Kaupallinen yhteistyö: Kikkoman

Onko moussaka tuttu ruoka? Välimeren alueelta kotoisin oleva perinteisesti uunissa valmistuva ateria taipuu hyvin myös pannulle. Me maustoimme moussakan Kikkoman soijakastikkeella, kanelilla ja kuivatulla oreganolla. Perinteistä nopeammin valmistuvan pannumoussakan päälle murustellaan fetaa ennen tarjoilua.

Neljälle

  • 2 munakoisoa
  • ½ rkl suolaa
  • 4 + 1 rkl öljyä
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 400 g karitsan jauhelihaa
  • 2 rkl Kikkoman Less Salt soijakastiketta
  • 2 tl kanelia
  • 1 rkl kuivattua oreganoa
  • 1 tl maustepippuria
  • 2 rkl tomaattipyrettä
  • 400 g tomaattimurskaa
  • 200 g fetajuustoa
  • tuoretta minttua

Pilko munakoisot kuutioiksi ja laita siivilään. Sekoita suola joukkoon ja jätä itkemään puoleksi tunniksi. Puristele munakoisoja käsin itketyksen jälkeen ja paista ne parissa erässä reilussa määrässä öljyä pehmeiksi. Siirrä sivuun.

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna 1 rkl öljyä kasarissa ja kuullota sipulia muutama minuutti. Lisää valkosipulit ja jauheliha, ruskista jauheliha. Mausta vähemmän suolaa sisältävällä soijakastikkeella, kanelilla, oreganolla ja maustepippurilla. Sekoita joukkooon tomaattipyre, tomaattimurska ja munakoisot. Anna muhia miedolla lämmöllä vähintään 15 minuuttia, mielellään puolisen tuntia. Sekoittele välillä, ettei moussaka pala pohjaan. Murustele lopuksi fetajuusto pannumoussakan pinnalle ja viimeistele tuoreella mintulla.


Lue lisää maustekastikkeista ja katso mainiot reseptivinkit osoitteesta kikkoman.fi. Muista myös seurata Kikkomania Facebookissa.

Pysy linjoilla myös Satokausikalenterin kanavissa @satokausikalenteri, jaamme jatkossa reseptejä ja tietoa Satokauden kasviksista.