Kaupallinen yhteistyö: Snellman
Isänpäivänä syödään suussa sulavia slidereitä! Kauniin ruskeaksi karamellisoitu makea sipuli, sulanut juusto ja mehevät pihvit muodostavat yhdessä makuyhdistelmän, jota ei voi vastustaa. Mikä parasta, juhlaruuissa voi hyvin mielin hieman oikaista, kun sämpylöiden väliin valitsee laadukkaat valmispihvit ja tuunaa niitä itsetehdyillä lisukkeilla. Snellmanin syöntivalmiissa Kunnon jauhelihapihveissä on huimat 95 prosenttia lihaa eikä yhtään lisäaineita.
Sielukas sipuli pääosassa
Monipuolinen sipuli on yksi kotikokkaamisen peruspilareista, jonka puuttumisen huomaa heti niin ruoan maussa kuin tuoksussakin. Lisäksi sipulin valttikortteja ovat edullisuus, ekologisuus ja terveellisyys. Harvemmin tämä vaatimaton vihannes kuitenkaan pääsee parrasvaloihin, vaikka se sopii erinomaisesti myös pääosan esittäjäksi. Ruokasipulin luonne muuttuu tyystin, kun väkevän maun lepyttää hitaasti pannulla pehmeäksi ja makeaksi.
Isänpäivän kunniaksi valmistettavissa kunnon slidereissä eli pienissä hampurilaistyylisissä leivissä asia on korjattu kertaheitolla – kullanruskeaksi karamellisoitu sipuli loistaa yhdessä Snellmanin Kunnon jauhelihapihvien rinnalla. Koska karamellisointi kestää tovin, sipulia kannattaa tehdä kerralla isompi satsi ja nauttia monenmoisten ruokien lisukkeena. Se nimittäin säilyy hyvänä ilmatiiviissä rasiassa jääkaapissa noin kaksi viikkoa. Paras työkalu karamellisointiin on valurautapannu, mutta homma onnistuu tavallisellakin paistinpannulla. Sipuli hurmaa sliderien lisäksi niin kasvis- kuin liharuokienkin kaverina tai vaikka vegaanisessa sipulicarbonarassa. Valitse varastoiduista sipuleista kiinteitä yksilöitä, joissa on kiiltävä, helposti irtoava ja ohut kuori.
Oikaise valmisteluissa mausta tinkimättä
Juhlaruuissa voi hyvin hieman oikaista, varsinkin kun valitsee laadukkaita valmisruokia ja tuunaa niitä maukkailla lisukkeilla. Isänpäivän herkulliset sliderit syntyvät kätevästi Snellmanin Kunnon jauhelihapihveistä, karamellisoidusta sipulista, juustosta ja nyhtöleivästä. Syöntivalmiiden jauhelihapihvien käyttäminen helpottaa valmisteluja ja vapauttaa aikaa siihen tärkeimpään eli yhdessä oleiluun perheen ja läheisten kanssa. Uutuuspihveissä on huimat 95 % lihaa eikä lainkaan lisäaineita, makua ne saavat aidoista mausteista ja itse keitetystä lihaliemestä. Koska pihvitaikinassa on käytetty gluteenittomia kaurajauhoja, ne sopivat myös gluteenitonta ruokavaliota noudattaville – valitse siinä tapauksessa myös gluteeniton sämpylä slideriin! Hauskat hampparit voi nostaa uunista pöytään suoraan uunivuoassa ja annostella lautasille.
Kunnon sliderit karamellisoidulla sipulilla
60 min
kuudelle
Karamellisoitu sipuli
- 1 kg sipulia
- 1 rkl öljyä
- 2 rkl balsamietikkaa
- 2 rkl sokeria
- 1 tl suolaa
Lisäksi
- 2 pkt nyhtöleipää tai 12 sämpylää (noin 500 g)
- 2 pkt Snellman Kunnon jauhelihapihvejä
- 150 g juustoraastetta
- ½ ruukku persiljaa
- 2 rkl sinappia
- 2 rkl sulatettua voita
Halkaise, kuori ja leikkaa sipulit ohuiksi suikaleiksi. Mittaa öljy pannulle ja lisää sipulit. Kuullota sipuleita noin 5 minuuttia tai kunnes sipulit ovat läpikuultavia. Jatka sipuleiden kypsentämistä, mutta älä ruskista vaan anna kypsyä hitaasti, samalla väri syvenee. Muista sekoittaa välillä, etteivät sipulit pala pohjaan. Jatka kypsentämistä noin 30–40 minuuttia kunnes sipulit ovat kauniin ruskeita. Lisää sokeri, suola sekä balsamietikka, sekoita. Nosta sivuun odottamaan.
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Halkaise nyhtöleipä tai sämpylät. Aseta nyhtöleivän tai sämpylöiden alapuoli uuninkestävään vuokaan ja levitä sinappia leivän pintaan. Levitä seuraavaksi karamellisoidut sipulit leivän päälle tasaisesti. Aseta Snellman Kunnon jauhelihapihvit sipulien päälle ja ripottele pinnalle reippaasti juustoraastetta. Paista uunissa 5 minuuttia, nosta uunista. Ripottele päälle hienonnettua persiljaa, nosta leivän yläosa kanneksi ja pensselöi reippaasti voisulaa leivän pintaan. Paista uunissa 7 minuuttia. Leikkaa nyhtöleipä 12 osaan tai nostele yksittäisiä sämpylöitä vuoasta ja tarjoile heti.
Seuraa Snellmania Instagramissa @herrasnellman!
Pysy linjoilla myös Satokausikalenterin kanavissa @satokausikalenteri, jaamme runsaasti reseptejä sekä tietoa Satokauden kasviksista.