Sitruksista verigreippi on huhtikuussa sesongissa – valmista siitä kirpeänmakeaa tuorepuuroa. Valloittava verigreippituorepuuro on aamun paras aloittaja.

Vinkki: Voit valmistaa chiahilloa mistä tahansa mehusta. Kokeile valmistaa hilloa vaikka omenamehusta tai tuorepuristetusta puoliveriappelsiinimehusta.

 

Valloittava verigreippituorepuuro

Kahdelle
Valmistusaika: 10 min
Tekeytymisaika: 4 h

Tuorepuuro:

  • 2 dl kaurahiutaleita 
  • 2 dl kauramaitoa tai muuta haluamaasi maitoa 
  • 2 dl vaniljajogurttia
  • 2 rkl vaahterasiirappia tai hunajaa

Verigreippi-chiahillo:

  • 1 verigreipin mehu
  • 2 rkl chia-siemeniä 
  • 2 rkl vaahterasiirappia tai hunaja

Koristeluun:

  • verigreippiä

 

Mittaa tuorepuuron ainekset kannelliseen rasiaan ja sekoita tasaiseksi, nosta jääkaappiin tekeytymään yön yli tai vähintään neljäksi tunniksi. 

Halkaise verigreippi ja purista mehut kannelliseen astiaan. Lisää chia-siemenet ja makeutusaine astiaan ja sekoita huolellisesti. Laita kansi päälle ja anna hillon tekeytyä jääkaapissa yön yli tai vähintään neljä tuntia. 

Kuori ja siivuta greippi. Asettele viipaleet pystyyn laseihin. Annostele tuorepuuroa ja chiahilloa vuorotellen laseihin niin, että saat kauniita kerroksia. Tuorepuuro sopii hyvin aamu- tai välipalaksi.

 

Tämä resepti on julkaistu alun perin Satokausikalenterissa 2023. Kaikki myynnissä olevat Satokausikalenterit löydät verkkokaupastamme. Satokausikalenterista löydät aina ajankohtaiset tiedot kunkin sesongin kasviksista.