin kanavissa @satokausikalenteri, jaamme jatkossa reseptejä ja tietoa Satokauden kasviksista.

Satokausikalenterin pieni maustekoulu

Kaupallinen yhteistyö: Santa Maria

 

Tervetuloa Satokausikalenterin ja Santa Marian pieneen maustekouluun, jossa opimme parhaat makuparit syksyn sesonkivihanneksille. Kehittelimme viisi upeaa kasvislisuketta, jotka maistuvat myös vaikkapa joulupöydässä!

Mausteet viimeistelevät ruoan

Santa Marian maustevalikoima on laaja: yli sadan tuotteen joukosta löytyy mauste joka tarpeeseen. Toiset vannovat valmiiden mausteseosten nimiin, toiset taas haluavat valita käsin jokaisen ruokaan tulevan mausteen. Vaikka sesongin vihannekset maistuvat ihanilta ihan vain sellaisinaankin, tuovat mausteet lisäarvoa ruoalle ja viimeistelevät makuelämyksen. Maustamisen maailmassa vain mielikuvitus on rajana, kannattaa kokeilla rohkeasti erilaisia makupareja.

Kuivatut yrtit ovat mainioita perusmausteita. Toisin kuin tuoreet yrtit, kannattaa kuivatut lisätä ruokaan jo alkuvaiheessa, jotta niistä saa kaiken maun ja aromin irti. 

Kuivattu minttu on ihana mauste esimerkiksi tzatzikiin ja muihin jogurttikastikkeisiin ja se maustaa cayennepippurin kanssa myös paahdetuista fenkolista, porkkanasta ja punasipulista tehtyä lisuketta. 

Rosmariini on perinteinen lammas- ja riistaruokien maustaja, joka toimii hyvin myös marinadeissa ja välimerellisissä ruoissa. Nyt maustoimme paahdetuista kukkakaalista ja bataatista tehdyn lisukkeen rosmariinilla ja currylla. 

Hienovivahteinen rakuuna on bearnaise-kastikkeesta tuttu mauste, joka sopii hyvin myös broileri- ja kalkkunaruokiin sekä erilaisille vihanneksille, kuten porkkanalle, kaalille ja perunalle. Sitruunaiset rakuunaperunat ovat upea lisuke hienommallekin aterialle!

Meirami pitää voimakkaista ruoista. Perinteisesti meiramilla maustetaan vahvanmakuisia liharuokia, mutta se antaa upean säväyksen myös kaaliruoille. Meiramilla ja valkosipulirouheella maustetut kaalilohkot tekevät vaikutuksen aterialla, tarjoile ne esimerkiksi lampaankyljysten tai riistapadan kanssa.

Aromaattiset mausteet neilikka ja anis sopivat jouluun. Neilikka on tuttu erilaisista leivonnaisista ja se maustaa myös monet porsaanliha- ja kaaliruoat. Lakritsaisella aniksella maustetaan usein leipiä ja äyriäisruokia. Neilikka ja anis yhdessä juustokuminan kanssa maustavat nauriista ja omenasta tehtyä lisuketta, joka sopii erityisen hyvin joulupöytään kinkun tai kalkkunan kanssa tarjottavaksi. 

 

paahdettua fenkolia, porkkanaa ja punasipulia

Paahdettua fenkolia, porkkanaa ja punasipulia

 

Halkaise fenkoli, leikkaa kova kanta pois ja leikkaa fenkoli suikaleiksi. Kuori porkkana ja leikkaa se lanteiksi. Kuori punasipuli ja leikkaa se lohkoiksi. Levitä vihannekset leivinpaperin päälle uunipellille.

Sekoita keskenään oliiviöljy, valkoviinietikka ja mausteet. Sekoita seos vihannesten joukkoon.

Paahda vihanneksia 200 asteessa noin 20 minuuttia.

 

paahdettua kukkakaalia ja bataattia

Paahdettua kukkakaalia ja bataattia

 

Revi kukkakaali käsin suupalan kokoisiksi kukinnoiksi. Kuori bataatti ja leikkaa se kuutioiksi. Levitä vihannekset leivinpaperin päälle uunipellille. 

Sekoita keskenän oliiviöljy, sitruunamehu ja mausteet, sekoita seos vihannesten joukkoon.

Paahda vihanneksia 20 asteessa noin 20-25 minuuttia.

 

rakuuna-sitruunaperunat

Rakuuna-sitruunaperunat

 

Pese perunat huolellisesti tai kuori ne halutessasi. Leikkaa perunat puoliksi pituussuunnassa. Levitä perunat leivinpaperin päälle uunipellille.

Sekoita keskenään oliiviöljy, sitruunan mehu ja kuoriraaste sekä rakuuna ja suola. Sekoita mausteseos perunoiden joukkoon.

