Kesäkurpitsatalkoot tulevat!

Tee kesän hyvä teko sekä itsellesi, että ympäristölle ja liity mukaan pelastamaan kesäkurpitsasato! Viime vuonna joukkovoima auttoi ja kaikki kukkakaalit saatiin parempiin suihin, nyt voimme yhdessä tehdä saman ihanalle kesäkurpitsalle.

Kesäkurpitsatalkoot

Kukaan Suomessa asuva ei ole voinut välttyä huomaamasta maan poikkeuksellisen lämmintä kesää. Ihana asia, tietenkin. Lämpimät säät ovat kuitenkin tehneet sen, että kesäkurpitsasato on kypsynyt kaikkialla maassa samanaikaisesti juuri nyt, eikä normaaliin tapaan vasta elokuussa. Viljelijöiden mukaan satoa kerätään jopa kaksi kertaa päivässä!

Sääennuste näyttää aurinkoa vielä tovin, joten voimme varautua kesäkurpitsan runsauteen lähitulevaisuudessakin. Suuren tarjonnan takia kasviksen hinta on pudonnut ja sesonkiherkkua saakin nyt poikkeuksellisen edullisesti.

Hyvä, kattava tarjonta, matala hinta ja tietysti herkullinen maku – siinäpä vasta toimiva yhdistelmä! Suosittelemme lämpimästi nappaamaan kaupan vihannesosastolta vihreän pötkylän mukaan. Valmistustapojakin on valtavasti, joten ihan heti kesäkurpitsan hienostuneeseen ja miedohkoon makuun ei kyllästy.

Valmistus

Kesäkurpitsaa voi nauttia ihan sellaisenaan raakana ja kypsentää kasvis mieluisalla tavalla. Raakana salaattiin joko raasteena tai mandoliinilla ohueksi siivutettuna kesäkurpitsa tuo ruokaisuutta. Kaveriksi sopii mikä tahansa kesän kasvis, tomaatti erityisesti on kesäkurpitsan hyvä kaveri. Kokeile myös kesäkurpitsaspagettia, joka taipuu kevyen maukkaaksi lounaaksi minkä tahansa pastakastikkeen kanssa.

Kypsänä kesäkurpitsa maistuu öljyssä pannulla kuullotettuna, paahdettuna uunissa tai grillattuna. Kesäkurpitsasta voi tehdä myös sosekeiton tai soseuttaa tahnaksi leivän päälle, pestoksi tai hummuksen joukkoon. Täytetyt kesäkurpitsat ovat helppoja valmistaa, täytteeksi vain mielikuvitus on rajana!

Itänaapurissa kesäkurpitsa on arjessa suurta herkkua. Kokeile rohkeasti venäläiseen tapaan siivuttaa kesäkurpitsa renkaiksi, paistele pihvin tapaan molemmin puolin pannulla öljyssä tai voissa, mausta suolalla ja tarjoile kuumana reilun smetana- tai ranskankermatujauksen kanssa.

Myös italialaisessa keittiössä kesäkurpitsaa käytetään paljon. Pilko vihreä kasvis minkä tahansa kastikkeen sekaan – perinteinen bolognese muuttuu astetta vegemmäksi. Kokeile myös latoa uunivuokaan kesäkurpitsaa kasvispaistokseksi tomaattien kanssa tai lisää lasagnelevyjen väliin tuomaan mehevyyttä.

kesäkurpitsatalkoot

Liemessä-blogin Jenni Häyrinen keräsi viime vuonna peräti 60 mahtavaa reseptiä kesäkurpitsan käyttöön! Katso herkullinen listaus TÄÄLTÄ!

Lue myös Yhteishyvän juttu kesäkurpitsatalkoista TÄÄLTÄ.

Katso myös Satokausikalenterin kesäkurpitsareseptit.

Seuraa Satokausikalenteria Facebookissa ja Instagramissa, niin saat ensimmäisenä hyödylliset tiedot kauden kasviksista! Tägää omat kuvasi #kesäkurpitsatalkoot, pistämme parhaat kuvat jakoon!

kesäkurpitsatalkoot