Onko tässä lyttypottujen haastaja? Keitä, lyttää, mausta, paista, dippaa. Näin syntyy rapeat lyttyruusukaalit.
Ruusukaali
Ruusukaali ei ehkä kuulu kaikkien lemppari kasvisten listalle. Tämä resepti on kuin tehty rikkomaan ennakkoluuloja ruusukaalien suhteen. Turhaan parjattu ruusukaali valmistetaan Satokausi-keittiössä lyttyperunoiden tapaan rapeaksi dipattavaksi herkuksi. Tätä reseptiä on pakko kokeilla!
Lyttyruusukaalit
- Ruusukaaleja
- Öljyä
- Suolaa
- Parmesanjuustoa
Aloita huuhtelemalla ruusukaalit. Leikkaa ruusukaalien kanta ja poista ulommaiset lehdet jos ne näyttävät nuhjuisilta tai likaisilta.
Keitä ruusukaalit suolavedessä. Tarkkaile erikokoisten ruusukaalien kypsyyttä ja nostele sivuun sitä mukaan kun ne ovat pehmeitä.
Lyttää keitetyt ruukaalit lasilla ja asettele pellille leivinpaperin päälle. Sivele ruusukaalit öljyllä, mausta ripauksella suolaa ja ripottele päälle vielä parmesanjuustoa.
Paista 225 asteessa kunnes rapeita! Maximoidaksesi rapean lopputuloksen voit kääntää lytätyt ruusukaalit kerran paiston aikana.
Nauti mieleisesi dipin kera.
Lue lisää ruusukaalista täältä.