Niille, joilla greippi vetää ilmeen liian vinoon, on sweetie sopivan makea tuttavuus. Lämpimät, uunissa paahdetut sweetiet ovat ihanaa kylmän viikonloppuaamun herkkua, jotka valmistuvat nopeasti ja pienellä vaivalla.
Kahdelle
Valmistusaika: 10 min
Paistoaika: 15 min
Ainekset
- 2 sweetietä
- 2 rkl (juoksevaa) hunajaa (tai vaahterasiirappia)
- Sitruunan raastettua kuorta
Valmistus
- Laita uuni kuumenemaan täysille (250°C) grillivastuksilla. Jos uunissasi ei ole grillivastuksia, käytä ylälämpöä.
- Halkaise sweetiet ja leikkaa hedelmäliha varovasti irti kuoresta esim. pienellä veitsellä. Yritä olla puhkaisematta kuorta.
- Asettele sweetien puolikkaat uunivuokaan tai leivinpaperoidulle pellille. Yritä saada ne mahdollisimman vaakatasoon. Valuta puolikkaiden päälle hunajaa ja raasta hieman sitruunan kuorta.
- Grillaa uunissa uunin lämpötilasta riippuen 5-15 min kunnes sweetieiden pinta alkaa ruskistua kauniisti. Voit valella puolikkaita vuoan pohjalle valuneella nesteellä pari kertaa.
- Anna jäähtyä hieman, mutta syö lämpimänä.