Raikkaat maut hunajamelonisalaatissa ylevöittävät kesäisen ruokapöydän! Hunajamelonisalaatti on helppo valmistaa isommallekkin seurueelle. Tarjoile salaatti Satokausi Rosé -viinin ja grilliruoan kaverina.

Satokausi Rosé -viinin valkopersikkainen tuoksu tekee siitä ihastuttavan makuparin kesäisten kuten sokerimelonin kanssa nautittaviksi. Maultaan hapokkaan hedelmäinen viini korostaa varhaisvihannesten herkkiä makuja. Viini on täydellinen värikkäiden salaattien kumppani ja kantaa koko sesongin ajan. 

Kokeile myös maissi-mansikkasalaattia tai paistetut pavut misovoilla.

Hunajamelonisalaatti

  • ½ kpl pieni hunajameloni
  • ½ kpl pieni kurkku
  • 1 kpl pieni punainen chili
  • pieni kourallinen saksanpähkinöitä kevyesti murskattuna
  • 1 kpl nippusipulia
  • suolaa ja pippuria maustamiseen
  • vähän oliiviöljyä
  • tuoretta minttua koristeluun

Viipaloi hunajameloni puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi. Voit halutessasi jättää melonin kuorimatta. Hunajamelonin kuoria ei voi syödä, mutta ne näyttävät kauniilta valmiissa salaatissa. Viipaloi kurkku, punainen chili ja nippusipuli. Voit jättää chilin siemenet mukaan salaattiin, jos haluat salaatista hieman mausteisemman.

Asettele melonin viipaleet ja kurkut isolle lautaselle. Ripottele päälle nippusipulia, chiliä ja pähkinöitä. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla. Pirskottele päälle lopuksi vähän oliiviöljyä. Koristele tuoreella mintulla.

 

Satokausi Rosé -viini on tehty yhteistyössä Winestate:n kanssa.