Paahda perunoita 200 asteessa noin puoli tuntia.

 

paahdetut kaalilohkot

Paahdetut kaalilohkot

 

Leikkaa kaali neljään lohkoon niin, että ne pysyvät kannasta kiinni. Levitä lohkot leivinpaperille uunipellille.

Sekoita keskenään oliiviöljy ja mausteet. Sudi tai lusikoi mausteseosta kaalilohkoille molemmin puolin. 

Paahda kaaleja 200 asteessa 15 minuuttia. Käännä ne sitten ympäri ja paista vielä 10 minuuttia.

 

nauris-omenalisuke

Nauris-omenalisuke

 

Kuori nauriit ja leikkaa ne sopiviksi suupaloiksi. Irrota omenista siemenkodat ja leikkaa ne lohkoiksi. Kuori punasipuli ja leikkaa se lohkoiksi. Levitä vihannekset leivinpaperille uunipellille.

Sekoita keskenään oliiviöljy, valkoviinietikka, hunaja ja mausteet. Sekoita mausteseos vihannesten joukkoon.

Paahda nauris-omenalisuketta 200 asteessa noin 20 minuuttia.

 

Seuraa Santa Mariaa myös Facebookissa ja Instagramissa @santamariafinland, niin pysyt makujen ja mausteiden uusien tuulien matkassa.

Pysy linjoilla myös Satokausikalenterin kanavissa @satokausikalenteri, jaamme jatkossa reseptejä ja tietoa Satokauden kasviksista.

 

Viet Nam Nam – syksyn värikkäin makumatka

Viet Nam Nam – Kaupallinen yhteistyö: Food Market Herkku

Marraskuun alussa unohdetaan arjen harmaus ja hypätään makumatkalle värikkääseen Vietnamiin! Tämä reissu ei vaadi lentolippuja tai huippukokin taitoja. Matka alkaa Food Market Herkusta ja jatkuu kotikeittiön kautta mutkattomien, mutta autenttisten Viet Nam Nam-annosten äärelle. 

Satokausi-tiimi jalkautuu tarjoilemaan maistiaisia herkullisesta vietnamilaisesta keittiöstä Food Market Herkkuihin Helsingin Keskustaan 7.11.  sekä Espoo Tapiolaan 9.11. Katso lisää tietoa tapahtumista artikkelin lopusta.

viet nam nam

Viet Nam Nam!

Vietnamilaista ruokaa on kehuttu Aasian parhaaksi. Katukeittiöissä valmistuvien annosten herkullisuuden ydin on tuoreissa yrteissä, hedelmissä ja vihanneksissa. Myös mereneläviä käytetään runsaasti. Valmistimme reseptit alkuperää kunnioittaen ja syksyn kasviksia hyödyntäen. Meidän versiomme tunnetusta Pho-keitosta sisältääkin nuudelien sijaan sesongissa olevaa spagettikurpitsaa. 

Vietnamin ruokakulttuuri on kerännyt makuja myös muualta. Herkullinen Banh mi -patonki on saanut vaikutteita maan ajasta Ranskan siirtomaana. Ruokalajeille tyypillistä on makujen ja tuoreuden korostaminen – raaka-aineet kypsennetään ja maustetaan vain kevyesti, jotta niiden ominainen maku säilyy.

Vietnamilainen ruoka on usein hieman miedommin maustettua, kuin muissa aasialaisissa keittiöissä. Potkua annoksiin on kuitenkin helppo lisätä vaikkapa sriracha-kastikkeella tai extra chilillä. Mausteisempi ruoka on tunnetusti lämmittävää, täydellistä syksyyn siis!

viet nam namBanh Mi -patongit karamellimarinoidulla kasslerilla & pikapikkelöidyllä keltajuurella

6 kpl

  • 500 g porsaan kassleria

Marinadi:

  • 1 rkl inkivääriä raastettuna
  • 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 2 rkl riisiviinietikkaa
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl kalakastiketta
  • 1-2 tl sambal oelek -chilitahnaa
  • 1 ½ dl ruskeaa sokeria (esim. kookossokeri)

 

Pikapikkelöity keltajuuri:

  • 400 g keltajuuria
  • 2 dl valkoviinietikkaa
  • ¾ dl vettä
  • ¾ dl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 1 cm pala inkivääriä siivuina

 

Lisäksi:

  • 2 vehnäpatonkia
  • maksapateeta
  • majoneesia
  • salaattia 
  • korianteria
  • srirachaa

 

Karamellimarinoitu kassler:

Leikkaa kassler ohuiksi siivuiksi lihan syiden vastaisesti. Paista kasslerviipaleita pannulla, kunnes ne ovat kypsiä ja ruskistuneita. Käytä öljyä tarvittaessa. Sekoita kaikki marinadin ainekset keskenään ja laita kasslerviipaleet marinadiin suoraan pannulta. Anna jäähtyä marinadissa, sekoittele välillä.

