Superhelppo suklaafudge tehdään joulun aikaa tuoreista taateleista ja koristellaan joulunpunaisilla granaattiomenan siemenillä.
Valmistusaika: 15 min
Jähmettymisaika: 2 h
Ainekset
- 200g tuoreita taateleita
- 50g tai reilu 1 dl kaakao- tai raakakaakaojauhetta
- 5 rkl kookosöljyä
- 1 tl vaniljajauhetta
- 3 rkl kookos- tai muuta maitoa
- 2 dl granaattiomenan siemeniä
Valmistus
- Poista taateleista kivet ja aja ne tahnaksi monitoimikoneessa.
- Lisää kaikki muut aineet paitsi maito ja granaattiomenan siemenet.
- Lisää maitoa vähitellen ja vain sen verran, että massa muistuttaa mämmiä.
- Lisää granaattiomenan siemenet ja sekoita ne varovasti joukkoon esim. nuolijan avulla.
- Vuoraa pieni vuoka leivinpaperilla tai leikkaa maito- tms. tölkistä yksi sivu irti ja pese “kertakäyttövuoka” kunnolla. Tasoita massa vuokaan ja siirrä jääkaappiin jähmettymään vähintään pariksi tunniksi.
- Kun massa on kovettunut, irrota se varovasti vuoasta ja leikkaa terävällä veitsellä sopiviksi suupaloiksi.
- Tarjoile kylmänä, säilyy jääkaapissa ilmatiiviisti säilytettynä n. viikon.