Kaupallinen yhteistyö: Kikkoman

Maukas vegaaninen bolognese maistuu koko perheelle! Raastettu myskikurpitsa mehevöittää kastikkeen ja suolan sijasta ateria maustetaan soijakastikkeella. Koristele annokset tuoreella basilikalla.

Neljälle

Kastike:

  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 300 g myskikurpitsaa
  • 2 rkl öljyä
  • 300 g kypsää soijarouhetta tai kasvisjauhista
  • 3 rkl tomaattipyrettä
  • 500 g tomaattimurskaa
  • 2 dl kasvislientä tai vettä
  • 2 rkl Kikkoman soijakastiketta
  • mustapippuria

Lisäksi:

  • 400 g tagliatelle-pastaa
  • tuoretta basilikaa
  • parmesaania tai vegejuustoa

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta myskikurpitsa.

Kuumenna öljy kasarissa ja kuullota sipulia muutama minuutti. Lisää valkosipuli ja myskikurpitsa ja paista muutama minuutti. Lisää sitten kypsä soijarouhe tai kasvisjauhis sekä tomaattipyre ja paista viitisen minuuttia. 

Lisää kasariin tomaattimurska ja kasvisliemi. Anna kastikkeen muhia 15-30 minuuttia. Mausta kastike soijakastikkeella ja mustapippurilla.

Keitä tagliatelle pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Tarjoile vegebolognesekastike keitetyn pastan kanssa. Viimeistele annokset tuoreella basilikalla ja raastetulla juustolla.


Lue lisää maustekastikkeista ja katso mainiot reseptivinkit osoitteesta kikkoman.fi. Muista myös seurata Kikkomania Facebookissa.

Pysy linjoilla myös Satokausikalenterin kanavissa @satokausikalenteri, jaamme jatkossa reseptejä ja tietoa Satokauden kasviksista.