Juuri sopivasti kirpakka limettikinuski tuo upeasti makua kookoksesta valmistettuihin kevyisiin ja rapeiksi paahtuneisiin macaroonseihin. Makuyhdistelmä vie salamana etelän lomalle.
14 kpl
Valmistusaika: 20 min
Paistoaika: 15 min
Ainekset
Kookospohja
- 150 g kookoshiutaleita
- 2 munanvalkuaista
- 3 limetin kuori
- 0,5 dl vaahterasiirappia
Limettikinuski
- 2 dl kookoskermaa
- 1 dl kookos- tai vaahterasiirappia (tai puolet molempia)
- 1 dl kookossokeria
- 3 limetin mehu
- ripaus suolaa
Valmistus
- Laita uuni lämpiämään 175°C. Leivinpaperoi pelti valmiiksi.
- Aloita kinuskista. Yhdistä kaikki ainekset pienessä kattilassa ja kiehauta. Anna kiehua pienellä lämmöllä silloin tällöin hämmennellen n. 15-20 min tai kunnes kinuski alkaa kuohua ja vaikuttaa olevan pelkkää vaahtoa kiehuessaan. Voit myös kastaa kylmän lusikan kinuskiin ja tarkistaa onko se tarpeeksi paksua jäähtyessään.
- Sillä aikaa kun kinuski kiehuu, vatkaa valkuaiset ja vaahterasiirappi löysäksi vaahdoksi.
- Yhdistä kaikki kookospohjan loput ainekset kulhossa ja sekoita hyvin. Yhdistä joukkoon valkuaisvaahto ja kääntele varovasti sekaisin.
- Pyörittele ja puristele kookosmassasta kaupan lihapullan kokoisia palloja, litistä ne sitten hieman pellille ja paina sormella keskelle kolo kinuskille. Yritä pitää reunat ehjinä.
- Paista kookoskekoja uunissa n. 10-15 min tai kunnes ne alkavat olla kauniin kullanruskeita.
- Anna sekä kookospohjien että kinuskin jäähtyä hyvin ennen tarjoilua. Säilytä kinuski jääkaapissa, kookospohjat huoneenlämmössä ilmatiiviisti. Säilyvät parisen viikkoa.