Kaupallinen yhteistyö: Kikkoman

Tiesitkö, että paahtaminen tiivistää kasvisten maut? Kun haluat sosekeitostasi asteen herkullisempaa, kypsennä kasvikset ensin uunissa valkosipulin kanssa. Paahdetun sosekeiton pinnalle lisätään raita Ponzu-chilisoijakastikkeella maustettua smetanaa.

Neljälle

Keitto:

  • yhteensä 1 kg myskikurpitsaa ja erilaisia juureksia, esim. perunaa, lanttua, palsternakkaa
  • 1 iso sipuli
  • 1 kokonainen valkosipuli
  • ½ dl oliiviöljyä
  • suolaa ja mustapippuria
  • 5 dl vettä
  • 1 rkl kasvisliemijauhetta
  • 3 dl kermaa
  • ½ sitruunan mehu

Päälle:

 

Kuori ja paloittele myskikurpitsa ja juurekset. Kuori ja paloittele sipuli. Leikkaa valkosipulin yläosasta pieni siivu pois, jotta kynnet paljastuvat. Levitä juurekset, sipulit ja kokonainen valkosipuli pellille. Lorauta niiden päälle öljyä ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Paahda kasviksia 200 asteessa 45 minuuttia.

Siirrä kypsät paahtuneet kasvikset kattilaan. Purista valkosipulinkynnet kuoristaan kattilaan. Lisää vesi ja kasvisliemijauhe, kuumenna kiehuvaksi. Lisää kerma ja soseuta keitto sauvasekoittimella. Mausta keitto sitruunamehulla, suolalla ja mustapippurilla

Mausta smetana Ponzu-chilisoijakastikkeella ja tarjoile sosekeiton kanssa.


Lue lisää maustekastikkeista ja katso mainiot reseptivinkit osoitteesta kikkoman.fi. Muista myös seurata Kikkomania Facebookissa.

Pysy linjoilla myös Satokausikalenterin kanavissa @satokausikalenteri, jaamme jatkossa reseptejä ja tietoa Satokauden kasviksista.