Hienostuneen makuinen kookos panna cotta sopii mahtavasti tarjottavaksi raikkaan mangososeen kanssa.
2 annosta
Valmistusaika: 30 min
Jähmettymisaika: vähintään 4 tuntia
Ainekset
Panna cotta
- 1 tlk (400 ml) kookosmaitoa tai -kermaa (tai kuohukermaa)
- sitruunan kuori raastettuna
- 2 rkl hunajaa
- 0,5 tl vaniljajauhetta tai siemenet yhdestä vaniljatangosta
- n. 1,5 tl liivatejauhetta (tai 3 liivatelehteä)
Mangosose
- Puolikas mango
- 1 rkl sitruunan mehua
Valmistus
- Yhdistä kookosmaito, vaniljajauhe ja sitruunankuori kattilaan. Kuumenna miedolla lämmöllä ja anna hautua n. 10 min hämmennellen välillä. Siivilöi sitruunankuori pois nesteestä. Makeuta hunajalla. Ota pois lämmöltä.
- Ripottele liivatejauhe nesteen joukkoon ja anna turvota kymmenen minuuttia. Kuumenna lähes kiehuvaksi ja sekoita kunnes liivate on liuennut kokonaan.
- Jaa kahteen pieneen astiaan, esimerkiksi kohokasvuokiin. Anna jäähtyä hetki huoneenlämmössä ja siirrä sitten jääkaappiin jähmettymään.
- Jaa puolikas mango vielä puoliksi. Soseuta toinen puolikas esimerkiksi sauvasekoittimella. Sekoita joukkoon sitruunan mehu. Kuutioi toinen mangon puolikas pieniksi kuutioiksi ja lisää soseeseen. Hämmennä kevyesti sekaisin.
- Irrota panna cotta vuoasta terävän veitsen avulla ja kuumentamalla pohjaa hetki kuumassa vedessä. Kumoa vanukas tarjoiluastiaan. Lusikoi ympärille mangososetta. Syö heti.