Monelle tutut “protskuletut” muuntuvat raikkaan keväisiksi lisäämällä niihin hieman sitruunaa. Unikonsiemenet tekevät pannukakuista hauskan pilkulliset. Sitruunahunaja viimeistelee annoksen antamalla napakkaa potkua.

n. 10 pientä pannukakkua

Valmistusaika: 30 min

Ainekset

Pannukakut
  • 1 keskikokoinen banaani
  • 2 munaa
  • 1 rkl kookoskermaa (tai -maitoa)
  • 1 rkl kookosjauhoja
  • 0,25 tl leivinjauhetta
  • puolikkaan (pienen) sitruunan kuori
  • 2 rkl sitruunan mehua
  • 0,5 rkl unikonsiemeniä
  • ripaus laadukasta suolaa
Sitruunahunaja
  • 2 rkl hunajaa
  • puolikkaan (pienen) sitruunan kuori
  • 2 rkl sitruunan mehua
  • hitunen laadukasta suolaa
Paistamiseen
  • voita tai kookosöljyä

Valmistus

  1. Soseuta banaani esim. sauvasekoittimella. Lisää joukkoon munat, kookoskerma, kookosjauho, leivinjauhe, sitruunan kuori ja mehu. Sekoita tasaiseksi.
  2. Lisää joukkoon unikonsiemenet ja hämmennä sekaisin. Jätä turpoamaan sivuun.
  3. Pienessä kattilassa (itse käytin teräksistä puolen litran mittaa) yhdistä hunaja, sitruunan kuori ja mehu. Kuumenna varovasti kiehuvaksi. Hämmentele usein, jotta seos ei pala pohjaan. Anna poreilla miedolla lämmöllä noin 15 min tai kunnes hunaja on saavuttanut n. 108°C (ei ole niin tarkkaa, mitä korkeampi lämpötila, sitä paksumpi hunaja. Huomaa, että hunaja paksuuntuu jäähtyessään. Ei kannata kuitenkaan ylittää 115°C tai saat toffeeta).  Siirrä sivuun jäähtymään.
  4. Kuumenna paistorasva kuumalla paistinpannulla ja paista taikinasta pieniä pannukakkuja. Alenna lämpöä heti puoleen kun alat paistaa, sillä banaani saa pannukakut ruskistumaan herkästi. Kääntele pannukakkuja varoen, sillä ne murtuvat herkemmin kuin perinteiset letut.
  5. Pinoa valmiit pannukakut lautaselle, valele väliin ja päälle sitruunasiirappia. Syö heti.