Pikapikkelöity keltajuuri:

Kuori keltajuuret ja leikkaa ne mahdollisimman ohuiksi siivuiksi. Laita siivut lasipurkkiin. Kiehauta pikkelöintiliemen ainekset kattilassa ja kaada kuumana keltajuurisiivujen päälle. Sulje kansi ja anna jäähtyä.

Banh Mi -patonkien kasaaminen:

Leikkaa patongit yhteensä kuuteen osaan ja halkaise ne pitkittäin. Voitele sekä kansi että pohja maksapateella ja majoneesilla. Täytä patongit salaatilla, karamellimarinoidulla kasslerilla, pikapikkelöidyllä keltajuurella ja korianterilla. Tarjoile lisäksi srirachaa lisäpotkua kaipaaville.

 

viet nam namKurkumakala-nuudelikulho

Neljälle

Kurkumakala:

  • 500 g ahven-, siika- tai kuhafileitä
  • 2 rkl öljyä
  • 1 tl kurkumaa
  • 1 tl inkivääriä raastettuna
  • 1 valkosipulinkynsi raastettuna

Kastike:

  • 1 pieni punainen tulinen chili
  • 3 rkl kalakastiketta
  • 1 limen mehu
  • 1 ½ rkl sokeria
  • 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna

Lisäksi:

  • 150 g riisinuudeleita
  • 10 cm pätkä retikkaa
  • 2 porkkanaa
  • kourallinen ruusukaaleja
  • suolapähkinöitä
  • korianteria, minttua, basilikaa
  1. Valmista ensin kastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. 
  2. Kypsennä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. 
  3. Kuori retikka, halkaise se pituussuunnassa ja leikkaa ohuiksi siivuiksi. Kuori porkkana ja leikkaa se ohuiksi suikaleiksi kuorimaveitsellä. Leikkaa ruusukaaleista kova kanta pois ja irroittele lehdet. Rouhi suolapähkinät.
  4. Sekoita keskenään öljy, kurkuma, inkivääri ja valkosipuli. Sudi mausteseos kalafileille ja paista kalat kypsiksi.
  5. Kokoa annokset. Jaa kulhoihin nuudelit, retikat, porkkanat ja ruusukaalit. Asettele päälle kurkumakala ja viimeistele annokset suolapähkinöillä ja tuoreilla yrteillä. Tarjoile kastikkeen kanssa.

Spagettikurpitsa-pho

Neljälle

  • 1 spagettikurpitsa (n. 1 kg)
  • 1 rkl suolaa

Liemi:

  • 1 ½ l hyvää lihalientä
  • 1 sipuli pilkottuna
  • 4 valkosipulinkynttä murskattuna
  • 2 cm pätkä inkivääriä siivuina
  • 3 tähtianista
  • 2 kanelitankoa
  • 2 rkl sokeria
  • ¾ dl kalalientä

Lisäksi:

  • 400 g naudan sisäfileetä
  • ituja
  • chiliä
  • thaibasilikaa, minttua, korianteria
  • limelohkoja
  • hoisin-kastiketta
  • srirachaa

Leikkaa spagettikurpitsa poikittain kolmeen osaan. Leikkaa päädyistä tarvittaesa palat pois, jotta ne pysyvät pystyssä. Poista siemenet ja ripottele spagettikurpitsoille suolaa. Paahda uunissa 200 asteessa noin puoli tuntia. Anna jäähtyä hetki ja riivi sitten haarukalla sisus irtonaiseksi.

Liemi:

Kuumenna lihaliemi kattilassa. Lisää muut ainekset ja keitä kevyesti poreillen puolisen tuntia. 

Annosten kasaaminen:

Leikkaa sisäfilee syiden vastaisesti ohuiksi viipaleiksi. Jaa spagettikurpitsa kulhoihin ja lisää sisäfilee sekä runsaasti ituja, chiliä ja yrttejä. Kauho keittojen päälle kiehuvaa lientä, joka kypsentää lihan. Tarjoile keiton kanssa limelohkoja sekä hoisin-kastiketta ja srirachaa.

