Tortillapizza / Kaupallinen yhteistyö: Santa Maria
Tortillapizza on mitä oivallisinta back to school -ruokaa. Se valmistuu nopeasti ja helposti, koululainen osaa sen itsekin tehdä! Me täytimme tortillapizzan Delikauralla ja makealla suippopaprikalla ja tarjoilimme klassisen pizzasalaatin kanssa.
Tortillapizza – helppo, nopea ja jokaiseen makuun!
Koululaiset kaipaavat välipalaa tai pientä ateriaa koulusta kotiin tullessaan. Tortillapizza on näppärä vaihtoehto, sillä sen valmistamisen kokonaan tai osittain osaa alakoululainenkin. Pienempiä lapsia varten pizzan voi koota jo valmiiksi jääkaappiin, jolloin sen voi lämmittää mikrossa. Täytteet voi myös pilkkoa valmiiksi ja laittaa rasioihin jääkaappiin, jolloin pizzojen teko käy käden käänteessä. Isompi koululainen valmistaa tortillapizzat itse alusta alkaen ja paistaa ne uunissa.
Pizza Tortilla on tavallista tortillaa paksumpi, joten se toimii hyvin pizzan pohjana. Täytteeksi tortillapizzaan sopii omat lempparit. Santa Marian tuotevalikoimasta löytyy maukas Pizza Sauce -kastike sekä pizzaan luonnetta tuova Pizza Spices, jossa yrttien ohella maistuu hennosti chili. Pizzaan kannattaa lisäksi laittaa mehevyyttä tuomaan tavallista tai vegaanista juustoa, ruokaisuutta tuomaan jotain proteiinia (Delikauran lisäksi pizzaan sopii esim. kinkku, paistettu jauheliha tai tonnikala) ja tietysti tuoreita sesongin vihanneksia! Suippopaprikan lisäksi syyskuun Satokausi-kasviksista mm. tomaatti, metsäsienet, pinaatti ja broccoliini ovat erinomaisia pizzatäytteitä.
Suippopaprika on uusi lemppari
Paprika on yksi suomalaisten lempparivihanneksista. Nykyisin sitä saa ympäri vuoden kotimaisena ja tavallisen pullean paprikan rinnalle on noussut uusi suosikki: makea ja pitkänomainen suippopaprika. Suippopaprika on maultaan eloisa ja rakenteeltaan rouskuva, ja se sopii käytettäväksi perinteisen paprikan tapaan niin raakana kuin kypsennettynäkin.
Paprikat ovat täynnä tärkeitä ravintoaineita ja ne sisältävät mm. huomattavia määriä C-vitamiinia. Yksi suippopaprika nimittäin sisältää C-vitamiinia yli kolmen appelsiinin verran!
Syyskuussa sesongissa on myös toinen suomalaisille melko uusi kasvistuttavuus, suippokaali. Se on nimensä mukaisesti suipon mallinen, lehdiltään rapea ja tavallista kaalia makeampi. Valmistimme suippokaalista klassisen kaaliraasteen eli pizzasalaatin tarjottavaksi tortillapizzan kaverina. Voit valmistaa pizzasalaatin mainiosti myös perinteisestä valkokaalista tai pirteän värisestä punakaalista.
Muista myös hurjan herkulliset kukkakaalinachot, kun mietit uusia ideoita syksyisiin arkiruokiin!
Tortillapizza
4 kpl
1 pkt Santa Maria Pizza Tortilloita
½ plo Santa Maria Pizza Saucea
150 g juustoraastetta
1 pss Delikaura Savu-BBQ
1-2 suippopaprikaa
Santa Maria Pizza Spices Herbs & Chili
tuoretta oreganoa
Laita Pizza Tortilla leivinpaperin päälle uunipellille. Levitä päälle pari lusikallista Pizza Saucea ja ripottele päälle sopivasti juustoraastetta. Lisää Delikaura ja viipaloitu suippopaprika. Viimeistele Pizza Spices -mausteseoksella. Tee samalla tavalla loputkin pizzat.
Paista 225 asteessa noin kahdeksan minuuttia. Viimeistele valmis pizza tuoreella oreganolla. Tarjoile pizzasalaatin kanssa.
VINKKI! Jos koululainen tekee pizzan itse koulun jälkeen, voit valmistella raaka-aineet edellisenä iltana valmiiksi rasioihin jääkaappiin. Pizzan voi kypsentää myös mikrossa.
VINKKI! Sakset ovat oivallinen apuvälinen pizzan leikkaamiseen!
Pizzasalaatti
1 pienehkö suippokaali (n. 600 g)
3 rkl valkoviinietikkaa
2 rkl öljyä
½ rkl sokeria
2 tl Santa Maria Oreganoa
1 tl Santa Maria Rock Salt -suolaa
½ tl Santa Maria Organic Valkosipulijauhetta
¼ tl Santa Maria Mustapippuria
Halkaise suippokaali ja leikkaa kova kanta pois. Leikkaa suippokaali mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi ja siirrä isoon kulhoon. Hiero käsin kaalin joukkoon salaatin muut aineet. Maistele ja lisää tarvittaessa mausteita. Siirrä salaatti kannelliseen rasiaan ja anna tekeytyä jääkaapissa ainakin pari tuntia ennen tarjoilua. Parhaimmillaan pizzasalaatti on seuraavana päivänä ja se säilyy jääkaapissa hyvin muutaman päivän.
Seuraa Santa Mariaa myös Facebookissa ja Instagramissa @santamariafinland, niin pysyt makujen ja mausteiden uusien tuulien matkassa.
Pysy linjoilla myös Satokausikalenterin kanavissa @satokausikalenteri, jaamme jatkossa reseptejä ja tietoa Satokauden kasviksista.