Mango ja passiohedelmä tekevät tästä perinteisestä jälkiruoasta raikkaan ja keväisen. Pähkinärouhe antaa joukkoon kivaa pureskeltavaa suutuntumaa. Tarjoile pirtsakan keltaista jälkkäriä vaikka pääsiäisen kunniaksi.
2 annosta
Valmistusaika: 30 min
Ainekset
mango-passio-sose
- 200 g mangoa
- 4 passiohedelmää
kookoskermavaahto
- 2 dl jääkaappikylmää kookoskermaa (tai kuohukermaa)
- (vaahterasiirappia)
Pähkinämuru
- 1 dl (100 g) pekaanipähkinöitä
- 1 dl (100 g) manteleita
- 0,25 dl vaahterasiirappia
- 0,5 tl vaniljajauhetta tai siemenet yhdestä vaniljapalosta
Valmistus
- Valmista ensin pähkinämuru. Rouhi pähkinät ja mantelit suurinpiirtein samankokoisiksi muruiksi. Kuumenna muruja kuumalla kuivalla pannulla kunnes ne alkavat tuoksua hieman popcornilta.
- Kaada päälle vaahterasiirappi ja ripottele vaniljajauhe. Alenna lämpöä ja hämmentele pähkinöitä kunnes alkavat muuttua tahmeiksi ja tarttua toisiinsa. Jatka hämmentelyä kunnes pähkinät ovat kuivuneet. Siirrä sivuun jäähtymään.
- Valmista mango-passiosose. Kuori ja pilko mango ja soseuta se sauvasekoittimella. Halkaise passiohedelmät ja kaavi siemenet mangososeen joukkoon. Surauta nopeasti sekaisin.
- Avaa kookoskerma ja valuta erottunut vesi pois. Vatkaa kerma vaahdoksi ja makeuta halutessasi vaahterasiirapilla.
- Lado mango-passio-sosetta, kermavaahtoa ja pähkinämurua kerroksiksi jälkiruoka-astioihin tai lasipurkkeihin. Saat pidettyä astian reunat siistinä jos suojaat ne esimerkiksi “supplilolla”, joka on tehty kertakäyttömukista, josta on leikattu pohja irti.
- Nauti heti.