Hummusplatter / Kaupallinen yhteistyö: Apetit
Hummusplatter on illanviettojen ja brunssien luottotarjottava. Kasaa maukkaan hummuspedin päälle sesongin vihanneksia ja rapsakoita kukkakaali- ja parsakaaliwingsejä – näyttävä herkku valmistuu vähällä vaivalla!
Nyt on aika papujen!
Hummusplatterilla maistuvat myös marinoidut vihreät pavut. Kotimaiset pavut ovat valloittaneet markettien hevi-hyllyt, joten niistä kannattaa nauttia juuri nyt! Pavut ovat mainiota ruokaa, sillä ne ovat hyvin ravintorikkaita, valmistuvat nopeasti ja sopivat moneen ruokaan sekä sellaisinaan tarjottavaksi.
Papuja löytyy paitsi vihreinä, niin myös keltaisina ja violetteina. Kypsennys on helppoa: pavut huuhdellaan ja kova kanta napsaistaan veitsellä pois. Sitten papuja keitetään kiehuvassa vedessä muutaman minuutin ajan. Valmista! Me marinoimme pavut, joten jäähdytimme ne nopeasti kylmän veden avulla kypsymisen lopettamiseksi. Sitten maustoimme ne raikkaalla omenaviinietikka-rypsiöljy-yrttiseoksella. Marinoidut pavut tarjoilimme hummusplatterin kera, mutta ne sopivat myös loppukesän grilliruokien lisukkeeksi, salaatteihin ja juhlien noutopöytään.
Vegewingsit hurmaavat!
Apetitin wingsit valmistetaan kukka- ja parsakaalista. Rapeat wingsit valmistuvat näppärästi kotiuunissa tai frittikeittimessä ja sopivat moneen makuun – ne ovat vegaanisia, gluteenittomia ja soijattomia.
Me tarjoilimme kukka- ja parsakaaliwingsit tällä kertaa näyttävästi hummusplatterilla. Tarjoiluvadille levitetyn hummuksen päälle kasataan höyryävän kuumien wingsien lisäksi sesongin parhaita makuja: yrtein maustettuja marinoituja vihreitä papuja sekä kurkkua, kirsikkatomaattia ja nippusipulia. Koko komeus viimeistellään chilillä ja sitruunalohkoilla. Voimme luvata, että herkku katoaa parempiin suihin viimeistäkin murua myöten.
Muista nyt myös arjen alettua maukas perunalasagnemme! Sillä ruokit helposti suurenkin joukon ja se sopii hyvin myös koululaisten itse mikrossa lämmitettäväksi.
Hummusplatter kukkakaali- ja parsakaaliwingseillä
Kuudelle
- 1 pss Apetit Kukkakaaliwingsejä
- 1 pss Apetit Parsakaaliwingsejä
- ½ kurkku
- 100 g kirsikkatomaatteja
- 1 nippusipuli varsineen
- tuoretta chiliä
- tuoretta oreganoa ja tilliä
- sitruunalohkoja
- pitaleipää
Hummus:
- 2 prk kikherneitä
- 100 g tahinia
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 tl suolaa
- 1 sitruunan mehu
- 2 rkl oliiviöljyä
Marinoidut vihreät pavut:
- 100 g vihreitä papuja
- 1 rkl omenaviinietikkaa
- 1 rkl Apetit Rypsiöljyä
- yht. 2 rkl tuoretta oreganoa ja tilliä hienonnettuna
- suolaa ja mustapippuria
Valmista ensin hummus ja marinoidut vihreät pavut ohjeiden mukaan.
Kypsennä Kukkakaali- ja Parsakaaliwingsit pakkauksen ohjeen mukaan.
Kuutioi kurkku ja lohko kirsikkatomaatit. Hienonna kesäsipuli varsineen, hienonna myös chili ja yrtit. Leikkaa sitruuna lohkoiksi ja pitaleipä kolmioiksi. Paahda pitaleivät kuumalla kuivalla pannulla.
Levitä hummus tarjoiluvadin pohjalle ja asettele päälle kurkut, tomaatit, sipulit, marinoidut vihreät pavut ja wingsit. Viimeistele chilillä, oreganolla ja tillillä. Tarjoile hummusplatter sitruunalohkojen ja pitaleipäkolmioiden kanssa.
Hummus:
Valuta kikherneet, säästä hieman liemestä. Laita kikherneet ja tahini tehosekoittimeen. Kuori valkosipulinkynsi ja hienonna sitä hieman veitsellä, lisää tehosekoittimeen yhdessä suolan, sitruunamehun ja öljyn kanssa. Surauttele mahdollisimman sileäksi hummukseksi. Lisää tarvittaessa hieman kikherneiden säilykelientä, jos hummus on liian paksua.
Marinoidut vihreät pavut:
Leikkaa pavuista kovat kannat pois. Kuumenna vesi kattilassa ja keitä papuja viitisen minuuttia. Jäähdytä pavut nopeasti kylmässä vedessä ja valuta. Sekoita omenaviinietikka, öljy ja hienonnetut yrtit keskenään ja kaada papujen päälle. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
VINKKI! Papujen lyhyen sesongin ulkopuolella valmistat marinoidut pavut näppärästi Apetit Vihreistä pavuista.
Apetitin verkkosivuilta löydät runsaasti herkullisia reseptejä ja vinkkejä kasvisten lisäämiseen ruokavaliossasi. Seuraa Apetitia myös Facebookissa ja Instagramissa!
Pysy linjoilla myös Satokausikalenterin kanavissa @satokausikalenteri, jaamme jatkossa reseptejä ja tietoa Satokauden kasviksista.