kaupallinen yhteistyö: Risenta

 

Syksy on sieniruokien aikaa! Valmistimme Risentan herkullisesta papupastasta hurmaavan sieni-mustakaalipastan, jossa maistuvat myös aromaattiset yrtit ja valkosipuli.

Vielä on sienikautta jäljellä!

Tänä syksynä on uutisoitu huonosta sienivuodesta, mutta ainakin Satokausikalenterin IG-feedi on ollut täynnä upeita sienisaaliita! Monet ovat löytäneet komeita, puhtaita tatteja paikoista, joissa ei ole ennen tatteja tavattu ja sienikorit ovat pullistelleet kantarelleista. Käytimmekin tähän pastaan monien lempisientä, kantarellia. 

Kantarellillä on pitkä satokausi, eikä niistä löydy lähes koskaan matoja. Kantarellin, viralliselta nimeltään keltavahveron, tunnistaa helposti, koska se on kauttaaltaan keltainen. Myös sen malto on keltaista. Kantarellilla on suppilomainen lakki, jossa on aaltomaiset reunat. Lakki on tyypillisesti halkaisijaltaan 3-12 senttimetriä. Jalka on hattuun verrattuna tukeva ja kapenee alaspäin.

Kehittelimme kantarelleista ja mustakaalista herkullisen pastan, jonka maustoimme valkosipulilla, timjamilla ja salvialla. Papupasta tuo ruokaan lisää proteiinia ja kuituja.

Voit hyvin valmistaa sieni-mustakaalipastan kantarellien sijaan esimerkiksi suppilovahveroista. Myös kasvatetut sienet sopivat, jos sienionnea ei ole ollut. Mustakaalin taas voi vaihtaa samaan määrään lehtikaalia (paksu lehtiruoti kannattaa hienontaa erikseen ja laittaa pannulle jo samaan aikaan valkosipulin kanssa).

papupastat

Mitä on papupasta?

Papupasta on nimensä mukaisesti pavuista valmistettua pastaa. Risentan valikoimassa on kolme erilaista papupastaa: tässä reseptissä käyttämämme keltaisista luomusoijapavuista valmistettu fettuccine, vihreistä luomusoijapavuista valmistettu fettuccine sekä keltaisista luomusoijapavuista tehty spagetti. Papupastat sisältävät runsaasti proteiinia ja kuitua ja ne ovat gluteenittomia. Ne myös kypsyvät vain muutamassa minuutissa, todellista arjen superpikaruokaa siis!

Koska papupastat on tehty vain pavuista, ne soveltuvat mainiosti myös keliaakikoille.


Muista kurkata myös edelliset Risentan kanssa yhteistyössä tekemämme reseptit: gluteeniton persikkakakku sekä sitruunainen fenkolirisotto.

sieni-mustakaalipasta

Sieni-mustakaalipasta

Neljälle

 

  • 200 g Risenta Papupasta Fettuccinea
  • 250 g metsäsieniä, esimerkiksi kantarelleja tai suppilovahveroita
  • 3 rkl öljyä
  • suolaa ja mustapippuria
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna
  • 1 rkl tuoretta salviaa hienonnettuna
  • 1 rkl kasvisfondia
  • ½ sitruunan mehu
  • 100 g mustakaalia (tai lehtikaalia)
  • 2 ½ dl kaurakermaa
  • parmesaania tai vegaanista parmesaania

 

Keitä Papupasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Valuta ja jätä sivuun odottamaan.

Putsaa sienet ja revi isommat sienet palasiksi. Pienet sienet voi käyttää sellaisenaan. Kuumenna öljy pannulla ja paista sieniä, kunnes ne ovat pehmenneitä. Mausta sienet suolalla ja mustapippurilla.

Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Lisää valkosipulit sienien joukkoon ja paista pari minuuttia. Lisää pannulle yrtit, kasvisfondi ja sitruunan mehu. Paistele hetki.

Hienonna mustakaali ja lisää se pannulle. Kaada sekaan kaurakerma ja kuumenna kiehuvaksi. Anna kastikkeen hautua muutama minuutti. Sekoita sitten pasta kastikkeen joukkoon ja anna pastan kuumentua. 

Jaa pasta lautasille ja viimeistele juustolla.

 

Seuraa Risentaa myös Facebookissa ja Instagramissa @risentasuomi, niin pysyt terveellisten tuotteiden ja reseptien aallonharjalla!

Pysy linjoilla myös Satokausikalenterin kanavissa @satokausikalenteri, jaamme jatkossa reseptejä ja tietoa Satokauden kasviksista.