Kaupallinen yhteistyö Bimi® -parsakaali

Viime vuosina parsakaalien tarjonta on monipuolistunut merkittävästi ja suureen suosioon noussutta Bimi® -parsakaalia kasvatetaan nyt myös Suomessa. Tällä hetkellä sitä löytyy jo laadukkaiden ruokakauppojen valikoimista. Jos et vielä ole maistanut Bim-parsakaalia, niin juuri nyt on oikea hetki. Tästä artikkelista löydät kyseisen kasviksen eri käyttövinkit ja lopusta löydät herkullisen grillireseptin.

Mikä on Bimi®-parsakaali

Bimi®-parsakaali on kiinalaisen parsakaalin ja meille tutun parsakaalin yhdistelmä. Ruokakaupoissa ja resepteissä tämän tyylisiä kaaleja on kutsuttu varrelliksi parsakaaleiksi tai brocconiileiksi, mutta aidon Bimi®-parsakaalin tunnistaa pakkauksesta, joka on merkitty myös “Puhtaasti kotimainen”-merkillä.

 

Pikaruokaa suoraan pellolta

Suomalainen Bimi®-parsakaali saapuu ruokakauppoihin alle vuorokaudessa sadonkorjuusta. Tuoreessa kasviksessa voit maistaa rapeutta, raikkautta ja hieman makeutta. Makuelämyksellä ei ole mitään vertailupohjaa lounasbuffettien muhineisiin parsakaaleihin, joten heitä ennakkoluulot romukoppaan ja rouskuta Bimi®-parsakaalia vaikka tuoreeltaan.

 

Ruokaisat salaatit rakastavat kaaleja

Visuaalisesti miellyttävä Bimi®-parsakaali sulostuttaa syksyn salaatit. Sitä ei tarvitse kuoria, mutta tyven puutuneen osan voi leikata pois. Tuoreen kasviksen voi pilkkoa sopivan kokoisiksi suupaloiksi, pyöräyttää laadukkaassa öljyssä ja maustaa aavistuksella mustapippuria ja ripsauksella suolaa. Erityisesti rasvainen kala tarvii rinnalle raikasta makuparia, joten kokeile Bimi®-parsakaalia kylmäsavulohen kaverina.

 

Höyrytä tai keitä, mutta juuri sopivasti

Bimi®-parsakaalille riittää nopea kypsytys. Muutama minuutti höyryssä riittää. Kaalit ovat valmiita nautittavaksi, kun niiden väri on muuttunut tummanvihreäksi. Keittäminen onnistuu parsan tavoin helpoiten paistinpannulla. Laita suuren paistinpannun pohjalle vettä juuri sen verran, että se peittyy. Kun vesi kiehuu laita mukaan nokare voita, lisää sekaan Bimi®-parsakaalit ja keitä niitä välillä käännellen, kunnes vesi on haihtunut. Sammuta keittolevy ja anna höyryn kuivahtaa pois. Bimi®-parsakaalit eivät mausteita kaipaa, mutta makua voi korostaa tilkalla sitruunan mehua. Tämä temppu pitää myös värit kauniina, vaikka ruoka pääsisi välillä jäähtymään. Keitetyt tai höyrytetyt Bimi®-parsakaalit sopivat mainiosti esimerkiksi perunamuusin ja perinteisten kastikeruokien kumppaniksi.

 

 

Kaali joka kestää paistamista ja paahtamista

Muiden kaalien tavoin Bimi®-parsakaalin maku muuttuu kevyestä ruokaisaksi, kun sen kypsentää. Ne valmistuvat paistinpannulla muutamassa minuutissa ja 200-asteisessa uunissa paistoajaksi riittää vajaa 10 minuuttia. Ennen paistamista Bimi®-parsakaalit kannattaa pyöräyttää öljyssä. Mausteeksi riittää simppelisti suola sekä mustapippuri. Lisää ruokaisuutta uunissa valmistettuihin Bimi®-parsakaaleihin saa ripottelemalla päälle juustoraastetta. Paistetut tai paahdetut Bimi®-parsakaalit ovat erinomaisia lisukkeita liha- tai kalaruokien kanssa.

Syksyn paras saunakaveri

Kukapa meistä ei rakastaisi kiuasmakkaraa. Aivan samalla idealla ja vaivalla voit kypsentää Bimi®-parsakaalit saunan kiukaalla. Kääri kaalit folioon muutaman sitruunalohkon kanssa ja aseta kiukaalle. Nauti löylystä noin vartin verran ja ateria on valmis. Niitä on mukava rouskutella saunamakkaran kanssa. Täydellistä mökkiruokaa

Grillattu Bimi®-parsakaali raikkaan chilikastikkeen kera

Kahdelle – neljälle

150 g Bimi®-parsakaalia

öljyä

suolaa

½ dl mantelilastuja paahdettuna

 

raikas chilikastike:

2 tuoretta chiliä

2 rkl tuoretta minttua hienonnettuna

½ dl oliiviöljyä

2 rkl sitruunamehua

ripaus suolaa

Sudi Bimi®-parsakaaleihin öljyä ja grillaa niitä yhteensä noin 10 minuuttia välillä käännellen. Älä ylikypsennä vaan jätä napakoiksi. Mausta grillatut Bimi®-parsakaalit suolalla ja laita tarjoiluvadille. Lusikoi päälle raikasta chilikastiketta ja viimeistele paahdetuilla mantelilastuilla

 

raikas chilikastike:

Hienonna chilit tai leikkaa ne ohuiksi renkaiksi. Poista halutessasi siemenet, jos haluat vähemmän tulisen kastikkeen. Valitse myös chililajikkeet oman makusi mukaan. Hienonna minttu. Sekoita kaikki ainekset keskenään.