Ihanan aromikkaalla limetillä marinoidut makeat ja mehukkaat kiivit muuttuvat juhlalliseksi jälkiruoaksi, kun ne tarjoilee pehmeän vaniljavaahdon kanssa.
4-6 annosta
Valmistuaika: 20 min
Ainekset
Kiivit
- 6 kiiviä
- 2 limettiä
- (2 tl vaahterasiirappia)
Vaniljavaahto
- 250g Mascarpone tuorejuustoa
- 1,5 dl jääkaappikylmää kookosmaitoa tai – kermaa* (älä ravista etukäteen) tai kuohukermaa
- 1 rkl vaahterasiirappia
- 1 tl vaniljajauhetta tai siemenet yhdestä vaniljatangosta
Valmistus
- Kuori kiivit ja pilko ne lohkoiksi ja vielä puolen sentin siivuiksi. Siirrä kiivit kulhoon ja purista päälle limetinmehu. Pyörittele kiivit kunnolla mehussa ja maista. Lisää vaahterasiirappia jos tarve vaatii. Siirrä hetkeksi jääkaappiin maustumaan.
- Avaa kookosmaito ja kaavi pinnalta kovaa osuutta tarvittava määrä. Vatkaa kookosmaito pehmeäksi vaahdoksi.
- Lisää kookosvaahtoon mascarponejuusto, vaahterasiirappi sekä vanilja ja sekoita ne tasaiseksi.
- Nosta keko kiivejä tarjoiluastialle ja lusikoi hieman limettimarinadia päälle. Laita päälle iso lusikallinen vaniljavaahtoa. Syö heti.
- Kiivit ja vaniljavaahto säilyvät erikseen ja ilmatiiviisti säilytettynä pari päivää jääkaapissa.
*Kookosmaidoissa ja -kermoissa on eroja, eivätkä kaikki vaahtoudu. Käytä merkkiä, jossa on mahdollisimman vähän stabilointiaineita.