Vietnamilaiset kesärullat, “syysrullat”

15 kpl

  • 400 g lohifileetä
  • 3 rkl ketjap manisia eli makeaa soijakastiketta
  • 100 g suppilovahveroita
  • 1 rkl öljyä
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 100 g ohuita riisinuudeleita
  • 200 g kyssäkaalia
  • 15 riisipaperiarkkia
  • ituja
  • salaattia
  • minttua, thaibasilikaa, korianteria

Maapähkinävoikastike:

  • 2 dl maapähkinävoita
  • ½-1 dl vettä
  • 3 rkl hoisin-kastiketta
  • 2 rkl limen mehua
  • ½ dl soijakastiketta
  • 1 rkl sokeria
  • 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
  • 1 tl seesamiöljyä
  1. Fileoi kala, jos käytät kokonaista lohta tai kirjolohta. Leikkaa lohifileestä ohuita nahattomia viipaleita. Paista siivut kuumalla pannulla ja sudi molemmin puolin pintaan ketjap manisia. Anna jäähtyä.
  2. Paista suppilovahveroita öljyssä noin 5-10 minuuttia. Mausta sienet soijakastikkeella ja anna jäähtyä. 
  3. Kypsennä riisinuudelit pakkauksen ohjeen mukaan, huuhtele kylmällä vedellä ja jätä valumaan.
  4. Kuori kyssäkaali ja leikkaa se ohuiksi tikuiksi.
  5. Valmista rullat yksi kerrallaan. Täytä iso kulho vedellä ja käytä riisipaperiarkki vedessä. Asettele arkki leikkuulaudalle ja asettele melko lähelle reunaa muutama yrtin lehti, 1-2 suppilohvahveroa ja pala lohta. Asettele keskelle arkkia salaattia, riisinuudeleita, kyssäkaalia, ituja ja yrttejä. Kääri tiukalle rullalle aloittaen salaattipuolelta ja kääräisten lopuksi mukaan sienet ja lohi – näin ne jäävät kauniisti rullan pinnalle. Asettele rullat tarjolle niin, etteivät ne koske toisiaan, sillä riisipaperit tarttuvat herkästi toisiinsa kiinni.
  6. Sekoita kaikki maapähkinävoikastikkeen ainekset keskenään ja lisää vettä sen verran, että saat sopivan juoksevan rakenteen. Tarjoile kastike syysrullien dippikastikkeena.

viet nam namSitruunaruohobroileri & Viet Nam Nam – kaalisalaatti

Neljälle

  • 450 g broilerin paistileikettä
  • 2 sitruunaruohoa
  • 3 rkl kalakastiketta
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 2 rkl limen mehua
  • 2 rkl ruskeaa sokeria (esim. kookossokeri)
  • 1-3 rkl sambal oelek -chilitahnaa
  • 1 rkl öljyä

Vietnamilainen kaalisalaatti:

  • 300 g kaalia
  • 1 iso porkkana
  • 2 kevätsipulia
  • yhteensä 1 dl hienonettua korianteria ja thaibasilikaa
  • 1 chili
  • 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
  • 1 rkl inkivääriä raastettuna
  • 3 rkl riisiviinietikkaa
  • 3 rkl limen mehua
  • 2 rkl kalakastiketta
  • 2 rkl sokeria

Nuiji broilerin paistileikkeet ohuemmiksi. Valmista marinadi: kuori uloin kerros sitruunaruohoista ja hienonna sisus. Sekoita keskenään sitruunaruoho, kalakastike, soijakastike, limen mehu, ruskea sokeri, sambal oelek ja öljy. Marinoi broilerin paistileikkeitä seoksessa yön yli tai vähintään neljä tuntia. Paista marinoidut broilerit kypsiksi pannulla tai grillissä.

Vietnamilainen kaalisalaatti:

Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja raasta porkkana. Hienonna kevätsipuli ja silppua chili. Sekoita kaali, porkkana, kevätsipuli, chili ja yrtit keskenään. Sekoita toisessa kulhossa valkosipuli, inkivääri, riisiviinietikka, limen mehu, kalakastike ja sokeri. Hiero kastike kaalisalaatin joukkoon käsin ja anna maustua hetki jääkaapissa. Tarjoile salaatti vielä lämpimän broilerin kanssa.

viet nam namViet Nam Nam – makumatka alkaa Herkusta!

Satokausi-tiimi tarjoilee maistiaisia Vietnamilaisesta keittiöstä Food Market Herkun myymälöissä. Tule sinäkin kuulemaan herkullisten reseptien salat, oppimaan sesonki-syömisestä ja maistamaan ihania eksoottisia makuja! 

Food Market Herkku Helsinki Keskusta 7.11.2019 klo 12-14 ja 16-18

Food Market Herkku Espoo Tapiola 9.11.2019 klo 12-14 ja 16-18

Tunnelmia tapahtumista julkaistaan meidän kanavissa Instagramissa ja Facebookissa @satokausikalenteri, pysy kuulolla.

Ota seurantaan myös Food Market Herkku Facebookissa ja Instagramissa, niin kuulet ensimmäisenä uutiset Suomen herkuimmasta ruokakaupasta.


Lue myös:

Satokausi-koulu – kasvistietoa ja inspiraatiota

Parsa hurmasi kansan Satokausi-koulussa