Veriappelsiinien kauan odotettu sesonki on täällä! Koska sesonki kestää vain pari kuukautta, kannattaa näistä vitamiinipommeista ottaa nyt kaikki ilo irti. Veriappelsiinit sopivat mainiosti myös ruoanlaittoon, sen todistaa tämä helppo ja herkullinen veriappelsiinipasta.

Veriappelsiinipastassa maistuu hivenen hapokas veriappelsiini yhdessä voimakkaiden mausteiden ja kermaisen mozzarellan kanssa. Valkosipuli, kurkuma, chili ja korianterinsiemenet tuovat ruokaan miellyttävää lämpöä, mutta lopputulos ei ole mitenkään tulinen. Voimakkaamman poltteen ystävät voivat hyvin lisätä vielä chilihiutaleita valmiin annoksen päälle.

Veriappelsiinipasta onnistuu mainiosti myös gluteenittomana käyttämällä gluteenitonta pastaa ja vegaanisena korvaamalla mozzarellan vegaanisella juustolla.

veriappelsiinipasta

Veriappelsiini näyttää tavalliselta, pienehköltä appelsiinilta, mutta sen hedelmälihan sävy vaihtelee perinteisestä appelsiininoranssista syvän tumman punaiseen. Tyypillisesti veriappelsiinit ovat tavallisia appelsiineja makeampia ja mehukkaampia ja ne sisältävät enemmän antioksidantteja. Veriappelsiinista puristettu mehu piristää talven keskellä ja hedelmää voi käyttää varsin monipuolisesti leivonnassa ja ruoanlaitossa, aivan kuten tavallistakin appelsiinia.

Lue lisää veriappelsiinista blogistamme: Parasta juuri nyt: veriappelsiini.

veriappelsiinipasta

VERIAPPELSIINIPASTA

Neljälle

 

3 veriappelsiinia

1 sipuli

3 valkosipulinkynttä

3 rkl oliiviöljyä

½ tl kurkumajauhetta

½ tl chilihiutaleita

1 tl korianterinsiemeniä

suolaa

mustapippuria

1-2 dl pastan keitinvettä

1 pallo mozzarellaa

tuoretta basilikaa

250 g tagliatelle-pastaa (tarvittaessa gluteenitonta)

 

Pese huolella yksi veriappelsiineista ja raasta sen kuori. Purista yhdestä appelsiinista mehut ja leikkaa kaksi muuta fileiksi (kuori appelsiini veitsellä ja leikkaa lohkot irti niin, ettei niihin jää yhtään kalvoa kiinni).

Kuori sipuli ja leikkaa se suikaleiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Rouhi korianterinsiemeniä hieman morttelissa tai veitsellä.

Kuumenna öljy pannussa ja kuullota sipuleita miedolla lämmöllä muutama minuutti. Lisää valkosipulit, kurkuma, chilirouhe ja korianterinsiemenet. Kuullota pari minuuttia. Lisää joukkoon veriappelsiinin raastettu kuori ja mehu. Käännä levy pois päältä.

Keitä pasta al denteksi reilusti suolalla maustetussa vedessä. Säästä keitinvedestä pari desiä ja valuta pasta. Sekoita pasta veriappelsiini-sipulikastikkeen joukkoon ja lisää joukkoon hieman pastan keitinvettä. Sekoita joukkoon veriappelsiinin palat ja mausta pasta suolalla ja mustapippurilla. Silppua päälle reilusti tuoretta basilikaa ja tarjoile mozzarellan kanssa.

veriappelsiinipasta

Seuraa Satokausikalenteria myös somessa Facebookissa ja Instagramissa!