Kirpeän raikas kaalisalaatti eli coleslaw on grilliruoan paras kaveri! Rouskuvan rapea coleslaw tuo väriä lautaselle ja puhdistaa paletin savunmakuisen, kesäisen sapuskan välissä. Kirpeästä ja raikkaasta tulee kaalin lisäksi kuitenkin eräs toinenkin kauden kasvis mieleen – raparperi nimittäin! Mitä jos kaksi sesongin parasta laitettaisiinkin yhteen? Täältä tulee raparperislaw!

Tämä mainio kesäruoka on parhaimmillaan grilliruoan kaverina ja tuo takuuvarmasti raikkautta ja meininkiä niin pihvin kuin makkarankin kylkeen. Raparperin kirpeys taittaa ruoan rasvaisuutta ja puhdistaa makupaletin ruokalajien välissä. Eikä tietenkään saa unohtaa kauniin vaaleanpunaista väriä, jonka tämä salaatti tuo pöytään. On se niin nätti.

raparperislaw

Erään Satokausikalenteri-fanin sanoin: “raparperille kaivataan terveellisiä käyttötapoja lisää“.

Raparperi usein mielletään vain jälkiruokaan sopivaksi kasvikseksi, kieltämättä piirakkataikina on raparperin parhaita kamuja. Hapokkuutensa ansiosta raparperi sopii kuitenkin mitä mainiommin myös suolaisiin ruokiin. Kokeile veistellä raparperista ohuita siivuja minkä tahansa salaatin sekaan, soseuta kylmään keittoon esimerkiksi kurkun kaveriksi tai testaa osana lämmintä kasviskastiketta.

Parasta on, että raparperi tuottaa runsasta satoa pitkin kesää. Emme ole ihan varmoja, voiko raparperipiirakkaan kyllästyä, mutta tarjoamme siitä huolimatta enemmän kuin mielellämme lisää vaihtoehtoista reseptiikkaa sesongin yhdelle maukkaimmista kasviksista.

raparperislaw

Raparperislaw

Neljälle lisukkeeksi

  • 1/2 varhaiskaali
  • 2-3 vartta raparperia

Kastike

  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1/2 dl valkoviinietikkaa
  • 1 rkl hunajaa (voit käyttää myös sokeria)
  • 1 tl suolaa
  • rouhaisu mustapippuria

Sekoita kulhon pohjalla kastikkeen kaikki ainekset yhteen. Pilko kaali mahdollisimman ohuiksi siivuiksi. Kuori raparperi ja viipaloi se juustohöylällä tai mandoliinilla ohueksi. Sekoita kunnolla kastikkeen joukkoon ja anna maustua noin vartin verran jääkaapissa.

Vinkki! Voit tuunata raparperislaw erilaisilla yrteillä, jotka tuovat runsaasti makua salaattiin. Kokeile esimerkiksi minttua, tilliä tai thai-basilikaa.

raparperislaw

Juhannus on aivan nurkan takana! Vaihtelu todellakin virkistää, siksi tämä resepti onkin niin mainio alkavaan viikonloppuun. Raparperislaw syntyy aivan yhtä helposti ja nopeasti kuin mikä tahansa muukin salaatti.

***

Katso myös muut Satokausikalenterin reseptit:

Vesimeloni-raparperipirtelö

Vesimelonisalsa

Karamellisoitu sipuli

Gazpacho

Seesamikurkut

Marjainen jogurttijäätelö

Seuraa Satokausikalenteria Facebookissa ja Instagramissa, niin saat ensimmäisenä hyödylliset tiedot kauden kasviksista!

raparperislaw