Paprika  – Kaupallinen yhteistyö: Food Market Herkku

Toukokuun toinen Satokausi-kasvis on kaikille tuttu paprika kaikkine värivariaatioineen. Mahtuupa mukaan myös suippoversiokin.

Paprikat kavereineen löydät Food Market Herkun hedelmä-ja vihannesosastolla. Sieltä nappaat mukaan myös muut toukokuun Satokausi-kasvikset.

Paprika on toukokuussa in!

Paprikan voittokulku jatkuu

Mehevät, isot ja makeat vihannespaprikat ovat valloittaneet suomalaisten makumieltymykset tällä vuosituhannella. Nykyään ne lukeutuvatkin suosituimpiin vihanneksiin, eikä menekin kasvulle näy loppua.

Koisokasveihin kuuluva paprika on lähtöisin Meksikosta ja nykyään siitä on olemassa tuhansia eri lajikkeita käyttötarkoituksen mukaan. Paprikat tuotiin Eurooppaan löytöretkien mukana ja niiden toivottiin syrjäyttävän kalliimpi mustapippuri maustemarkkinoilla.

Vihanneksena käytettävästä paprikasta puuttuu kuitenkin kokonaan muille paprikoille ominainen kapsaisiini. Chilien tulisuuden mittauksessa käytettävässä asteikossa vihannespaprika edustaa nollapistettä.

Paprikaa saa monessa muodossa

Yllättävän terveellinen paprika

Yllättävää, mutta totta: paprika on ruokakasveista yksi parhaista C-vitamiinin lähteistä. Vitamiinit ovat vieläpä helposti nautittavassa muodossa! Rouskahtava rapeus sekä ominainen makeus selittyy paprikan sisältämän veden sekä sokerin määrällä. Vihannespaprikan vesipitoisuus on yli 90 prosenttia ja kuiva- aineista jopa puolet ovat sokereita.

Paprikan maku syntyy yli sadasta erilaisesta yhdisteestä, joten makua voi korostaa poistamalla nesteen määrää, eli kuivaamalla, paahtamalla tai paistamalla paprikaa. Paprika on kaikessa makukirjossaan esimerkiksi unkarilaisen keittiön kulmakivi sekä kansallismauste.

Paprika on toukokuun Satokausi-Kasvis

Monipuolinen ruoanlaitossa

Paprika sujahtaa sujuvasti monen maan ruokakulttuuriin. Siitä saa helposti rakennetta perinteisiin vihersalaatteihin, pilkottuna se tuo väriä sekä rakennetta wokkeihin ja ohuesti viipaloituna se sopii mainiosti trendikkäisiin aasialaisiin nuudeleihin tai bowleihin.

Kokeile myös suippopaprikoita ja Espanjasta meillekin rantautuneita Pimientos de padrón -pikkupaprikoita, jotka ovat parhaimmillaan kovassa lämmössä pannulla paahdettuina. Ripauta paistettujen pikkupaprikoiden päälle sormisuolaa ja tarjoa paprikat kuumina.

Paprika kaikissa väreissä

Löydät kaikki nämä satokauden kasvikset ja paljon muita sesongin vihanneksia, hedelmiä ja marjoja uudistuneen Food Market Herkun valikoimasta. Nappaa ostoskoriin samalla myös herkkuja myymälän muilta osastoilta ja rakenna upea aamiainen, lounas tai päivällinen niin arkeen kuin juhlaan.

Seuraa Food Market Herkkua Facebookissa ja Instagramissa, niin kuulet ensimmäisenä uutiset Suomen herkuimmasta ruokakaupasta. Pysy linjoilla myös Satokausikalenterin kanavissa, jaamme jatkossa reseptejä ja kilpailuja Food Market Herkun satokauden kasvisten tiimoilta.