Lakritsijauhe antaa kirpakalle raparperille uutta ulottuvuutta tässä unelmankeveässä moussessa.

6 annosta

Valmistusaika: 30 min

Jäähtymisaika: 1 h

Ainekset

  • 400g nuoria raparperin varsia
  • 1,5 dl omenatäysmehua
  • 3 tähtianista
  • 2 tl lakritsijauhetta
  • ripaus suolaa
  • 1 rkl (kookos)palmu- tai intiaanisokeria
  • 2 kananmunankeltuaista
  • 0,5 dl hunajaa
  • 2 kananmunanvalkuaista
  • 2 dl jääkaappikylmää kookoskermaa
  • 0,5 tl vaniljajauhetta

Valmistus

  1. Pese ja pilko raparperinvarret pieniksi paloiksi.
  2. Kiehauta omenamehu ja tähtianikset miedolla lämmöllä.
  3. Lisää raparperit ja keitä hiljalleen 5 min kannen alla.
  4. Poimi tähtianikset pois (huuhtele ja säästä koristeeksi) ja lisää ripaus suolaa, kookossokeri ja lakritsijauhe.
  5. Soseuta sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa ja anna jäähtyä kunnolla.
  6. Erottele kananmunanvalkuaiset puhtaaseen ja kuivaan kulhoon ja lisää keltuaiset ja hunaja raparperisoseeseen. Vispaa seos heti tasaiseksi.
  7. Siirrä raparperisose liedelle miedolle lämmölle ja kuumenna kunnes munankeltuainen sakeuttaa seoksen. Vatkaa seosta jatkuvasti vispilällä tai sähkövatkaimella jotta siihen ei muodostu kokkareita. Anna jäähtyä kunnolla.
  8. Vatkaa valkuaiset jämäkäksi vaahdoksi, mutta jätä se pehmeäksi. Tässä ei tehdä marenkia. Kääntele jäähtynyt raparperisose valkuaisvaahdon joukkoon.
  9. Valuta vesi kookoskermapurkista pois leikkaamalla yksi tetran sivu auki ja vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi omassa kulhossaan. Mausta vaniljajauheella. Kääntele raparperi-valkuais-seokseen.
  10. Jaa mousse tarjoiluastioihin ja siirrä jääkaappiin jäähtymään tunniksi ennen tarjoilua. Voit koristella annoksen esimerkiksi tähtianiksen kukilla.

Huom! Jos kärsit korkeasta verenpaineesta, nauti kohtuudella.