Nektariinien herkullisen hedelmäinen maku tulee täydellisesti esiin, kun ne paahtaa uunissa ja tarjoilee yhdessä kookoskermavaahdon kanssa. Pinnalle voi ripsotella vuoan pohjalle kertynyttä upean punaiseksi värjäytynyttä hunajaa.

2-4 annosta

Valmistusaika: 10 min

Kypsennysaika: 45 min

Ainekset

  • 4 kypsää nektariinia
  • 0,5 tl vaniljajauhetta
  • n. 2 tl kookospalmusokeria tai intiaanisokeria
  • n. 1,5 rkl hunajaa
  • 1 dl jääkaappikylmää kookoskermaa

Valmistus

  1. Kuumenna uuni 175° C. Vuoraa vuoka (tai valurautapannu) leivinpaperilla.
  2. Halkaise nektariinit niissä näkyvää “viivaa” pitkin ja kierrä puolikkaat irti toisistaan. Irrota kivet.
  3. Asettele puolikkaat leivipaperille leikkuupinta ylöspäin ja ripottele pinnalle vaniljajauhetta ja kookossokeria. Valuta päälle vielä hunajaa.
  4. Kuumenna uunissa n. 45 min, mutta valele nektariineja pohjalle valuneella nesteellä n. 10 min välein. Nektariinit ovat valmiita kun ne alkavat pehmetä ja pohjalle valunut neste muistuttaa siirappia.
  5. Sillä aikaa kun nektariinit kypsyvät valuta kookoskermasta vesi pois ja vatkaa se pehmeäksi vaahdoksi. Siirrä jääkaappiin odottamaan.
  6. Tarjoile nektariinit lämpimänä ja lusikoi kylkeen annos kookoskermavaahtoa. Pirskota päälle vielä vuoan pohjalle valunutta siirappia.