Perunapizza – Kaupallinen yhteistyö: Apetit

 

Pizza on aina hyvä idea ja maistuu koko perheelle! Valmistimme alkukevään herkullisimman pizzan perunoista, pinaattipestosta ja mozzarellasta.

perunapizzaValmis pizzapohja on arjen pelastaja

Pizza maistuu aina, mutta välillä on tilanteita, kun pohjataikinaa ei ehdi tai pysty itse valmistamaan. Silloin apuun rymistää kaupan pakastealtaasta löytyvät Apetit Kotimainen pizzapohjat, jota löytyy perinteisenä pyöreänä sekä hauskana neliön mallisena. 

Valmis pizzapohja on todella helppo käyttää: lisää jäisen pizzapohjan päälle täytteet ja paista kuumassa uunissa. Uunissa paistaessa pohjasta tulee ihanan rapea. Pizzan voi valmistaa myös mikrossa, jolloin pohjasta tulee pehmeä. Pizzapohjia voi sulatettuna käyttää myös wrappeihin ja toasteihin.

Perunaa pizzassa, nam!

Perunapizza on maailmalla suuressa suosiossa ja makumaailma sopii hyvin myös suomalaisten suuhun. Ohueksi siivutetut perunat kypsyvät juuri sopiviksi pizzaa paistaessa. Pizzan täytteeksi sopivat hyvin myös valmiiksi keitetyt perunat, jos niitä on sattunut jäämään yli edelliseltä aterialta. Kypsän perunan voi siivuttaa hieman paksummiksi viipaleiksi. 

perunapizzaValmistimme perunapizzan ns. valkoisena pizzana, eli pohjalle tulikin tomaattikastikkeen sijasta ranskankermaa. Mozzarellan lisäsimme pizzan päälle vasta sen tultua uunista, mutta halutessasi voit toki paistaa juustonkin. 

Pinaattipesto tuo pizzaan kaunista väriä ja ihanaa makua, se valmistuu kätevästi sulatetusta Apetit Kotimainen pinaatista. Pinaattipestoa kannattaa valmistaa kerralla koko pussista pinaattia, sillä se sopii hyvin myös leivän levitteeksi, pastan kaveriksi ja salaatin kanssa tarjottavaksi. Pinaattipesto säilyy jääkaapissa kannellisessa rasiassa viitisen päivää.

Peruna sopii mainiosti myös piirakan täytteeksi, kurkkaa Apetit kermaperunoista tekemämme upea galette

perunapizzaPerunapizza

1 kpl

 

Laita Apetit Kotimainen pizzapohja leivinpaperin päälle uunipellille. Levitä ranskankerma pizzapohjalle ja lisää pinaattipesto pieninä nokareina. 

Pese perunat hyvin ja siivuta ne mahdollisimman ohuiksi siivuiksi mandoliinilla tai veitsellä. Levitä perunat pizzalle ja lorauta päälle öljyä. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Paista pizzaa 250 asteessa 10 minuuttia. Revi mozzarella kuuman pizzan päälle ja viimeistele tuoreen basilikan lehdillä.

Pinaattipesto

Ota pinaatti sulamaan hyvissä ajoin. Paahda auringonkukansiemeniä kuivalla pannulla muutama minuutti, jotta ne hieman paahtuvat. Anna jäähtyä. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet, raasta juusto.

Mittaa kaikki peston ainekset tehosekoittimeen ja surauttele pestoksi. Mausta maun mukaan suolalla.


Apetitin verkkosivuilta löydät runsaasti herkullisia reseptejä ja vinkkejä kasvisten lisäämiseen ruokavaliossasi. Seuraa Apetitia myös Facebookissa ja Instagramissa!

 Pysy linjoilla myös Satokausikalenterin kanavissa @satokausikalenteri, jaamme jatkossa reseptejä ja tietoa Satokauden kasviksista.