Vegaaninen uutuusviini Satokausi Rosé korostaa tuoreiden kasvisten herkkiä makuja ja tekee kesäisistä ruokailuhetkistä piirun verran parempia. Tässä on kolme herkullista salaattireseptiä kesäpäiviin, joita voi tehdä vaikka joka päivä – sillä ne ovat niin helppoja ja maukkaita! Hienostuneen hento vaaleanpunainen väri, herkullisen hedelmäinen maku sekä valloittava vadelmainen tuoksu ihastuttavat sesongin vihannesten vierellä. Satokausi Rosé onkin värikkäiden salaattien ja sesonkikasvisten täydellinen kumppani!
Kesäsalaatit
Nämä reseptit on tehty 2–4 henkilölle.
Maissi-mansikkasalaatti
- 2 kpl tuoretta maissia
- 8 kpl tuoreita mansikoita
- kourallinen tuoreita herneenpalkoja
- 1 kpl salottisipuli
- 1 kpl lime
- tuoretta korianteria koristeluun
- suolaa ja pippuria maustamiseen
Kuori salottisipuli ja leikkaa se renkaiksi. Laita sipulirenkaat pieneen kulhoon ja purista limen mehu niiden päälle. Lisää hyppysellinen suolaa ja sekoita. Anna sipuleiden marinoitua sen aikaa kun valmistat loput salaatista.
Paahda toinen maissi grillissä tai pannulla kauniin ruskeaksi. Anna jäähtyä. Leikkaa molemmista maisseista jyvät irti veitsellä. Voit halutessasi käyttää molemmat maissit myös kypsentämättöminä.
Leikkaa mansikat suupalan kokoisiksi paloiksi ja kuori herneet.
Sekoita maissinjyvät, mansikat sekä herneet ja laita ne tarjolle laakealle vadille. Ripottele päälle marinoitua sipulia. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla. Koristele korianterilla.
Paistetut pavut ja misovoi
- 200 g erilaisia papuja
- 75 g voita
- 1 rkl vaaleaa misoa
- 2 rkl seesaminsiemeniä
- suolaa ja pippuria maustamiseen
- öljyä paistamiseen
- ½ lime
Valitse salaattia varten nuoria papuja tai sellaisia papulajikkeita, jotka voit syödä palkoineen. Anna voin lämmetä huoneenlämpöiseksi ja sekoita vaalea miso voin kanssa tasaiseksi tahnaksi. Huuhtele pavut ja paista ne öljytyllä pannulla kauniin ruskeiksi. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla.
Levitä misovoita lautasen pohjalle ja asettele paistetut pavut voin päälle. Ripottele päälle seesaminsiemeniä. Purista päälle lisäksi limemehua. Jos et halua käyttää voita kastikkeeseen, voit korvata sen esimerkiksi kaurajogurttia.
Hunajamelonisalaatti
- ½ kpl pieni hunajameloni
- ½ kpl pieni kurkku
- 1 kpl pieni punainen chili
- pieni kourallinen saksanpähkinöitä kevyesti murskattuna
- 1 kpl nippusipulia
- suolaa ja pippuria maustamiseen
- vähän oliiviöljyä
- tuoretta minttua koristeluun
Viipaloi hunajameloni puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi. Voit halutessasi jättää melonin kuorimatta. Hunajamelonin kuoria ei voi syödä, mutta ne näyttävät kauniilta valmiissa salaatissa. Viipaloi kurkku, punainen chili ja nippusipuli. Voit jättää chilin siemenet mukaan salaattiin, jos haluat salaatista hieman mausteisemman.
Asettele melonin viipaleet ja kurkut isolle lautaselle. Ripottele päälle nippusipulia, chiliä ja pähkinöitä. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla. Pirskottele päälle lopuksi vähän oliiviöljyä. Koristele tuoreella mintulla.
Satokausi Rosé -viini on tehty yhteistyössä Winestate:n kanssa.