Lakritsijauhe antaa kirpakalle raparperille uutta ulottuvuutta tässä unelmankeveässä moussessa.
6 annosta
Valmistusaika: 30 min
Jäähtymisaika: 1 h
Ainekset
- 400g nuoria raparperin varsia
- 1,5 dl omenatäysmehua
- 3 tähtianista
- 2 tl lakritsijauhetta
- ripaus suolaa
- 1 rkl (kookos)palmu- tai intiaanisokeria
- 2 kananmunankeltuaista
- 0,5 dl hunajaa
- 2 kananmunanvalkuaista
- 2 dl jääkaappikylmää kookoskermaa
- 0,5 tl vaniljajauhetta
Valmistus
- Pese ja pilko raparperinvarret pieniksi paloiksi.
- Kiehauta omenamehu ja tähtianikset miedolla lämmöllä.
- Lisää raparperit ja keitä hiljalleen 5 min kannen alla.
- Poimi tähtianikset pois (huuhtele ja säästä koristeeksi) ja lisää ripaus suolaa, kookossokeri ja lakritsijauhe.
- Soseuta sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa ja anna jäähtyä kunnolla.
- Erottele kananmunanvalkuaiset puhtaaseen ja kuivaan kulhoon ja lisää keltuaiset ja hunaja raparperisoseeseen. Vispaa seos heti tasaiseksi.
- Siirrä raparperisose liedelle miedolle lämmölle ja kuumenna kunnes munankeltuainen sakeuttaa seoksen. Vatkaa seosta jatkuvasti vispilällä tai sähkövatkaimella jotta siihen ei muodostu kokkareita. Anna jäähtyä kunnolla.
- Vatkaa valkuaiset jämäkäksi vaahdoksi, mutta jätä se pehmeäksi. Tässä ei tehdä marenkia. Kääntele jäähtynyt raparperisose valkuaisvaahdon joukkoon.
- Valuta vesi kookoskermapurkista pois leikkaamalla yksi tetran sivu auki ja vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi omassa kulhossaan. Mausta vaniljajauheella. Kääntele raparperi-valkuais-seokseen.
- Jaa mousse tarjoiluastioihin ja siirrä jääkaappiin jäähtymään tunniksi ennen tarjoilua. Voit koristella annoksen esimerkiksi tähtianiksen kukilla.
Huom! Jos kärsit korkeasta verenpaineesta, nauti kohtuudella.