Mausteinen bulgursalaatti / Kaupallinen yhteistyö: Earth Control
Mausteinen bulgursalaatti on oivallinen tarjottava juhlissa ja brunssilla, mutta se toimii mainiosti myös lounaseväänä. Mehevä salaatti saa makua Earth Controlin veikeistä Lakritsi Snacktaateleista ja lisäksi siinä maistuu granaattiomena, sitruuna ja raikkaat yrtit.
Näin valmistat työpaikkaevääksi sopivan salaatin
Erilaiset salaatit ovat näppäriä eväitä töihin mukaan otettavaksi, sillä ne voi syödä vaikka suoraan eväsrasiasta ilman lämmittämistä tai muuta vaivannäköä. Evässalaatiksi sopii toki kaikenlaiset salaatit, mutta tässä pari vinkkiä, joiden avulla salaattisi on lounasaikaan houkuttelevaa ja raikasta!
- Käytä salaattipohjana salaatinlehtien sijaan bulguria, kuskusia, ohraa, pastaa tai vaikkapa riisiä. Ne ovat ruokaisia ja pysyvät pitkään hyvänä ilman vetistymisen vaaraa. Jos haluat kuitenkin myös salaatinlehtiä, pakkaa ne erikseen mukaan omaan rasiaansa.
- Kasaa salaatin ainekset rasiaan painon mukaan: painavimmat komponentit alimmaiseksi ja kevyimmät tai herkimmät päällimmäiseksi. Tällöin vältyt epämääräiseltä muhjulta eväsrasian pohjalta.
- Valitse mukaan jotain proteiinia ja rasvaa, jotta nälkä pysyy loitolla pitkään. Tässä salaatissa proteiinina on vegaanista kebabia, joka maistuu hyvin myös kylmänä. Lisäksi erilaiset pavut ja keitetyt kananmunat toimivat. Rasvaa on helppo tuoda mukaan salaatinkastikkeen muodossa, tee kastike laadukkaasta öljystä ja lisää salaattiin myös pähkinöitä ja vaikkapa avokadoa.
- Pakkaa kastike erilliseen astiaan ja lisää salaatin joukkoon vasta juuri ennen syömistä.
Lakritsitaatelit koukuttaa
Mausteisen bulgursalaattimme yhtenä päämakuna on hurmaavan makuiset lakritsijauheella maustetut taatelit. Earth Control Lakritsi Snacktaatelit sopivat mainiosti naposteluun, mutta ne ovat myös erinomainen raaka-aine kokkailuun. Bulgursalaattiin ne tuovat hauskaa makua, joka sopii ihanasti raikkaan granaattiomenan, makean hunajan ja kermaisen tahinikastikkeen kaveriksi.
Snacktaatelit ovat ihanan pehmeitä ja kivettömiä, eikä niissä ole lisättyä sokeria. Salmiakkinen lakritsijauheen maku yhdistettynä taatelin pehmeään makeuteen on todella koukuttava. Maistele lakritsaisia Snacktaateleita myös suklaan, kahvin tai erilaisten juustojen kera.
Veikeä salaattisikuri
Tunnetko jo salaattisikurin? Tuo hieman pientä kiinankaalia muistuttava vaaleankelta-vihreä vihannes on monille vielä vieras. Maultaan salaattisikuri on aika kirpeä, joka osaltaan vaikuttaa sen suosioon. Se kuitenkin sopii mainiosti monenlaisiin ruokiin sekä raakana että kypsennettynä. Kannattaa kokeilla sitä erityisesti juustojen kaverina. Pieneksi hienonnettuna se tuo ruokiin mukavaa kitkeryyttä, jota voi tasapainottaa makeilla mauilla. Makua voi myös miedontaa pitämällä salaattisikuria hetken lämpimässä vedessä.
Salaattisikurista on olemassa myös punalehtinen muunnos, punasikuri. Punasikuria käytetään useimmiten osana salaattisekoitusta, jotta sen kitkerä maku ei ole liian voimakas.
Muista säilyttää salaattisikuria muovipussissa pimeässä, sillä valo muuttaa sitä kitkerämmäksi. Paras säilytyslämpötila on kahden ja viiden asteen välillä.
Muista myös herkullinen omenapiirakkagranolamme! Se sopii syksyyn ihan täydellisesti.
Mausteinen bulgursalaatti lakritsitaateleilla
Neljälle-kuudelle
- 2 ½ dl bulguria
- 1 granaattiomena
- 1 salaattisikuri
- 1 ruukku persiljaa
- ½ ruukkua minttua
- 100 g Earth Control Lakritsi Snacktaateleita
- 1 pss Earth Control Cashewpähkinöitä (80 g)
- ½ sitruunan raastettu kuori ja mehu
- 1 valkosipulinkynsi
- 2 rkl hunajaa tai agavesiirappia
- ¼ tl kanelia
- ½ dl oliiviöljyä
- suolaa ja mustapippuria
- 200 g vegaanista kebabia
Tahinikastike:
- 1 dl tahinia
- ½ dl sitruunamehua
- 1 valkosipulinkynsi
- ¼ tl juustokuminaa
- ripaus suolaa
- n. ½ dl vettä
Keitä bulgur pakkauksen ohjeen mukaan ripauksella suolaa maustetussa vedessä. Valuta ja jäähdytä.
Irrota granaattiomenasta siemenet. Hienonna salaattisikuri, persilja ja minttu. Paloittele Snacktaatelit. Paahda cashewpähkinöitä hetki kuivalla kuumalla pannulla ja jäähdytä ne. Rouhi hieman pienemmiksi paloiksi.
Raasta sitruunan kuori ja purista mehu ison kulhon pohjalle. Lisää kuorittu ja hienonnettu valkosipulinkynsi, hunaja, kaneli ja oliiviöljy. Lisää bulgur, granaattiomenat, salaattisikurit, yrtit, taatelit ja pähkinät, sekoita hyvin.
Paista vegaaninen kebab rapeaksi kuumalla pannulla tilkassa öljyä. Tarjoile salaatin kanssa kuumana tai jäähtyneenä. Tarjoile salaatti tahinikastikkeen kera.
Tahinikastike:
Sekoita tahini ja sitruunamehu keskenään. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi ja sekoita se kastikkeen joukkoon yhdessä juustokuminan ja suolan kanssa. Lisää vettä sen verran, että saat aikaan sopivan juoksevan kastikkeen.
Lue lisää Earth Controlista ja tutustu mahtaviin tuotteisiin osoitteessa https://earthcontrol.fi/. Muista myös seurata Earth Controlia Instagramissa @earthcontrol.fi ja Facebookissa.
Pysy linjoilla myös Satokausikalenterin kanavissa @satokausikalenteri, jaamme jatkossa reseptejä ja tietoa Satokauden kasviksista.