Kaupallinen yhteistyö: Kikkoman

Uunikasvikset ovat herkkua! Yksinkertainen, mutta sitäkin toimivampi ateria syntyy tofusta ja kasviksista. Tofun kuivaessa voit valmistella kasvikset uuniin. Niiden siirryttyä uuniin paista tofu pannulla ja valmista raikas kermaviilikastike. Tofu saa makua Teriyaki-marinadista, joka lisätään suoraan pannulle.

Neljälle

Teriyaki-tofu:

Uunikasvikset:

  • 250 g bataattia
  • 200 g (pinkkejä) perunoita
  • 200 g myskikurpitsaa
  • 200 g valkokaalia
  • 1 sipuli
  • 3 rkl öljyä
  • suolaa ja mustapippuria

Kastike:

  • 1 prk kermaviiliä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • ½ sitruunan mehu
  • 2 rkl hienonnettuja yrttejä, esim. basilika ja persilja

Poista tofu pakkauksestaan. Kääri se talouspyyhkeeseen ja laita painon alle noin 15-30 minuutiksi, jotta siitä puristuu ylimääräiset nesteet pois. 

Leikkaa tofu siivuiksi. Paista ne rapeiksi öljyssä pannulla. Paistamisen loppuvaiheessa lisää Teriyaki-marinadi pannulle ja anna sen kiehahtaa. Pyörittele tofusiivuja marinadissa, jotta se maustaa ne joka puolelta.

Kuori ja paloittele bataatti, perunat ja myskikurpitsa. Jätä bataatti ja myskikurpitsa perunoita isommiksi paloiksi, sillä ne kypsyvät nopeammin. Paloittele kaali. Kuori sipuli ja leikkaa se lohkoiksi. Levitä kasvikset uunipellille ja sekoita öljy niiden joukkoon. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Paahda kasviksia 225 asteessa noin 15-20 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä.

Tee kastike kermaviilistä. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita valkosipuli kermaviilin joukkoon yhdessä sitruunan ja yrttien kanssa. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Tarjoile teriyaki-tofu paahdettujen uunikasvisten ja kermaviilikastikkeen kanssa.


Lue lisää maustekastikkeista ja katso mainiot reseptivinkit osoitteesta kikkoman.fi. Muista myös seurata Kikkomania Facebookissa.

Pysy linjoilla myös Satokausikalenterin kanavissa @satokausikalenteri, jaamme jatkossa reseptejä ja tietoa Satokauden kasviksista.