Kaupallinen yhteistyö: Valio Luomu

 

Juustotarjotin on alkutalven tunnelmallisten illanviettojen klassikko! Näyttävän ja herkullisen juustotarjottimen saa koottua vähällä vaivalla ja juustojen kumppaniksi sopivat loistavasti sesongin värikkäät hedelmät. Kokosimme maukkaan juustotarjottimen Valio Luomu juustoista. Tällä hurmaat vieraat helposti!

Juustot tykkäävät hedelmistä

Juustotarjottimelle sopivat hyvin raikkautta ja makeutta tuovat sesongin hedelmät. Keitimme juustoille kaveriksi persimonhilloketta sekä mustapippurilla maustettua päärynäkompottia. Hillokkeiden valmistus on todella helppoa, mutta ne tekevät vieraisiin suuren vaikutuksen. Lisäksi tarjottimelle tuli satsumaa ja granaattiomenaa. Myös muut sesongin hedelmät sopivat hyvin mietojen juustojen kaveriksi.

Valitse juustotarjottimelle kolme-neljä erilaista juustoa. Näin jokaiselle löytyy lemppari, ja makuyhdistelmiä on tarjolla moninkertaisesti eri juustoja ja hedelmiä tai hilloja yhdistellen.  Valio Luomu juustoista saa herkullisen, moneen makuun sopivan juustotarjottimen.

Valio Luomu pitkään kypsytetty kermajuusto tuo tarjottimelle intensiivisyyttä. Siinä on aromikas, hedelmäinen maku ja hieman kiteinen rakenne. Valio Luomu maasdam sekä Valio Luomu gouda maistuvat kaikille, ne ovat miellyttävän makeita ja mietoja maultaan. Näistä juustoista on hyvä aloittaa, jos juustotarjotin on tuntematonta aluetta.  Valio Polar Luomu taas on maultaan raikkaan luonteikas. 

Juustotarjotin on ihana tarjottava myös aamiaisella ja brunssilla. Voit tarjota lisäksi Valio Luomu piimästä valmistettuja raikkaita juomia, joiden reseptit löytyvät täältä.

Luomujuustotarjotin

3-4 erilaista Valio Luomu juustoa (esim. Valio Luomu pitkään kypsytettyä kermajuustoa, Valio Luomu goudaa, Valio Polar Luomua ja Valio Luomu maasdamia)

  • persimonhilloketta
  • päärynä-mustapippurikompottia
  • satsumalohkoja
  • granaattiomenaa lohkoina
  • kuivattuja viikunoita
  • suolakeksejä
  • saksanpähkinöitä
  • oliiveja
  • rosmariinin oksia

Leikkaa juustot valmiiksi suupaloiksi tai jätä kokonaisiksi. Varaa kokonaisille juustoille veitset leikkaamista varten. Juustot kannattaa ottaa huoneenlämpöön noin tuntia ennen tarjoilua. 

Kasaa juustot ja muut tykötarpeet näyttävästi tarjottimelle. Varaa hilloille lusikat ja muille lisukkeille pikkuhaarukat. Koristele tarjotin rosmariinin oksilla.

Persimonhilloke

  • 500 g kypsiä persimoneja
  • ½ sitruunan mehu
  • 2 rkl appelsiinin mehua
  • 1 ½ dl hillosokeria

Kuori ja paloittele persimonit. Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja keitä noin 15 minuuttia. Poista vaahto hillon pinnalta ja purkita.  

Päärynä-mustapippurikompotti

  • 2 päärynää
  • 1 vaniljatanko
  • ½ tl mustapippureita rouhittuna
  • 2 neilikkaa
  • ¾ dl ruokosokeria
  • 2 rkl vettä

Kuori päärynät, poista siemenet ja leikkaa päärynät kuutioiksi. Halkaise vaniljatanko pituussuunnasa ja raaputa siemenet irti veitsen avulla. Laita kaikki ainekset, myös vaniljatangon puolikkaat, kattilaan ja keitä kompottia noin viisi minuuttia. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.

 


Lue lisää Valio Luomusta ja katso ihanat reseptivinkit osoitteesta valio.fi/luomu/. Muista myös seurata Valiota Instagramissa @valiofi.

Pysy linjoilla myös Satokausikalenterin kanavissa @satokausikalenteri, jaamme jatkossa reseptejä ja tietoa Satokauden kasviksista.