Nämä vegaaniset ja gluteenittomat pikkuleivät ovat rapeita pinnalta ja ihanan pehmeitä sisältä. Sesongissa olevat valtavan kokoiset sitruunat saavat ne maistumaan ihan isoäidin perinteiseltä sitruunakuivakakulta. Pyöräytä vaikka vappu-piknikille evääksi!
10 kpl
Valmistusaika: 10 min
Paistoaika: 15 min
Ainekset
- 0,75 dl vaahterasiirappia
- 0,6 dl nestemäistä kookosöljyä
- 1 rkl raastettua sitruunankuorta
- 40 ml sitruunan mehua
- 3 dl mantelijauhoa
- 3 rkl kookosjauhoja
- 0,5 tl ruokasoodaa
- teelusikankärjellinen suolaa
Valmistus
- Yhdistä vaahterasiirappi, kookosöljy, sitruunan kuori ja mehu kulhossa.
- Lisää kuivat ainekset ja sekoita kunnolla. Taikina voi olla paksua tai löysää tässä vaiheessa riippuen ainesten lämpötilasta.
- Siirrä taikina puoleksi tunniksi jääkaappiin turpoamaan ja jähmettymään.
- Kuumenna uuni 175°C.
- Kun taikina on jähmettynyt, pyöritä siitä kymmenen samankokoista palloa. Siirrä pallot leivinpaperoidulle pellille ja paina ne varovasti lyttyyn niin että ne ovat mahdollisimman tasapaksuja. Pikkuleipien pinta saattaa hieman halkeilla.
- Paista 10-15 min tai kunnes pikkuleivät ovat pinnalta kauniin kullanruskeita.
- Anna pikkuleipien jäähtyä ja kovettua rauhassa, uunituoreina ne ovat todella pehmeitä ja vaikeita liikutella.
- Säilytä ilmatiiviisti huoneenlämmössä. Säilyvät parisen viikkoa.