Kaupallinen yhteistyö: Kikkoman

Paahdetuista paprikoista pyöräytetään sauvasekoittimella makuaistia hellivä sosekeitto käden käänteessä. Voit halutessasi paahtaa paprikat etukäteen, ne säilyvät kannellisessa rasiassa jääkaapissa muutaman päivän. Nauti keitto hyvän leivän ja ranskankerman tai kaurafraichen kanssa.

neljälle

  • 8 paprikaa (n. 1,2 kg)
  • 6 valkosipulinkynttä kuorineen
  • 1 sipuli
  • 2 rkl öljyä
  • 2 rkl tomaattipyrettä
  • 500 g tomaattimurskaa
  • 4 dl kasvislientä
  • 2 rkl Kikkoman soijakastiketta
  • 2 rkl hunajaa tai sokeria
  • mustapippuria
  • ½ dl hienonnettua basilikaa

tarjoiluun:

  • ranskankermaa tai kaurafraichea

Halkaise paprikat ja poista siemenkodat. Laita paprikat leikkuupinta alaspäin uunipellille leivinpaperin päälle. Asettele sekaan kuorelliset valkosipulinkynnet. Paahda paprikoita grillivastusten alla noin 15-20 minuuttia, kunnes kuorissa on reilusti mustuneita kohtia. Siirrä paprikat kulhoon ja peitä kelmulla, anna jäähtyä. Kun paprikat ovat jäähtyneet, kuori ne ja pilko reiluiksi palasiksi.

Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipuleita muutama minuutti. Lisää tomaattipyre ja kuullota vielä hetki. Lisää kattilaan paprikat sekä kuoristaan pullautetut valkosipulinkynnet. Lisää tomaattimurska ja kasvisliemi. Kuumenna kiehuvaksi ja anna porista noin vartin verran. Soseuta keitto ja mausta soijakastikkeella, hunajalla ja mustapippurilla. Sekoita joukkoon hienonnettu basilika ja tarjoile keiton kanssa ranskankermaa tai kaurafraichea.


Lue lisää maustekastikkeista ja katso mainiot reseptivinkit osoitteesta kikkoman.fi. Muista myös seurata Kikkomania Facebookissa.

Pysy linjoilla myös Satokausikalenterin kanavissa @satokausikalenteri, jaamme jatkossa reseptejä ja tietoa Satokauden kasviksista.